Categorie Recepten

Risotto met asperges
Recepten

Risotto met asperges

Asperges lenen zich voor diverse culinaire recepten, een van de bekendste noemen we de risotto met asperges. Benadrukt moet worden dat niet alle asperges gegeten kunnen worden: alleen de spruitjes die uit de basis komen vormen het eetbare gedeelte, de rest van de asperges is te hard en heeft geen smaak.

Lees Verder

Recepten

Het geheim van aromatische kruiden

Aromatische kruiden voeden niet, maar zorgen ervoor dat we beter eten. Het geheim van aromatische specerijen is dat ze een opwindende werking hebben op de zenuwen, voor en tijdens de inname van voedsel, met positieve effecten op geur, smaak en spijsvertering. Op deze manier wordt het voedsel gemakkelijker verteerd en opgenomen, wat een goede voeding bevordert.
Lees Verder
Recepten

De spreiding in de keuken bespaart geld

Te grote aankopen, slechte voedselopslag, overmatige verspilling bij het bereiden van gerechten en het slechte of niet-bestaande beheer van restjes veroorzaken verspilling die Coldiretti tussen Kerstmis, tweede kerstdag en oudejaarsavond op 4,3 miljard heeft geschat. een constante gedurende het hele jaar (de FAO-gegevens voor 2011 spreken van een kleine 1600 euro per gezin op een jaarlijkse uitgave van 5700 euro; voedselverspilling is 2,4 van het bbp waard tegen marktprijzen in 2011, gelijk aan ongeveer 40 miljarden euro's), maar die pieken juist ter gelegenheid van de feestdagen, wanneer de tafels rijker beladen zijn met eten.
Lees Verder
Recepten

Recycle de panettone

In dit artikel hebben we al twee manieren gezien om de panettone te recyclen door chocoladekopjes en een nogal bijzondere tiramisu te bereiden. Vandaag zien we hoe we de panettone kunnen recyclen om andere desserts te bereiden. decoraties naar smaak Recycle de Panettone - Chocolade Cocchi, de procedure Verkruimel in een kom de halve panettone en voeg koffie, melk, cacao, pijnboompitten en de boter toe die je eerder op laag vuur hebt gesmolten.
Lees Verder
Recepten

Auberginesoufflé

Wist je dat 100 gram aubergine maar 18 calorieën bevat? Het is waar, aubergines zijn lekker en ook caloriearm. Als de aubergines worden geassembleerd in een Soufflé met kookroom, kaas en eieren, is het caloriegehalte van het eindproduct natuurlijk vrij hoog, maar de delicatesse is gegarandeerd: laten we de lijn opzij zetten en het recept bekijken.
Lees Verder
Recepten

Macarons recept

Deze Parijse snoepjes lijken ieders hart te hebben gewonnen, of liever, het gehemelte. Macarons kunnen ook handig zijn als we al een toetje hebben bereid en wat we nog over hebben is alleen het eiwit. Ze zijn kleurrijk, lekker en ook nog eens makkelijk te bereiden, hier is het originele Macarons recept voor jou.
Lees Verder
Recepten

Ingeblikte groenten

Met groenteconserven kunnen we profiteren van de eigenschappen en smaak van wat wordt bewaard, zelfs in periodes dat het verse product niet beschikbaar is. Tomaten, courgettes, artisjokken, aubergines, paprika's, wortelen enz. Kunnen worden bewaard en groenten kunnen worden bewaard in glazen potten, flessen, houten bakjes, terracotta.
Lees Verder
Recepten

Smoothies van kiwi's en appels

We zijn in januari en in deze periode hebben we het voorrecht om nog steeds te kunnen profiteren van winterfruit zoals sinaasappels, kiwi's, appels. sinaasappels appels Wat zijn smoothies?
Lees Verder
Recepten

Recycle zampone en cotechino

Als je nadenkt over hoeveel zampone en cotechino je voor het avondeten moet koken, wees dan niet bang om eten voor te bereiden, want je kunt het ook de volgende dagen gebruiken om smakelijke recepten te bereiden. Zampone en cotechino, die al van varkensvlees komen en waarvan, zoals bekend, niets wordt weggegooid, zijn zero waste-voedsel als het verstandig wordt beheerd.
Lees Verder
Recepten

Ideeën voor het vullen van ravioli

Wat is er nieuw aan de vulling van ravioli als deze bestaat uit de klassieke combinatie van ricotta en spinazie of ricotta en champignons? De grote innovatie zit in de prijs, stel je voor dat je maar 1 euro uitgeeft aan paddenstoelen en spinazie ... ja, want de vulling zal bestaan ​​uit wat je "voedselverspilling" noemt.
Lees Verder
Recepten

Gebakken aardappelen

Gebakken, gebakken, gekookt, in partjes gesneden, gepureerd… .. de aardappel is een voedingsmiddel dat ons gehemelte op verschillende manieren verrukt. De laatste tijd is er veel aandacht voor biologische aardappelen, het resultaat van niet-invasieve landbouw. Vergeet niet om voor uw aardappelrecepten biologische recepten te gebruiken die lekkerder zijn.
Lees Verder
Recepten

