Categorie Nieuws en evenementen

In New York beelden met een grote emotionele impact
Nieuws en evenementen

In New York beelden met een grote emotionele impact

Afbeeldingen zijn een krachtig informatiemiddel, zeker in een tijdperk waarin sociale verandering urgent is voor de verdediging van het milieu, voor gerechtigheid, voor vrede en om alle vormen van onderdrukking te elimineren. Herinner je je de posters die je in je kamer had toen je nog een tiener was? Misschien beeldden ze een zangeres af of een filmposter… Elizabeth Resnick in een van haar nieuwste collecties, heeft er goed over nagedacht klimaatverandering weer te geven met behulp van beelden als een middel voor informatie.

Lees Verder

Nieuws en evenementen

EnergyMed in Napels

Hoe belangrijk is energie-efficiëntie? Hoe verspreiden hernieuwbare energiebronnen zich en welke strategieën moeten worden toegepast om ons heden duurzamer te maken? De antwoorden op deze vragen zullen openbaar worden gemaakt door de experts die aanwezig zijn op de EnergyMed van dit jaar, EnergyMed is aan zijn zesde editie toe.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Hier komt de kalender om hulde te brengen aan Moeder Natuur

Op 23 december in de Groove, een pre-kerstavond gewijd aan fotografie en het delen van fietsen. De 11 fotografen die de 12 auteursfoto's van ECO / LOGICHE signeren, zijn weer te zien. Dit is de kalender van 2013 gewijd aan de natuur, geïnterpreteerd door de vrouwelijke figuur. ECO / LOGICHE is de kalender van 2013 die Spazio Tangram graag hulde wilde brengen aan Planeet Aarde en Moeder Natuur.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Het drama van oudejaarsvaten

Oudejaarsvaten vertegenwoordigen een echt drama voor het milieu. Smog- en fijnstofniveaus stijgen, de lucht wordt niet meer in te ademen en er wordt ernstige schade toegebracht aan huisdieren. Sommige gemeenten in Italië waarschuwen de burgers met een reeks waarschuwingen, elk jaar vallen er veel slachtoffers van oudejaarsvaten en het zijn niet alleen huisdieren, maar ook de menselijke soort.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Snow Leopard Day, de vierde editie is begonnen

Een dag beklimmen van de met sneeuw bedekte bergen voor de Snow Leopard. Als ik Snow Leopard zeg, zal iemand denken aan het oude Apple-besturingssysteem, anderen zullen denken aan het kwetsbare imago van de sneeuwluipaard. Zelfs een behendig en krachtig dier als de sneeuwluipaard heeft zijn zwakheden en heeft onze hulp nodig om zijn leefgebied te behouden.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Duurzaamheid debuteert in het San Carlo Theater

In het San Carlo Theater in Napels wordt Rusalka, de opera van Antonin Dvorak, uitgezonden. Het is voldoende om naar de personages te kijken om te begrijpen dat ze gerecyclede kostuums dragen: de stoffen van de toneelkostuums zijn gemaakt van gerecyclede en milieuvriendelijke materialen, de Sloveense modeontwerper Mateja Benedetti heeft ervoor gezorgd.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Pedaal kerstbomen

Traditioneel is rood de kleur van Kerstmis, maar dit jaar hebben sommige Italiaanse steden het een beetje groen gemaakt. Dit is het geval voor Parma en Palermo, twee steden zo ver van elkaar verwijderd maar zo dicht bij de groene filosofie. Op de pleinen van deze steden zijn twee bomen geplaatst die schone energie gebruiken om op te lichten voor het feest.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

EOS 2013 - Competitie voor groene kunstenaars

Er zullen groene werken en projecten te zien zijn op de beurs EOS - Exposition of Sustainability, gepland van 17 tot 19 mei 2013 in Udine. Dit is dan een geweldige kans voor kunstenaars, ontwerpers en tuinontwerpers die van het groen hun boodschap maken door de keuze voor milieuvriendelijke materialen, of die boodschappen van duurzaamheid lanceren, ook in het teken van hergebruik.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Voedseluitvoer naar het CIBG-gebied

De regio Lombardije plant een seminarie gewijd aan de certificering van voedsel- en wijnproducten bestemd voor markten buiten de EU, met een specifieke focus op Rusland, India, China en Brazilië. Het initiatief wordt georganiseerd als onderdeel van het gepromoot Lombardia Food & Wine-project door de regio Lombardije en Unioncamere Lombardia, en gemaakt met de steun van Promos.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Pesaro, we hebben het over de Solar Purchase Groups

Een openbare bijeenkomst om de ervaringen te bespreken die zijn opgedaan met de aankoop van zonne-energie, de conferentie heeft als titel "Ervaringen met de aankoop van zonne-energie in Italië en mogelijke ontwikkeling van het initiatief in Pesaro" en werd georganiseerd door de gemeente Pesaro binnen het SEA-project. R, medegefinancierd door de Europese Unie.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Cultuur en milieu: dit zijn de prioriteiten

