Categorie Zonne

Hoeveel gaan de Chinese zonne-energie kosten kosten voor Europa?
Zonne

Hoeveel gaan de Chinese zonne-energie kosten kosten voor Europa?

Europa heeft douanerechten vastgesteld op de invoer van zonne-energie uit China (cellen en panelen). China is in reactie daarop een antidumpingonderzoek gestart naar geïmporteerde Europese wijn, met name Franse, Italiaanse en Spaanse wijn. Volgens de aantijgingen van China zou goedkope Europese wijn de Aziatische markt schaden.

Lees Verder

Zonne

Thermische zonne-energie, de eerste fabriek in Zuid-Amerika

Zonne-energie komt uiteindelijk ook in Zuid-Amerika aan, via de Antofagasta-regio in Chili.De installatie is verspreid over zes hectare land en bestaat uit meer dan duizend zonnecollectoren die samen een thermische zonne-energiecentrale van 10 MW vormen. Spaanse fotovoltaïsche producent, heeft een thermische zonne-energiecentrale van 10 megawatt ontworpen en gebouwd in Sierra Gorda, in de mijnbouwfabrieken van Minera El Tesoro, in Chili; het is de eerste operationele thermische zonne-energiecentrale in Zuid-Amerika.
Lees Verder
Zonne

Energierekening en verhoging van het aanmoedigingspercentage

De Energierekening is een uitstekende bron voor gebruikers die van plan zijn te vertrouwen op schone energie. In dit artikel hebben we de stimuleringsmaatregelen voor fotovoltaïsche zonne-energie in 2013 beschreven. De beschreven tarieven kunnen verhoogd worden dankzij de "Premium voor fotovoltaïsche systemen gecombineerd met efficiënt energieverbruik".
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsche incentives 2013

De Energierekening is een referentiepunt voor wie wil investeren in duurzame energie. De gebruiker die in 2013 een fotovoltaïsche installatie wil bouwen, kan rekenen op de prikkels van de Energierekening of, als alternatief, een van de energiediensten aangeboden door de ESCO's. en die aan het elektriciteitsnet worden geleverd, gaat het over naar het zogenaamde all-inclusive tarief, bovendien wordt er een specifiek tarief toegekend aan het eigen verbruikte energiequotum.
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsche zonne-energie, de Chinese hervorming komt eraan

80 procent van de Europese fotovoltaïsche markt is in handen van China. Alleen al in 2011 was de Europese Unie de ontvanger van 60 procent van de Chinese export van zonne-energieproducten ter waarde van $ 35,8 miljard. In 2012 veranderde de situatie slechts in geringe mate, maar vooral ingegeven door de wereldwijde economische crisis.
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsche lijm

Fotovoltaïsche cellen als kleefstoffen, overal en op elk oppervlak toepasbaar. Dit is de nieuwe grens van fotovoltaïsche zonne-energie, dankzij dunnefilmtechnologie en het fabricageproces ontwikkeld door Stanford University De fotovoltaïsche technologie maakt grote vorderingen. In korte tijd zijn we van de klassieke stijve cellen gegaan naar dunne films, die tegenwoordig klevend zijn geworden en overal kunnen worden aangebracht, je hebt geen glad oppervlak nodig om schone energie uit de zon te produceren.
Lees Verder
Zonne

China, de nieuwe minnares van de zon

Een paar maanden geleden kondigde China aan dat het zijn doelstellingen in de fotovoltaïsche sector zou verviervoudigen. Blijkbaar is zijn honger naar schone energie nog niet gestild, dus voegt het meer zonne-energie toe aan zijn doelen. Pas in juli verhoogde China zijn officiële doelen om ze tegen 2015 tot 21 GW geïnstalleerd vermogen te brengen.
Lees Verder
Zonne

Zonnecomplex Castilla-La Mancha

Zowel Spanje als de VS en Japan moeten nieuwe fotovoltaïsche systemen opzetten om tot de landen met de hoogste geïnstalleerde zonne-energie te blijven. In 2012 heeft Spanje zijn zonnecapaciteit uitgebreid, maar binnenkort komt er nog eens 100 MW bij. In het globale scenario, voor geïnstalleerd fotovoltaïsch vermogen, eind 2011 stond Duitsland op kop, gevolgd door Italië, Japan, Spanje en de Verenigde Staten; net zoals hieronder getoond.
Lees Verder
Zonne

Zonnepanelen: instructies voor de winter

Sneeuw maakt skiërs blij, maar het kan de opbrengst van fotovoltaïsche installaties verminderen. De dagen worden korter, de uren blootstelling aan zonlicht worden verminderd en de prestaties van de modules verminderen. Als de wisseling van de seizoenen volkomen normaal en onmogelijk te vermijden is, kunnen andere factoren die de prestaties van fotovoltaïsche constructies beïnvloeden, zoals een dichte laag sneeuw of intense bewolking kan worden beheerst.
Lees Verder
Zonne

Organische zonnecellen

Het is mogelijk om efficiëntere en goedkopere zonnecellen te ontwikkelen. Onderzoek in de fotovoltaïsche sector laat grote vruchten rijpen en de diepgaande studie van fullerenen zou de hoeksteen kunnen vormen voor de verspreiding van organische zonnecellen. Zonnecellen op organische basis zijn niets nieuws, maar de grote beperking van deze innovatie ligt in het basisbestanddeel, fullereen, te duur voor massadiffusie.
Lees Verder
Zonne

