Categorie Werken

De educatieve tuin, tomaten kweken op school
Werken

De educatieve tuin, tomaten kweken op school

Toen we op school spraken over "huishoudkunde", leren we in de klas hoe we de moestuin moeten cultiveren als een voorbereidende stap op het programma. Het cultiveren van de moestuin op school kan een zeer leerzame ervaring zijn, in feite spreken we van een "educatieve tuin" om leerlingen de tuincultuur bij te brengen door hen voor te lichten over de zelfproductie van voedsel.

Lees Verder

Werken

1,2 miljard euro voor hernieuwbare energiebronnen

Met het Ner300-programma is meer dan 1,2 miljard euro toegewezen om 23 zeer innovatieve projecten te financieren met hernieuwbare energie als hoofdrolspeler. Zelfs het geld dat als financieringsbron wordt gebruikt, is groen: het is afkomstig van de verkoop van 200 miljoen emissierechten uit de New Entrants Reserve, onder het Eu-Ets-systeem.
Lees Verder
Werken

VHT: de gemeenschap als strategische hulpbron

Een groen idee is zeker dat van VHT - Varese Hoisting Technology, omdat het erop gericht is de economie nieuw leven in te blazen, niet door te wachten op de grote investeerder, misschien uit het buitenland, maar door een systeem te maken van de energieën van het grondgebied en de gemeenschap. Het bedrijf werd in januari 2012 opgericht in Bodio Lomnago (VA) met een aandelenkapitaal van 4 miljoen euro: de helft gegarandeerd door lokale kredietinstellingen en de helft betaald door ongeveer veertig mensen die in het project geloven.
Lees Verder
Werken

Jongeren en groene economie op Sardinië

Dertien weken groene economie lessen in Europese bedrijven en instellingen. De kans biedt plaats aan 45 jonge afgestudeerden uit de provincie Sassari dankzij het Leonardo da Vinci-project in samenwerking met de Universiteit van Sassari. Doelstelling: een team van protagonisten vormen van het 'groene keerpunt' van Noordwest-Sardinië en tegelijkertijd jonge mensen een ervaring bieden die van primair belang is op de wereldwijde arbeidsmarkt.
Lees Verder
Werken

Groene economie bedrijfsideeën

De groene economie is een bedrijf dat in tijden van werkloosheid verleidelijk is. Het is geen toeval dat het een voorsprong heeft: 38,2 van de aanwervingen in 2012 zijn te danken aan bedrijven die hebben geïnvesteerd in groene technologie. Dit is een cijfer dat naar voren komt uit het GreenItaly 2012-rapport, volgens welke van de in totaal meer dan 631.
Lees Verder
Werken

De figuur van de Food Manager is geboren

Wie is de Food Manager? Een professionele figuur die technische vaardigheden combineert met managementkennis in de voedselvoorzieningsketen. Je wordt één met een master, de eerste in Italië georganiseerd door de Carlo Catteneo LIUC Universiteit van Castellanza, die begint op 21 januari 2013 in samenwerking met de Italian Food Technology Association en het beschermheerschap van de Council of the National Order of Technologists eten.
Lees Verder
Werken

Hoe afval melden bij de overheid

De regering doet een rechtstreeks beroep op het Italiaanse volk om afval te melden en de meest effectieve bezuinigingen voor te stellen om de overheidsuitgaven te verminderen. De regering besloot daarom de burger te betrekken bij de herziening van de overheidsuitgaven via een speciale website. Deze online service geeft elke gebruiker de mogelijkheid om zijn of haar rapport in te dienen dat waarschijnlijk zal worden geverifieerd en misschien zelfs een antwoord zal ontvangen.
Lees Verder
Werken

Financiering voor groene werkgelegenheid

Mocht u het gemist hebben, dan moet u weten dat de maatregelen voor de ontwikkeling van werkgelegenheid voor jongeren in de groene economie, zoals uiteengezet in het door de regering goedgekeurde ontwikkelingsdecreet, van kracht zijn. De circulaire die ze uitvoerbaar maakt, werd namelijk op 25 januari 2013 in het Staatsblad gepubliceerd. In wezen is het een Fonds dat gesubsidieerde leningen verstrekt voor projecten en interventies in de sectoren van de groene economie en in sectoren die verband houden met de in de bescherming van het grondgebied tegen hydrogeologische en seismische risico's.
Lees Verder
Werken

Een klein beetje Italië in het Gorgon-project

De werking van de Redscan-laserscanners voor de bescherming van de Gorgon-module Er is veel Italiaans werk in het Gorgon-project, de nieuwe installatie voor de winning en liquefactie van aardgas (LNG) uit gasreserves gelegen voor de westkust van Australië. Een van de belangrijkste componenten van de installatie, de eerste van de vijf modules die bedoeld zijn voor het opwekken van elektriciteit, werd namelijk gebouwd in de werkplaatsen van GE Oil & Gas (General Electric Group) in de wijk Avenza, in Massa Carrara.
Lees Verder
Werken

EU, op weg naar 100% schone energie

Tegen 2050 moet Europa een energiesysteem realiseren dat volledig op hernieuwbare energiebronnen is gebaseerd. De eindbestemming is ver weg, de reis is lang en er zijn verschillende etappes onderweg. De kortetermijndoelstellingen voorzien een klein keerpunt in 2020 en een meer beslissend keerpunt in 2030.
Lees Verder
Werken