Onmogelijk om geen ruimte te geven aan de resultaten van de Primaries of Culture die op 7 januari online zijn gelanceerd door de jongeren van de FAI. Ten eerste omdat de raadpleging, bedoeld om een ​​stem te geven aan de prioriteiten op cultureel gebied die bij de volgende politieke verkiezingen aan kandidaten zullen worden voorgesteld, meer dan 100.000 stemmen heeft opgeleverd. Twee omdat we nu willen weten of na de verkiezingen de beloften worden nagekomen.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

EOS is geboren in een groene buurt

Het visitekaartje van EOS - Exposithion of Sustainability, de tentoonstelling gewijd aan ecologische duurzaamheid die gepland staat van 17 tot 19 mei in Udine, is het expositiecentrum Udine, omgeven door groen, een voorbeeld van het groen dat van nature afneemt in stedenbouw en architectuur. del Cormor, op slechts 10 km van het stadscentrum, beslaat het expositiecentrum Udine de gebouwen van een voormalige katoenspinnerij uit het einde van de 19e eeuw, gerenoveerd, verbeterd en verbeterd in de tentoonstellingsruimte door recente en moderne interventies die het hebben uitgerust met 9 paviljoens, een uitgerust conferentiecentrum en een groot groen gebied bedoeld voor evenementen van verschillende aard.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Doe in Milaan het juiste! 2013

Meubels met milieucertificering, designobjecten gemaakt van gerecycled materiaal, oplossingen voor huisdieren en een ruimte gewijd aan de luxe van vandaag, de moestuinen! De groentetuin is van onschatbare waarde, dankzij haar kan het gezin zelf-producerende gezond en gezond voedsel op tafel zetten.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Milieu en duurzame consumptie bij de Sodalitas Social Award

Sodalitas Social Award is de meest gezaghebbende Italiaanse prijs voor projecten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het initiatief, nu aan zijn 11e editie dit jaar, wordt gepromoot door de Sodalitas Foundation en gericht op bedrijven en organisaties op de Italiaanse markt, die tot 28 februari de tijd hebben om deel te nemen (gratis).
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Nature Award 2013: hier zijn de prachtige zeven

De tweedehands kledingketen voor kinderen t.riciclo (kledingcategorie); de Opel Ampera (autocategorie); Sant’Anna Bio Bottle (categorie kinderdrankjes); Afvalrecycling (categorie afvalbeheer). En voor openbare lichamen: de gemeente Castellarano (RE), de gemeente Massarosa (LU) en de gemeente Montechiarugolo (PR).
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Energieke stilte, Italië in het donker

Vandaag, vrijdag 15, een symbolische afspraak met "energiestilte" van het inmiddels beroemde Energy Saving Festival, "M’illumino di Meno". Het evenement heeft als doel het energieverbruik te rationaliseren, dus vanmiddag, vanaf 18.00 uur, gaan monumenten, pleinen, etalages, kantoren, klaslokalen en privéwoningen de deur uit.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Earth Hour 2013. De wereld in het donker

Op 23 maart, om 20.30 uur, gaat de wereld een uur lang uit: monumenten, huizen, kantoren, steden ... alles blijft in het duister om de inzet van de bevolking, regeringen en organisaties in de strijd tegen klimaatverandering te tonen. We tasten in het duister om een ​​duurzame levensstijl te promoten Kan een klein gebaar het lot van de mensheid veranderen?
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Hernieuwbare energieverzekering

Wie anders dan Lloyd's? Hernieuwbare energie verandert veel dingen, inclusief de manier waarop de energiebusiness wordt beheerd. Nieuwe kansen, maar ook nieuwe en andere risico's ten opzichte van het verleden. En als het om risico's gaat, mag men niet anders dan verzekeringen noemen. Daarom heeft Lloyd's Italia een evenement georganiseerd met de titel The Renewable Energy Insurance.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Bi-ci @ romaexpo, het fietsfestival

email protected is het Capitoline-evenement gewijd aan emissievrije mobiliteitsoplossingen. Het vindt plaats ter gelegenheid van MotoDays, een tentoonstelling gewijd aan tweewielers met motoren. Het evenement staat gepland van 7 tot 10 maart in de Fiera di Roma. De tentoonstelling gewijd aan het pedaal is aan de tweede editie, maar kan bogen op grote aantallen, vorig jaar trok het meer dan 128 duizend bezoekers.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Sydney Skinny, jij zwemt voor de natuur

Voor veel mensen is naakt zwemmen in de oceaan een onvergetelijke ervaring die kan worden gedaan in het donker, in intimiteit of hooguit met een familielid! Voor veel mensen is dit het geval maar niet voor de zwemmers van Skinny Sydney, de eerste badkamer ter wereld waar je volledig naakt 900 meter kan zwemmen.
Lees Verder
Nieuws en evenementen

Vergeet-mij-nietje: schone schoolwerking

Vergeet-mij-nietje is ook de bloem die tegenwoordig in de grasvelden gluurt Italiaanse scholen zijn grotendeels onzeker, energetisch inefficiënt en vallen soms letterlijk uit elkaar. Vergeet-mij-nietjes lijken het degenen die ze gebruiken te vertellen, maar de staat heeft moeite om te voorzien omdat het niet kan of omdat het niet kan.
Lees Verder