De fotovoltaïsche atlas

Ter gelegenheid van de World Future Energy Summit in Dubai presenteerde WWF een nieuwe studie over fotovoltaïsche zonne-energie. Het wordt "De fotovoltaïsche atlas" genoemd en toont onder meer aan dat zelfs als de volledige wereldwijde elektriciteitsbehoefte uitsluitend met fotovoltaïsche energie zou worden opgewekt, dit, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, een onbeduidend deel van het aardoppervlak zou innemen.
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsch project van het jaar

Ter gelegenheid van Power-Gen International 2012 werd de prestigieuze prijs "Fotovoltaïsch project van het jaar" uitgereikt. De prijs werd gewonnen door een Duitse fabriek, een van de grootste ter wereld: het heeft een oppervlakte van 352 hectare. Het werd gebouwd in een gebied van de voormalige bruinkoolmijn ten oosten van de Meuro-gemeenschap, nabij Senftenberg, ten zuiden van Brandenburg.
Lees Verder
Zonne

Hernieuwbare energie is goedkoper dan steenkool

Er zijn steeds meer gezinnen die liever schone energie kopen en met de verspreiding van hernieuwbare energiebronnen dreigt elektriciteit uit schone bronnen goedkoper te zijn dan die van conventionele energiecentrales. Grid Parity wordt gedefinieerd als het gelijke economische gemak tussen aankoop van schone energie en die van fossiele brandstoffen.
Lees Verder
Zonne

Haïti, zonne-ziekenhuizen komen aan

Haïti kwam in 2010 op ieders lippen, na de aardbeving die ten minste vier miljoen mensen trof met ongeveer 260.000 slachtoffers. Vandaag keert Haïti terug om op het nieuws te rijden en doet dat met zeer positief nieuws: Haïti zal 12 op zonne-energie werkende zorginstellingen verwelkomen, het HUM-project zal in maart zijn voltooid en het eerste zonne-ziekenhuis in de Caribische staat zal zijn deuren openen.
Lees Verder
Zonne

Panelen: let op de recyclingvoorschriften

Let op: voldoet uw fotovoltaïsche installatie aan de (bindende) regelgeving omtrent recycling? De vraag is belangrijk, want als het antwoord negatief is, betekent dit dat je het risico loopt de prikkels van de Energy Services Manager te verliezen, of in het beste geval je portemonnee terug te moeten leggen.
Lees Verder
Zonne

SolarCity in samenwerking met Honda

De Amerikaanse SolarCity gedraagt ​​zich als onze ESCO's (Energy Service Companies). SolarCity koopt, net als de Italiaanse ESCO's, investeringen om klanten van fotovoltaïsche systemen te voorzien, zonder dat ze vooraf duizenden dollars moeten jagen. SolarCity levert en installeert fotovoltaïsche systemen zonder kosten voor de klant, SolarCity haalt zijn winst uit het aandeel van de energie- en economische besparingen die de klant heeft behaald na de uitgevoerde interventies.
Lees Verder
Zonne

Geen kosten voor fotovoltaïsche energie

We hebben u al verteld over de ESCo, Energy Service Company. Vandaag zullen we ons concentreren op de mogelijkheid om gratis een fotovoltaïsch systeem te installeren. Hoe is zoiets mogelijk? Dankzij prikkels, belastingvoordelen, energie-efficiëntie en het werk van de E.S.Co. is het doel van een ESCo om de energie- en economische besparingen van zijn klant te maximaliseren.
Lees Verder
Zonne

NASA zal de Solar Sail lanceren

Het zal meer dan 2 miljoen mijl van de aarde afleggen. Het is nu officieel, in 2014 zal NASA het Sunjammer-zonnezeil lanceren, het grootste ter wereld. SunJammer onderscheidt zich van alle andere NASA-technologieën door de totale afwezigheid van brandstoffen, het zonnezeil zal volledig worden aangedreven door lichtfotonen.
Lees Verder
Zonne

Autohoes op zonne-energie

Ik weet niet hoe nuttig zo'n omslag kan zijn. Het is zeker veel beter dan plastic luifels of bakstenen en betonnen garages. Het heet V-Tent, letterlijk "Tenda V", het is de creatie van de industrieel ontwerper Hakan Gürsu. De V-Tent is een flexibel en opvouwbaar dak, maakt gebruik van de nieuwste generatie fotovoltaïsche modules en heeft als doel de auto te beschermen tegen de wind, van de zon, van slecht weer en misschien zelfs van dieven die het willen stelen.
Lees Verder
Zonne

Suntrunks, om overal schone elektriciteit te hebben

Suntrunks is een volledig autonoom systeem waarmee u op elke locatie zonne-energie kunt produceren, want Suntrunks is een draagbaar apparaat! Het is compact en heeft alle componenten die zijn ontworpen om elektriciteit uit de zon te produceren. Het komt in de vorm van een koffer die in slechts 5 minuten operationeel wordt.
Lees Verder