Categorie Biologisch voedsel

Stevia, de natuurlijke zoetstof
Biologisch voedsel

Stevia, de natuurlijke zoetstof

Stevia is een natuurlijke zoetstof zonder calorieën die wordt gewonnen uit de bladeren van de plant met dezelfde naam. In zijn natuurlijke vorm heeft stevia een zoetkracht die 10/15 keer hoger is dan normale tafelsuiker, terwijl het in zijn witte poedervorm 70 tot 400 keer zoeter kan worden dan geraffineerde suiker.

Lees Verder

Biologisch voedsel

Vegetarisch menu voor het diner

Tussen de kerstlunch en het oudejaarsdiner kunnen we alleen maar hopen dat een weldoener ons een jaarlijks lidmaatschap van de sportschool heeft gegeven! Hoewel we de mogelijkheid hebben om overtollige calorieën kwijt te raken, kan de planeet niet hetzelfde doen met de schadelijke uitstoot die tijdens de vakantie wordt geproduceerd.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Rode wijn zonder sulfieten

Aan de rode wijn die u drinkt, worden variabele hoeveelheden zwaveldioxide toegevoegd. Dit ingrediënt wordt in verschillende voedingsmiddelen toegevoegd, zoals gedroogd fruit. Als u denkt zwaveldioxide niet in te nemen omdat het niet tussen de ingrediënten op het etiket staat, kijk dan goed! Het wordt aangegeven met de initialen E220.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Biologisch fruit

Ons lichaam heeft een uitgebalanceerde toevoer van voedingsstoffen nodig, zoals vitamines, mineralen, enzymen en andere belangrijke elementen. In onze voeding spelen groenten en fruit een cruciale rol. Vooral fruit. Omdat? De vrucht wordt voornamelijk rauw ingenomen, zonder koken.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Gerstegrassap

In het Oosten verspreiden duurzame kiosken zich met ecologische dranken zoals gerstegrassap. Dit sap is ook in Italië aangekomen. De ontdekking komt van Yoshihide Hagiware, een Japanse wetenschapper en arts die een mijn van welzijn vond in gerstegrassap. Studies begonnen in de jaren 70 en vandaag kan worden gezegd dat: gerstegras heeft de dubbele hoeveelheid calcium in melk, dubbele hoeveelheid kalium in tarwe, 7 maal de vitamine C in sinaasappels, 30 maal het vitamine B-complex in melk, 5 maal zoveel ijzer in spinazie, meer dan 70 enzymen, waaronder 'nu bekende antioxidant SOD (Superoxide dismutase), een van de geheimen, nu onthuld, van de eeuwige jeugd van Hollywood-sterren en veel Olympiërs.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Het water? We hebben het!

Als je denkt dat kraanwater goed is om te drinken, en dat afzien van plastic flessen goed is voor het milieu, dan is het L’Abbiamo Imbroccata-project! is degene voor jou. Het initiatief, in volle gang in de regio Milaan en de provincie, wordt gefinancierd door de Cariplo Foundation met als doel het gebruik van leidingwater (als alternatief voor flessenwater) aan te moedigen, niet alleen thuis, maar ook op het werk ( op kantoor, in de kantine, etc.) en in de vrije tijd (in een restaurant, trattoria, etc.).
Lees Verder
Biologisch voedsel

GGO's en Italiaanse consumenten

Wat zijn ggo's? Volgens wat werd gerapporteerd door Futuragra, een vereniging die het gebruik van GGO's (genetisch gemodificeerde organismen) ondersteunt, hebben Italianen zeer weinig kennis van dit onderwerp, om nog maar te zwijgen van de regelgeving die de teelt en het gebruik van GGO-voedingsmiddelen regelt. Ondanks deze verkeerde informatie beweren ongeveer twee op de drie Italianen absoluut tegen GGO's te zijn.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Rijst, GMO-vrij recordoogsten

Traditionele gewassen hebben GGO's verslagen. In Bihar werden recordopbrengsten van rijst geregistreerd zonder het gebruik van GGO-zaden en het gebruik van kruiden. Bihar ligt in het zuiden van Nepal en is een van de armste staten van India, hier was het dankzij de inzet van lokale boeren mogelijk om een ​​nauwelijks productief land om te vormen tot een echte "witte mijn". 22 ton oogst voor elke hectare gecultiveerd land.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Een kippenhok beheren

Bent u van plan om zelf kwaliteitseieren en vlees te produceren om met familie of vrienden te eten? Natuurlijk is het beheren van een kippenhok een oplossing om een ​​gezonde levensstijl te garanderen en om nooit de versheid van het eenvoudigste voedsel op tafel te missen. en traditioneel. Hier zijn enkele handige tips voor het runnen van een kippenhok.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Minder calorierijk voedsel

Calorie is de meeteenheid van de energie die vrijkomt door de verschillende voedingsstoffen. De calorie is - tegelijkertijd - de meeteenheid voor het energieverbruik van de verschillende functionele processen van ons lichaam.Daarom moeten voor een energiebalans die erop gericht is een constant gewicht te behouden, de opgenomen calorieën gelijk zijn aan de calorieën die het lichaam verbruikt.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Voer voor kippen

