Categorie Vervoer

Soberheid in transport en regionale meren
Vervoer

Soberheid in transport en regionale meren

Zuinigheid zal de komende jaren het sleutelwoord moeten zijn bij de planning van vervoersinfrastructuur in Lombardije en Italië. Dit werd voorgesteld door de Lombard regionale wethouder voor Infrastructuur en Mobiliteit Andrea Gilardoni die gisteren 4 maart in Bocconi de presentatie van het onderzoek 'De infrastructuren van de toekomst: reflecties voor de regeringen die zullen zoeken' opende, uitgevoerd door zijn afdeling op lokaal en nationaal niveau.

Lees Verder

Vervoer

Er komen nieuwe regels voor mobiliteit

In Italië wordt gestreefd naar meer bewuste automobilisten. Veiligere en minder vervuilende voertuigen, maar ook moeilijker om mee te knoeien. Met de komst van elektrische fietsen met beperkte snelheden, is het niet moeilijk om te denken dat een type gebruiker de snelheids- of vermogenslimieten kan veranderen om een ​​beter presterende (maar minder veilige!
Lees Verder
Vervoer

Electrocity: de 'elektrische doorbraak' van 2013

Na de Milanese te hebben geholpen om de voordelen van elektrische mobiliteit uit de eerste hand te ervaren, begint het Elettrocity-evenement aan een rondreis door Italië die in 2013 zal plaatsvinden met belangrijke evenementen in Rome, Turijn en Genua, naast de vier geplande edities in de hoofdstad van Lombardije en een Tijdelijke tour in 20 andere Italiaanse steden.
Lees Verder
Vervoer

Persoonlijke transporteur

Iemand zal ze hebben gezien op de trottoirs van sommige steden, waarschijnlijk behandeld door mensen die in pak (maar ook zonder) naar het werk gaan of boodschappen doen. Het zijn persoonlijke vervoerders, of menselijke vervoerders, voertuigen met een grote impact (het zou beter zijn om lage impact te zeggen aangezien de uitstoot nul is) in de context van duurzame stedelijke mobiliteit.
Lees Verder
Vervoer

Milaan-Ancona in 3 uur met Italo

Kan de regio Marche, een van de meest productieve regio's van Italië, niet op hoge snelheid worden verbonden met Milaan, de zakelijke hoofdstad? NTV heeft zichzelf de vraag gesteld, die ook is beantwoord: over een paar maanden, juni 2013 zeggen de voorspellingen, en de Lombardische hoofdstad zal met Ancona worden verbonden met 6 Italo-treinen per dag die het traject in 3 uur afleggen.
Lees Verder
Vervoer

Skiën met de trein met Italo

Een mooie witte week is wat er nodig is om wat tijd terug te nemen, met vrienden te zijn, te sporten en te genieten van de natuur. De bergen zijn echter niet altijd dichtbij en een lange rit kan, vooral voor grote bedrijven, een probleem zijn, maar ook een stress. Wat als je met de trein ging?
Lees Verder
Vervoer

Reis naar de reis op Italo: het e-boek is gratis

Een reis binnen een reis met Italo. In de trein, met 300 km / u, en in grote literatuur. Ja, want nu kunt u met de Italo hogesnelheidstreinen van NTV ook reizen in de magische wereld van boeken, zonder een cent meer uit te geven dan de ticketprijs. Precies een reis binnen een reis. De nieuwigheid, die de geur van een kerstgeschenk heeft, is het resultaat van de overeenkomst tussen NTV en RCS en bestaat erin de digitale bibliotheek beschikbaar te maken op het ItaloLive on-board portaal met een rijke selectie aan multi-genre boeken en redactioneel nieuws.
Lees Verder
Vervoer

Elektrische scooters, incentives 2013

Als een hybride scooter ons kleine kapitaal gemakkelijk kan beschadigen, verandert de situatie als het gaat om elektrische scooters. De prijzen van elektrische scooters zijn meer dan betaalbaar en met 50 eurocent kun je ruim 60 kilometer reizen! Elektrische scooters, dragers van duurzame mobiliteit, bieden nationale maar ook lokale prikkels.
Lees Verder
Vervoer

De passagiers van Italo vliegen

Meestal vliegt de omzet als het goed gaat, maar in het geval van Italo, dat een trein is, is het beter om te zeggen dat hij rijdt. NTV heeft de gegevens over de laatste maand december en over heel 2012 met een korte maar volledige tevredenheidsverklaring openbaar gemaakt. Het goede humeur wordt gerechtvaardigd door de cijfers, die beslist vleiend zijn en die ons doen denken aan een Italië dat op de trein stapt en misschien zelfs op de vlucht is.
Lees Verder
Vervoer

We praten over duurzaamheid in de trein

En waar anders? Maak een treinreis. Zet een gezellig compartiment neer en een paar uur om rustig te praten. Morgen, 24 januari, zullen de minister van Milieu Corrado Clini en de president van Eataly, Oscar Farinetti, doen wat steeds meer forenzenmanagers hebben geleerd: de trein gebruiken om op lange routes te reizen en de reistijd optimaliseren met vergaderingen van werk.
Lees Verder
Vervoer

De trein? Verbeter je leven

Het interieur van Italo Het leuke van dit nieuws is dat het uit het buitenland komt, waar de Italiaanse stijl blijkbaar nog steeds zijn charme heeft en als we goed zijn, wauwt het andere. Het punt: het invloedrijke Britse tijdschrift Wallpaper Magazine heeft Italo, de trein gebouwd door Alstom voor het bedrijf Nuovo Trasporti Viaggiatori (NTV), opgenomen in de winnaars van de prestigieuze Design Award 2013.
Lees Verder
Vervoer

