Categorie Zoekopdrachten

Thuis energie besparen
Zoekopdrachten

Thuis energie besparen

Er zijn veel strategieën om energie te besparen. Van energiebesparing gekoppeld aan verwarming tot die voor huishoudelijke apparaten. Er is ook sprake van energiebesparing als het brandstofverbruik wordt verlaagd. Laten we eens kijken naar het handboek met de regels die nodig zijn om thuis energie te besparen zonder enige opoffering.

Lees Verder

Zoekopdrachten

Paus Franciscus, fan van ecologische duurzaamheid

Iets meer dan een maand geleden nam de zogenaamde "groene paus", Benedictus XVI, zijn ontslag. Zoals iedereen inmiddels wel zal weten, heeft de katholieke wereld haar nieuwe leider gekozen, hij is kardinaal van Buenos Aires Jorge Mario Bergoglio, de eerste paus van Latijns-Amerika. Zijn voorganger reisde aan boord van een elektrische auto en stond bekend als de Groene Paus omdat hij tijdens een toespraak het belang van verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen benadrukte als een wens van God.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Teken ook de anti-smog-petitie!

Weinig lichtjes en veel schaduwen op luchtverontreiniging in Italië, meer een oorzaak van sterfte en ziekenhuisopname onder de bevolking dan je denkt. Het smogprobleem is ernstig, maar de acties zijn zwak, dus we moeten serieus redeneren en een standpunt innemen, zelfs door de petitie te ondertekenen die wordt gepromoot door ParentsAntiSmog (de link onderaan het artikel), zodat Europa van ons land verlangt dat het ten minste de Communautaire regels.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Uit Zwitserland komt de Salamandra Robot

Robots vervangen mensen in industrieën, ze zijn zo'n enorm fenomeen geworden dat je alleen een 3D-printer nodig hebt om een ​​mensachtige te bouwen. Er zijn robots zo klein als mieren, de Harvard University ontwikkelde bijvoorbeeld de Micro Air Vehicles-drone om de geest van bijen te bestuderen.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Illycaffè behoort tot de meest ethische bedrijven ter wereld

Illycaffè vertegenwoordigt Italië op de ranglijst van 2013 van 's werelds meest ethische bedrijven' World's Most Ethical Companies ', opgesteld door Ethisphere, een internationale organisatie gespecialiseerd in het creëren, ontwikkelen en delen van best practices op het gebied van bedrijfsethiek, governance, maatregelen ter bestrijding van corruptie en duurzaamheid.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Kolen worden de schone energie van de toekomst?

Kolencentrales kunnen zich bij het team voor schone energie aansluiten. Vraag je je af hoe: is er een manier om de CO2 die vrijkomt bij het verbranden van kolen op te vangen. De aldus opgevangen kooldioxide moet worden opgeslagen zonder schade aan het klimaat en het milieu. Als alternatief is er een manier om energie te produceren uit steenkool zonder het verbrandingsproces.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Natrium-lucht- of lithium-luchtbatterijen?

Over de hele wereld werken ontwikkelaars aan steeds efficiëntere batterijen. Een plausibel pad zou de intrede op het gebied van lithium-luchtbatterijen zijn, volgens het Amerikaanse bedrijf IBM zouden lithium-luchtbatterijen elektrische auto's een bereik van 800 kilometer garanderen. Met dit soort voordelen is de interesse van woningen groot Automobiel: het Japanse Toyota heeft een overeenkomst getekend met het Duitse BMW om lithium-luchtbatterijen te ontwerpen en te ontwikkelen waarmee elektrische auto's minstens 500 kilometer per lading kunnen afleggen.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Alessi for Children voor de kinderen van Congo

De liefdadigheidscampagne Alessi for Children die afgelopen kerst werd gelanceerd door het bekende homeware-bedrijf Alessi heeft het ambitieuze doel bereikt en overtroffen om 200.000 euro in te zamelen om een ​​gezinswoning voor verlaten kinderen te starten in Kinshasa, in de Democratische Republiek Congo.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Koolstofvezel

Alles wat u moet weten over koolstofvezel vindt u in dit artikel! Het materiaal Koolstofvezel, zelden "grafietfilament" genoemd, is een ultralicht, stijf en extreem sterk materiaal. Het heeft alle kwaliteiten om staal te vervangen en wordt gebruikt bij de productie van hoogwaardige voertuigen zoals racewagens, fietsen, vliegtuigen of meer algemeen gebruikt voor de productie van sportartikelen: tennisrackets, hengels ... Discovery Koolstofvezel werd ontwikkeld in 1958, in een laboratorium in Claveland, Ohio, hoewel de eerste echte productie-ontwikkeling werd gemaakt in 1963 in een Brits laboratorium, hier werden de sterke punten van dit materiaal benadrukt .
Lees Verder
Zoekopdrachten

De PCB-behuizing van Brescia

Polychloorbifyyleen is een klasse van zeer vervuilende organische verbindingen waarvan de toxiciteit vergelijkbaar is met die van dioxine. De polychloorbifylenen, ook bekend onder de afkorting PCB, zijn dramatisch bekend in het gebied van Brescia: Brescia en Anniston (VS) vertegenwoordigen de belangrijkste gevallen wereldwijd van PCB-verontreiniging in water en bodem.
Lees Verder
Zoekopdrachten

China vernietigt de wereld

Het is geen geheim dat China wordt geconfronteerd met verwoestende niveaus van vervuiling, een van de ergste situaties ter wereld. In de afgelopen 30 jaar is China de grootste stikstofproducent ter wereld geworden: het aantal auto's op de weg is ongeveer twintig keer zo groot geworden, het gebruik van kunstmest is verdrievoudigd, terwijl de hoeveelheid vee en het verbranden van kolen wordt gekweld.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Metaalvervuiling doodt netelroos

Uitlaatgassen van voertuigen en met name metaalverontreiniging brengen het leven van bijen en andere bestuivers in gevaar. Om het welzijn van bijen te beschermen, is in Italië het gebruik van bepaalde pesticiden verboden. Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Enviromental Pollution benadrukt dat pesticiden niet de enige bedreiging vormen voor het welzijn van netelroos, maar vooral ook giftige stoffen zoals kleine hoeveelheden metalen.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Stem op je water en win 3 iPads!