Geothermische energie in de wereld

Volgens een analyse gepubliceerd in Pike Research zijn er wereldwijd ongeveer 450 geothermische projecten in ontwikkeling. Eenmaal in bedrijf kunnen de geothermische centrales 18 GW aan elektriciteit produceren De geothermische industrie heeft pas de laatste decennia een concrete groei doorgemaakt. Bij de projecten in ontwikkeling zijn 64 landen betrokken en er wordt geschat dat slechts 10 procent van de projecten betrekking heeft op de bouw van ultramoderne centrales, de overige 90 procent op de bouw van conventionele geothermische centrales, d.w.z. in staat om energie uit de aardlagen te halen. ondieper dan de grond, zonder diepe boorprocedures uit te voeren zoals voorzien bij "diepe boorprojecten".
Lees Verder
Werken

De beste baan ter wereld

Verdien 80.000 euro door een half jaar op vakantie te leven. Prachtig toch? Dit is geen loterij maar een wedstrijd van Tourism Australia. De wedstrijd, die de beste baan ter wereld werd genoemd, werd voor het eerst gelanceerd in 2009 en keert vandaag terug met een opmerkelijke editie. De succesvolle kandidaat krijgt een salaris van 100.000 Australische dollar, wat overeenkomt met ongeveer 80.000 van onze Europese valuta; een salaris van meer dan 13.000 euro per maand zou toch niet slecht zijn?
Lees Verder
Werken

Vacatures: hoe vermijd je de valkuilen?

Hier is een reeks handige tips om in tijden van crisis veilig te bewegen en je te oriënteren in het universum van vacatures. In een tijd waarin het zoeken naar een nieuwe baan ingewikkeld wordt gemaakt door de economische situatie, lijkt het erop dat aanbiedingen op de arbeidsmarkt toenemen die niet betrouwbaar zijn.
Lees Verder
Werken

Stimulansen voor hernieuwbare energiebronnen, het land verdient geld

Alleen al in 2012 daalde de prijs van kWh met fotovoltaïsche energie met meer dan een miljard euro. De prikkels voor hernieuwbare energiebronnen zijn meer dan gerechtvaardigd, een studie neemt de kosten volledig op en uiteindelijk verdient de Italiaanse markt bijna 50 miljard euro. Om tot deze conclusies te komen was in feite niet zo'n gedetailleerde studie nodig, in ons artikel getiteld "De Italiaanse groene economie", waarin we onderstreepten dat hernieuwbare energiebronnen in Italië ondergewaardeerd worden omdat de overheid schone energie alleen evalueert in in termen van te maken kosten en niet in termen van gecreëerde banen en de daling van de groothandelsprijs van elektriciteit, zonder rekening te houden met de prijs van CO2-quota.
Lees Verder
Werken

Smart Cities en Smart Home, de markt verdubbelt

De wereldbevolking groeit snel, onze steden worden steeds drukker en we hebben een effectieve strategie nodig om deze groei op een intelligente manier te 'incorporeren'. Er zijn strategieën nodig om het gebruik van middelen te optimaliseren, ze op een gezonde manier te verdelen en tools op maat te bouwen.
Lees Verder
Werken

Brianza & Lavoro: terug naar school

Werkprobleem, werknoodsituatie, zelfs een gebied - zoals Brianza - waar werkloosheid altijd draait om de minimale fysiologische waarde, ervaart deze zorg als nooit tevoren. Initiatieven om werkgelegenheid en herplaatsing te bevorderen zijn geboren en we nemen ze graag op in onze Groene Ideeën.
Lees Verder
Werken

Groen werk, de meest gewilde figuren

Dankzij de groene economie komen er nieuwe professionele figuren bij, die specifieke vaardigheden nodig hebben in de duurzame economie. Groen werk is een hulpbron die Italië exploiteert om de economische crisis te bestrijden die ons land al jaren treft. Groen werk is gebaseerd op diensten en technieken die het milieu en de natuur respecteren door al die activiteiten met een grote impact op het milieu te herprogrammeren.
Lees Verder
Werken

De konijnenfokker en mogelijke planten

We hebben verschillende keren gesproken over konijnenfokkerijen, maar we hebben ons nog niet gericht op de fokcyclus en -systemen. De ideale systemen voor het fokken van konijnen in kooien moeten in twee kamers worden verdeeld. Een eerste kamer die de kooien voor reproductie herbergt, de tweede bevat kooien voor de groei van kleine konijntjes.
Lees Verder
Werken

De educatieve tuin, tomaten kweken op school

Toen we op school spraken over "huishoudkunde", leren we in de klas hoe we de moestuin moeten cultiveren als een voorbereidende stap op het programma. Het cultiveren van de moestuin op school kan een zeer leerzame ervaring zijn, in feite spreken we van een "educatieve tuin" om leerlingen de tuincultuur bij te brengen door hen voor te lichten over de zelfproductie van voedsel.
Lees Verder
Werken

Natuurgeneeskunde, tussen scholen en universiteiten

Als u zich afvraagt ​​of er universitaire cursussen in de natuurgeneeskunde zijn, dan zijn er verschillende dingen die u moet weten: in Italië is de professionele figuur van de natuurgeneeskundige niet wettelijk erkend. Er is geen definitief nationaal kader, maar er zijn verschillende regionale verordeningen die de kwalificaties erkennen die door sommige scholen voor natuurgeneeskunde worden verleend.
Lees Verder
Werken

Energietechnologie ondersteunt de bouwmarkt

De revolutie die de bouwmarkt herconfigureert, draait om energietechnologie en richt zich op het energievraagstuk, niet alleen fotovoltaïsche, maar meer in het algemeen hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en de groei van plantengroei. Dit is de foto van eind 2013 zoals die wordt vertegenwoordigd door Cresme (Centrum voor Economisch, Sociologisch en Marktonderzoek) te midden van een ongekende crisis voor een toonaangevende sector sinds decennia.
Lees Verder