Categorie Zoekopdrachten

IPhone, de beste vriend van de fiets
Zoekopdrachten

IPhone, de beste vriend van de fiets

De iPhone kan worden omgevormd tot de perfecte bondgenoot van de fiets. Voor fietsers zijn er ad-hoc gps-apparaten, applicaties en speciale telefoons, de markt is niet traag geweest met het voorstellen van accessoires die zijn ontworpen om hun smartphone om te toveren in de perfecte boordcomputer voor fietsliefhebbers.

Lees Verder

Zoekopdrachten

Begin opnieuw met de Dans van de 5 Ritmes

Nieuwe ritmes vinden, experimenteren met nieuwe bewegingsmodi. Beginnend bij je lichaam. Misschien is dat wat nodig is om het nieuwe jaar goed te beginnen. Als het idee je interesseert, overweeg dan de Dans van de 5 Ritmes, een dans om emoties te herontdekken op het ritme van muziek waarin je beweegt met elk deel van het lichaam, volgens je eigen gevoelens, geschikt voor iedereen zonder enige fysieke of fysieke beperking. leeftijd.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Flessenwater, minder veilig dan kraanwater

Drinkwater, het gewone 'kraanwater', worstelt om van clichés af te komen, dus consumenten degraderen het naar de laatste plaatsen in de ranglijst van meest geconsumeerde wateren ten gunste van mineraalwater, maar sectordeskundigen zeggen dat dit precies de kraanwater het veiligst!
Lees Verder
Zoekopdrachten

De milieubalans van 2012

2012 was een sleuteljaar voor klimaatverandering, bedenk maar dat de hoogste uitstoot van kooldioxide dit jaar werd geregistreerd. 2012 was het negende warmste jaar in de geschiedenis en er hebben zich talloze rampen en natuurrampen voorgedaan. Een van de goede dingen is de opname van het luchtverkeer in het emissiehandelsprogramma van de Verenigde Naties.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Elektriciteit uit het heelal

Tot voor kort waren groepen wetenschappers op jacht naar methanogene bacteriën, niet vanwege hun vermogen, maar om te bewijzen dat er leven op Mars is. Het begon allemaal toen methaan doses werden geregistreerd op de Rode Planeet en Titan. Wetenschappers en toeschouwers van over de hele wereld begonnen te veronderstellen dat er mogelijk sporen van leven waren op zowel Mars als Titan, micro-organismen die methaan kunnen produceren.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Jachtwereld en omgeving

De publieke verbeelding wijst op jagers als respectloos voor de natuur, vijanden van het milieu en vooral van biodiversiteit. Er is niets meer vals. De belangrijkste vijanden voor het verlies aan biodiversiteit worden geïdentificeerd in verstedelijking. Voordat we de jachtcategorie aanvallen, die in nauwe symbiose met het territorium leeft, moeten we ons zorgen maken over al die keuzes die, in plaats van bestaande gebouwen terug te winnen, tot doel hebben om vanaf het begin structuren te bouwen die kostbare grond verbruiken.
Lees Verder
Zoekopdrachten

2013, het jaar van recordtemperaturen

De afgelopen 11 jaar waren de heetste in de geschiedenis. Verwacht wordt dat 2013 deze trend niet zal onderbreken, sterker nog, aan het einde ervan zouden we het tot de warmste jaren kunnen rekenen: volgens de voorspellingen van Met Office zal de hitte van 2013 in sommige regio's verwoestende gevolgen hebben en 0,57 graden zijn. boven gemiddeld.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Smeltende gletsjers, de situatie is zorgwekkend

In beide polen is het smelten van gletsjers tragisch toegenomen. Groenland en Antarctica verliezen hun gletsjers, polaire soorten lopen het risico om nog maar te zwijgen over de zeespiegel. Het verliespercentage van de gletsjers op Groenland is sinds het midden van de jaren negentig bijna vijf keer zo hoog.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Hoop voor de koraalriffen

In Australië is een team van wetenschappers, dat het Great Barrier Reef in kaart heeft gebracht, erin geslaagd om koralen op een ondenkbare diepte te ontdekken. De waargenomen koralen worden gevonden op een diepte van 125 meter nabij de Torres Strait. Liefhebbers en geleerden van mariene ecosystemen zullen heel goed weten dat de aanwezigheid van koraalriffen vroeger alleen werd waargenomen op dieptes van 70 meter.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Biodigester voor verwijdering van organisch afval

Een recyclingfabriek die elke dag 100 ton organisch afval kan verwerken om een ​​nettovermindering van de schadelijke uitstoot van 5.800 ton te garanderen, hetzelfde als geproduceerd door de circulatie van 1.000 auto's. De organische afvalrecyclinginstallatie staat garant voor een productie van 2 miljoen kilowattuur elektriciteit en het equivalent in aardgas van 3,8 miljoen liter diesel.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Magnetiet, perfect voor fotovoltaïsche zonne-energie en batterijen