Het IESK, een Duits onderzoeksinstituut voor sociale wetenschappen, lanceert een enquête met als thema "Levering en kwaliteit van drinkwater" en om een ​​groot aantal reacties te krijgen, geeft 3 iPads en 50 weg onder alle deelnemers Amazon-vouchers zijn elk 20 euro waard.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Pannen met antiaanbaklaag, hier is waarom ze vermijden!

Er zijn er die er alles aan doen om weg te blijven van industriële producten, biologisch voedsel kopen en ze dan misschien koken in pannen met antiaanbaklaag. Voor de productie van pannen met antiaanbaklaag wordt perfluoractaanzuur of Pfoa gebruikt, dat in de Verenigde Staten in 2006 werd bestempeld als "waarschijnlijk kankerverwekkend".
Lees Verder
Zoekopdrachten

Biobrandstoffen

In het panorama van de groene economie spelen de meest verhitte debatten zich af als het gaat om biobrandstoffen en windenergie. Deze energiebronnen hebben "bijwerkingen" maar in beide gevallen boekt het onderzoek grote stappen, met name met biobrandstoffen zijn we getuige geweest van een heuse excursie: van de meest klassieke biobrandstoffen van maïs tot biobrandstoffen van galactan, zonder de mogelijkheid te vergeten om biobrandstoffen te produceren door afval te exploiteren.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Klimaatverandering, effecten en oplossingen

Verschillende landen proberen af ​​te spreken om de uitstoot van kooldioxide te beperken zodat de temperatuurstijging niet hoger wordt dan 2 graden ten opzichte van de gemiddelde waarde van 1850. Maar deze drempel is niet zeker, aldus onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen met een studie die is gepubliceerd in de procedure van de National Academy of Science, kunnen de effecten van klimaatverandering zelfs optreden als de gemiddelde temperatuur niet hoger is dan 2 graden.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Ecologische wasmiddelen, deze vreemden

Ecologische wasmiddelen verschillen van traditionele, vanwege de afwezigheid van chemische gevaren. Traditionele wasmiddelen kunnen de vervuiling van huishoudens verhogen, zowel vanwege het grootste deel van het plastic in de containers als de chemicaliën die schadelijk kunnen zijn, vooral voor kinderen.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Greenwashing bestuderen (en tegengaan)

Van links: Enzo Argante (journalist), Luisa De Marco (president van EOS Fiera), Debora Serracchiani (president van de regio Friuli), Giovanni Da Pozzo (Kamer van Koophandel van Udine), Mario Tozzi (geoloog en tv-presentator) Greenwashing, wat betekent het? Dit woord is nog niet zo lang geleden bedacht om de handeling van 'het misbruiken van milieudeugden' te beschrijven, dat wil zeggen, het groen gebruiken om zowel je handen als je geweten te wassen, de aandacht afleiden van verantwoordelijkheid en schade (zelfs heel ernstig). ) richting het milieu.
Lees Verder
Zoekopdrachten

De stof die energie opwekt

Het weefsel dat energie opwekt is niets nieuws op het gebied van duurzame innovaties, weten onderzoekers van de University of Dallas, Texas er iets van. Het onderzoeksteam slaagde er al in 2011 in om een ​​bepaalde spray te ontwikkelen die, wanneer deze op elke stof werd aangebracht, elektriciteit kon opwekken.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Lithiumbatterijen, tussen efficiëntie en gevaar

Lithium-ionbatterijen zijn accu's die veel worden gebruikt in consumentenelektronica. Als het om oplaadbare batterijen gaat, bieden lithium-ionbatterijen de beste gewicht / vermogen-verhouding. De dichtheid van lithiumbatterijen is gelijk aan 200Wh / kg, in de laboratoria van de wereld wordt aan nieuwe technologieën gewerkt, andere lithiumbatterijen worden geboren, dit zijn lithium-luchtbatterijen met een theoretische maximale dichtheid van 3450Wh / kg.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Lithiumbatterijen met een langere levensduur en efficiëntere batterijen komen eraan

Als het om lithiumbatterijen gaat, komt het laatste nieuws uit Duitsland. Nieuwe functies zijn onder meer een hogere dichtheid en grotere efficiëntie. De nieuwe lithiumbatterijen zullen meer dan 10.000 volledige oplaadcycli kunnen ondersteunen, waardoor meer dan 85 procent van de initiële capaciteit wordt gegarandeerd. Een team van ontwikkelaars van de afdeling Accumulator Material Research heeft de nieuwe lithiumbatterijen ontwikkeld. ”Van de Ulm, in het bijzonder het Onderzoekscentrum voor zonne- en waterstofenergie (ZSW).
Lees Verder