De klassieke vulling van ravioli

Ravioli is een soort gevulde pasta die zich uitstekend leent voor feestelijke gelegenheden, afgezien van de verschillen in vulling en kruiden. De meest gebruikte varianten zijn ravioli gevuld met vlees en ravioli met ricotta en spinazie, waarvan ik de recepten zal voorstellen, met kant-en-klare ravioli pasta. Maar u kunt uw creativiteit de vrije loop laten door vullingen te maken op basis van de ingrediënten die u het lekkerst vindt.
Lees Verder
Recepten

Hoe de crêpes te bereiden

Pannenkoeken zijn een zeer veelzijdig gerecht in de keuken dat in korte tijd wordt bereid met een paar simpele ingrediënten, zoals eieren, bloem, melk en boter. Beginnend bij de basisbereiding, kunnen de crêpes in feite op duizend manieren worden getransformeerd en gevuld en gebruikt in een groot aantal bereidingen, zoet of hartig, rustiek of verfijnd.
Lees Verder
Recepten

Vegetarisch paasmenu

Pasen is nabij, heb je al nagedacht over je paasmenu? Wat dacht u van een menu dat respectvol is voor dieren, om te voorkomen dat er, zoals elk jaar, ter gelegenheid van religieuze feestdagen en jubilea, een echte slachting plaatsvindt van veel arme lammeren, schapen en kinderen? preventieve zorg voor onze gezondheid en zeker een veilige manier om onze planeet te beschermen, aangezien 18 van de CO2-uitstoot afkomstig is van boerderijen.
Lees Verder
Recepten

Paaslunch, vegetarisch menu

Pasen nadert en voor dit jaar hebben we besloten om u twee verschillende vegetarische menu's aan te bieden. Om echt een duurzame lunch of diner te organiseren, is het niet voldoende om vlees te elimineren. Deze stap zal het evenement zeker ethischer maken, maar om het 100 groen te maken, zijn er veel trucs die de organisator kan volgen.
Lees Verder
Recepten

Broodjes courgette en robiola

De zomer staat voor de deur en de overvloed aan heldere en felgekleurde groenten nodigt ons uit om gerechten te maken die een duidelijk bewijs zijn van de rijkdom en vitaliteit ervan. En voor het lichaam zijn groenten ook een bron van waardevolle organische antioxidanten, echte gezondheidsmijnen. Onder de zomergroenten zijn courgettes de hoofdrolspeler aan tafel met veel heerlijke en smakelijke recepten.
Lees Verder
Recepten

Chocolade cupcakes met room en aardbeien

Vandaag geven we je het recept voor chocolade cupcakes gevuld met aardbei en omhuld met heerlijke room! Chocoladecupcakes kunnen als ethische snoepjes worden beschouwd omdat ze geen dierlijke bijproducten bevatten. In het recept dat we voorstellen hebben we de boter vervangen door olie en op de markt is het gemakkelijk om slagroom van plantaardige oorsprong te vinden.
Lees Verder
Recepten

Tuin pizza

De zomer staat voor de deur en het is de ideale tijd om onze tafels te vullen met veel goede en verse groenten. Groenten zijn erg veelzijdig in de keuken, ze kunnen gebruikt worden als bijgerecht voor tweede gangen als kruiderij voor voorgerechten. Ze kunnen de ingrediënten zijn voor een uitstekende pizza. Hier is een smakelijk recept voor een pizza gemaakt met courgette en asperges.
Lees Verder
Recepten

Artisjokken in olie, het recept

Niet iedereen weet dat Italië het wereldrecord in handen heeft in de productie van artisjokken. Wereldwijd verbouwt Italië 40 procent van deze groente. De gebieden met de grootste productie zijn Sicilië, met de Piana di Gela en de Piana di Catania, Sardinië en Puglia. Artisjokken zijn rijk aan mineralen zoals kalium, fosfor en calcium en onder de vitamines heerst de aanwezigheid van B1 en B3.
Lees Verder
Recepten

Vulling voor cupcakes, recepten

Cupcakes laten veel ruimte voor creativiteit, ze kunnen zelfs op veel manieren worden gevuld: met chocolade, jam, room, enz. Zo maak je cupcakevullingen om samen met vrienden en familie van te genieten Cupcakevulling, Recepten Terwijl de cupcakes afkoelen, kunnen we wat vullingen maken.
Lees Verder
Recepten

Heerlijke courgettebroodjes

Courgettebroodjes zijn een eenvoudig voorgerecht om te bereiden maar vooral smakelijk en indrukwekkend. Courgettes kunnen naar uw smaak worden gevuld met kazen, vleeswaren maar ook andere groenten of visproducten. De courgettebroodjes zijn heerlijk, vrolijk en levendig, ze zijn ook perfect voor bij een aperitief.
Lees Verder
  • 1
  • 2
  • 3
  • »