Als een beter presterende geleider dan silicium, aluminium en puur ijzer zou kunnen worden verkregen uit spinnenzijde, zouden substantiële verbeteringen kunnen worden aangebracht aan fotovoltaïsche en energieopslagapparaten uit de tanden van een zeeslak. het is niet eens zo zeldzaam, het leeft gewoonlijk langs de kusten van Noord-Amerika, van Californië tot Alaska; de wetenschappelijke naam is Cryptochitone stellari, het is een chiton en staat bekend om zijn bijzonder sterke tanden.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Gemeentelijke handelssteun voor een groener Milaan

Gastvrije dehors, interactieve ramen, luiken met artistieke versieringen, elektronische videobewakingssystemen en zonnepanelen voor een mooier Milaan. Het staat dichter bij het slimme stadsmodel dat de Milanese hoofdstad nastreeft De bijdrage die de gemeente Milaan heeft besloten te verlenen ter ondersteuning van de commerciële activiteiten van sommige stadsdelen voor esthetische en ecologische herontwikkelingsprojecten is een groen idee.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Steenkoolpoeder

Als de wereld de klimaatverandering serieus wil vermijden, moet tweederde van alle bewezen fossiele brandstofreserves ondergronds blijven. Dit wordt ondersteund door het Internationaal Energieagentschap, in Italië wordt nog steeds gesproken over het openen van nieuwe kolencentrales terwijl de oude dreigen hun deuren te sluiten!
Lees Verder
Zoekopdrachten

Evaluatie van milieuprestaties

Economische ontwikkeling gaat door duurzaamheid. Maar zelfs de milieuprestaties moeten, zoals in andere gevallen, kunnen worden geëvalueerd, gemeten, vergeleken… kortom, er is een metriek nodig om een ​​referentie te worden. De berekening van de carboon-footprint (er is ook de watervoetafdruk) is de meest gebruikte van deze berekeningsmethoden, hoewel niet de enige.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Koolstof- en watervoetafdruk: wat zijn dat?

We horen vaak over voetafdrukken van carboon en watervoetafdrukken, maar wat zijn dat? Elke redenering over de ecologische voetafdruk en vervuiling in het algemeen kan alleen uitgaan van de duidelijke en ondubbelzinnige definitie van deze twee concepten. Voor ons gelden de criteria van het Ministerie van Milieu: ze zijn uitdagend om te lezen en nog meer om te begrijpen, maar hier zijn ze volledig.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Drijvende onderzoekscentra op zonne-energie

Drijvende laboratoria die voorzien in hun energiebehoefte dankzij een reeks zonnesystemen. Dit is het plan van het Zwitserse energiebedrijf Viteos SA. Het project heet Nolaris en omvat het opzetten van drie drijvende laboratoria op zonne-energie. De drie drijvende laboratoria worden gebouwd in het meer van Neuchatel, Zwitserland.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Groen voorbeeld van de provincie Sassari

Een voorbeeld van een groene economie? De provincie Sassari. Als de rest van Italië hetzelfde had gedaan als hier in de afgelopen jaren, zou het hele land beter af zijn. Deed wat? Bijvoorbeeld om alle gemeenten van het provinciaal grondgebied, een uniek feit in Europa, te betrekken bij de uitvoering van het zogenaamde Burgemeestersconvenant.
Lees Verder
Zoekopdrachten

De nieuwe EUTR-verordening voor hout

Op 3 maart 2013 treedt de EU-verordening 995/2010 Houtverordening EUTR inzake de handel in hout in werking. Het wordt een innovatieve wet genoemd die als volgt kan worden samengevat: iedereen die hout op de Europese markt verkoopt, is wettelijk verplicht om due diligence te tonen en het risico dat de grondstof uit illegale bron komt, is verwaarloosbaar.
Lees Verder
Zoekopdrachten

SiLED, de nieuwe energie-efficiënte technologie

OLED-technologie is zeker veiliger dan LED-technologie vanwege het verminderde gebruik van zware metalen. Tegenwoordig zijn LED-apparaten volledig vrij van zware metalen gemaakt door onderzoekers van het Karlsruhe Institute of Technology en de Universiteit van Toronto. De energiezuinige, zware metaalvrije leds zijn gemaakt met silicium nanokristallen.
Lees Verder
Zoekopdrachten

EU stopt met illegale houthandel

De EU-houtverordening (EUTR) is van kracht sinds 3 maart 2013 en verplicht bedrijven die bosproducten op de Europese markt introduceren om due diligence-systemen te implementeren om het risico van import van illegaal hout te verkleinen. 'koper die moet aantonen dat hij aan' due diligence 'voldoet, of erger nog, de bevinding van een daadwerkelijke binnenkomst van illegaal hout in de Europese Unie, zal resulteren in de toepassing van zeer zware straffen.
Lees Verder
Zoekopdrachten

Italiaanse excellentie voor hi-tech energie

Supergeleidend ringkernspoelplan Italiaanse hightechbedrijven hebben meer dan de helft van de eerste bestellingen van de Europese Unie (1,3 miljard euro) voor de bouw van de ITER-reactor binnengehaald. De laatste belangrijke order ter waarde van 20 miljoen euro betreft ASG Superconductors, een bedrijf van de familie Malacalza, dat in samenwerking met ENEA zal zorgen voor de bouw en montage (in de Genoa Campi-fabriek) van de supergeleidende ringkernspoelen die nodig zijn voor het project.
Lees Verder