De eerste elektrische veerboot ter wereld

Veerboten verbranden veel brandstof, bevaren de zeeën en vervuilen het milieu. In Noorwegen zijn de dagen van vervuilende veerboten voorbij om plaats te maken voor een elektrische veerboot die vanaf 2015 de Noorse wateren zal bevaren. De elektrische veerboot biedt plaats aan 360 passagiers en 120 auto's.
Lees Verder
Vervoer

Brammo Timeless: een spannende elektrische enduro

Uitgaande van de 120 km wegautonomie en de 120 km / u snelheid (zelfbeperkend) van de elektrische Brammo Enertia +, hebben de specialisten van de OMT Garage in Origgio (VA) thuis een emissievrije motorfiets ontwikkeld die de ogen van de generatie doet stralen. de jaren tachtig. Zo mooi en leuk dat je het geluid vergeet, in feite het enige dat je voelt (pas in het begin) een beetje nostalgie.
Lees Verder
Vervoer

Italo van NTV werpt Trenitalia op

Open een bar in een woestijn en het blijft een woestijn. Open honderd en het wordt Las Vegas. Ergo: concurrentie stimuleert de vraag, en je hebt geen economen nodig om het te begrijpen. En als de vraag ook goed is voor het milieu, is het succes nog groter: laten we het Italië van de hogesnelheidstreinen nemen. Sinds Italo van NTV in 2012 begon met het verbinden van de belangrijkste steden van het land, heeft Trenitalia met zijn Frecciarossa niet alleen geen passagiers verloren, maar ook veel gewonnen.
Lees Verder
Vervoer

Fotovoltaïsche schuilplaatsen voor bushalte

Italië is het land van de zon. De tv-commercial voor toerisme op het Italiaanse schiereiland zegt het ook ... De zon schijnt, maar helaas is er een gebrek aan investeringen voor de voorbereiding van innovatieve systemen en stadsmeubilair die de energie van de zon op elk moment kunnen benutten. Californië kent deze problemen niet, in feite zijn er in Texas laadstations geïnstalleerd voor elektrische voertuigen die op zonne-energie rijden.
Lees Verder
Vervoer

De persoonlijke waterstofhelikopter

Laten we ons eens voorstellen hoe een van de meest klassieke gesprekken in de geschiedenis eruit zou kunnen zien: A. 'Wil je me ophalen?' B. "Natuurlijk ben ik om 21.00 uur bij je!" A. "Alsjeblieft, ga een beetje vrij voordat het zaterdagavond chaos is" B. "Nee, maak je geen zorgen ... ik kom met een helikopter, ik heb net waterstof gevuld ..." Het heet Dragonfly en het is een zeer milieuvriendelijke helikopter voor persoonlijk gebruik: het enige uitlaatgas dat het produceert is waterdamp.
Lees Verder
Vervoer

Op weg naar een nationaal plan voor groen vervoer

De transportsector heeft momenteel het nationale record voor broeikasgasemissies. Het terugdringen van de CO₂-uitstoot in het vervoer is dan ook een van de hoofddoelstellingen van een beleid gericht op de groene economie. In het licht van deze behoefte heeft de Stichting Duurzame Ontwikkeling in samenwerking met het Ministerie van Milieu het rapport 'Op weg naar een plan om de CO₂-uitstoot in het transport te verminderen ”, met daarin de richtlijnen voor een groen beleid in de transportsector.
Lees Verder
Vervoer

Zonne-energie voor luchtvervoer

Zonne-energie zou fossiele brandstoffen kunnen vervangen om Russische burgerluchtvaartvoertuigen aan te drijven. Rusland trekt aanzienlijk kapitaal aan om dit soort onderzoek te financieren. De economische belangen die rond de groene economie bewegen, zijn altijd groter; brandstofprijzen blijven stijgen ... dus wat zal er gebeuren met de luchtvaartindustrieën van de wereld?
Lees Verder
Vervoer

Mary Poppins reist met Italo

Een begeleidende dienst voor kinderen, Italo Junior, mocht niet ontbreken op Italo di Ntv, te gebruiken als ouders niet in de buurt kunnen zijn tijdens de reis. Vakantie met grootouders, mama en papa voor zakenreizen, verblijven bij vrienden en familie, noodgevallen ... wat de reden ook is, Mary Poppins reist met de trein voor de gemoedsrust van kinderen die niet kunnen worden vergezeld door hun ouders.
Lees Verder
Vervoer

Elektrische bussen op de wegen van Duitsland

Een nieuwe innovatie begint zich te verspreiden in de sector van elektrische voertuigen. Het is draadloos opladen en ... terwijl Italië toekijkt, zet Duitsland nieuwe stappen richting de toekomst Het is voldoende om de Italiaanse grens over te steken om te begrijpen dat elektrische auto's een gevestigde realiteit zijn. In Frankrijk is er geen gebrek aan autodeeldiensten voor elektrische auto's, in Nederland zijn er frequente laadpalen en in Duitsland is de elektrische auto inmiddels normaal.
Lees Verder
Vervoer

Soberheid in transport en regionale meren

Zuinigheid zal de komende jaren het sleutelwoord moeten zijn bij de planning van vervoersinfrastructuur in Lombardije en Italië. Dit werd voorgesteld door de Lombard regionale wethouder voor Infrastructuur en Mobiliteit Andrea Gilardoni die gisteren 4 maart in Bocconi de presentatie van het onderzoek 'De infrastructuren van de toekomst: reflecties voor de regeringen die zullen zoeken' opende, uitgevoerd door zijn afdeling op lokaal en nationaal niveau.
Lees Verder
  • 1
  • 2
  • 3
  • »