In onze Column over Legkippen hebben we al een ruimte gewijd aan het voeren van deze dieren, vandaag zullen we het specifiek hebben over voer. Steeds meer mensen besluiten om een ​​zeer kleine kippenboerderij te beginnen, soms bestaande uit slechts 4 of 5 vogels, dit is om de zelfproductie van eieren te starten en echt zeker te zijn van de gezondheid van het voedsel dat op tafel wordt gebracht.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Eet biologisch

De beste manier om biologisch te eten, is door zelfvoorzienende voedselproducten te maken: het is niet moeilijk om kippen groot te brengen voor de eierproductie en het is nog gemakkelijker om een ​​kleine tuin aan te leggen om groenten en groen te verbouwen, alleen op deze manier is het mogelijk om zeker te zijn eet biologisch.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Frankrijk, we keren terug naar het biologische en natuurlijke leven

Philippe Meynard, burgemeester van Barsac, dacht er goed aan om kippen uit te delen aan de inwoners van zijn stad om de productie van afval te verminderen. Het idee van de Franse burgemeester is om een ​​biologische en natuurlijke levensstijl aan te nemen door waarden zoals zelfproductie te promoten.Goede wijnliefhebbers kennen Barsac voor de productie van zoete witte wijnen zoals Chateau Climens en Chateau Contet, beide van gelijkgestelde gecontroleerde denominaties ai Sauternes, voor alle anderen, Barsac is een wijnbouwdorp in het zuidwesten van Frankrijk met ongeveer 2.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Ken het bier

Ken het bier. Sinds we vernamen dat de 2013 editie van Orticola 'hartelijk' zal worden ondersteund door AssoBirra, hebben we ons ten doel gesteld onze kennis van deze drank te verdiepen en hebben we veel basisinformatie verzameld. Over de geschiedenis van bier, over hoe bier wordt gemaakt, over hoe bier wordt geschonken en ook over de merkwaardige relaties tussen bier en tuinieren, vandaag de dag de passie van 8 op de 10 Italianen volgens de statistieken.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Ecologische voeding

Ecologische voeding betekent voeden met producten die geen verpakking hebben, een duurzame productieketen hebben en lokaal worden geproduceerd. Het Britse ministerie van Landbouw heeft berekend dat de kosten die het bedrijf betaalt voor het transport van voedsel 9 miljard pond bedragen. In de studie werd alleen gekeken naar voedsel dat in Engeland werd geproduceerd, zonder geïmporteerd voedsel te berekenen!
Lees Verder
Biologisch voedsel

Basella: de nieuwe vitaminerijke spinazie

Komt uit Zuid-Azië, heet basella en is een soort spinazie rijk aan vitamines en met meerdere gunstige eigenschappen. Het is dankzij zijn eigenschappen dat basella zich ook in Italië begint te verspreiden Basella, geografische aantekeningen Basella is een caloriearme groente, rijk aan calcium en vitamines.
Lees Verder
Biologisch voedsel

De gids voor correct boodschappen doen

Bij ons thuis is de voedingssector een van de sectoren waar de grootste verspilling plaatsvindt, meer dan energie. Elke dag gooien we grote hoeveelheden voedsel weg omdat het bederft of omdat het is verlopen. Het begint met brood en eindigt met kaas en groenten die in de koelkast zijn vergeten. De eerste regel voor het correct inkopen van levensmiddelen is: laat u niet verleiden door "voorraden"; een aanzienlijke vermindering van de uitgaven zal geen ruimte geven aan verspilling.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Geneeskrachtige kruiden

Medicinale kruiden kunnen worden gebruikt in de keuken, als specerijen om voedsel op smaak te brengen, bij de bereiding van kruidenthee of worden gesynthetiseerd bij de productie van likeuren, supplementen, voedsel, cosmetica, medicijnen, enz. Afhankelijk van de regelgeving kan een kruid "officinaal" zijn in het ene land en niet het andere: het is een uitsluitend procedurele term en verwijst naar die kruiden die op officiële lijsten (farmacopee) staan ​​en die door farmaceutische laboratoria kunnen worden gebruikt, ongeacht of deze planten geneeskrachtige eigenschappen hebben of niet.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Biologische certificering

Om het biologische label te krijgen, moet een boerderij een periode van een paar jaar doorlopen, gedefinieerd als de "periode van omschakeling naar biologische landbouw". In dit artikel hebben we alle procedures uitgelegd die nodig zijn om toegang te krijgen tot biologische certificering, vandaag zullen we het hebben over de landbouwtechnieken die het biologische merk onderscheiden.
Lees Verder
Biologisch voedsel

Biologische olie

Olie is de absolute hoofdrolspeler in de keuken in kruiderijen, hoe kun je het zonder doen? En juist omdat ons lichaam er veel van binnenkrijgt, is het belangrijk dat de olie niet vervuild wordt door pesticiden of kunstmest. Helaas worden tijdens de oogstperiode veel pesticiden in olijfgaarden gebruikt, met het risico ze op ons bord te vinden!
Lees Verder
Biologisch voedsel

Biologische honing

Honing kan worden gedefinieerd als een 100 natuurlijk product, aangezien er geen menselijke manipulatie in de productie is ........ alleen bloemen en bijen! Maar honing kan ook biologisch zijn. Hier zijn de kenmerken van biologische honing. Biologische honing, de wetgeving Bij de productie van biologische honing moeten bepaalde wettelijke voorschriften strikt worden nageleefd.
Lees Verder