Categorie Gidsen voor tuinieren

ORTOCHIC in het hart van Milaan
Gidsen voor tuinieren

ORTOCHIC in het hart van Milaan

Wie had gedacht dat het beoefenen van de tuin een gaaf thema zou worden, nu ook de hoofdrolspeler van chique tentoonstellingen in het elegante hart van Milaan? Toch is het zo, het onweerstaanbare verlangen naar een moestuin dat een multinationale huishoudtoestel ertoe aanzet om tuinbouwcursussen voor werknemers te organiseren (de verzoeken zijn talrijk) is dezelfde die Ortochic bezielt, het beursevenement dat zal worden gehouden van vrijdag 22 tot zondag 24 Maart in de Lombardische hoofdstad.

Lees Verder

Gidsen voor tuinieren

Hoe zorg je voor kamerplanten

Kamerplanten zijn een uitstekende inrichtingsoplossing en hebben ook een gunstige invloed op de persoon en op de fysieke plek waar je woont. Een kamer met veel planten wordt een meer gastvrije en ontspannende omgeving, zonder te vergeten dat ze de lucht die we inademen kunnen zuiveren.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Thuiscompostering op het terras

Met de juiste voorzorgsmaatregelen is het mogelijk om zelfs op het terras een kleine huishoudelijke compost te maken, waardoor een deel van de natte fractie van het afval kan worden verwijderd en wat kunstmest voor de planten kan worden gebruikt. Wie thuis wil composteren op het terras, kan beginnen met kleine hoeveelheden en experimenteren met het opvangsysteem dat het beste bij zijn ruimte of volgens de beschikbare tijd past.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

De moestuin in augustus: oogst- en zaaitijd

In augustus worden kool en enkele andere groenten in de tuin overgeplant. De zaadjes zullen dan verzameld moeten worden en hiervoor is het goed om wat mooie vruchten van tomaten, courgettes, komkommers, paprika's, aubergines en watermeloenen te markeren om ze te laten rijpen en om het zaadje voor het volgende jaar te krijgen. Groenten worden ook in augustus in de tuin geoogst, maar meer dan in andere maanden moet ervoor worden gezorgd dat dit op het juiste moment gebeurt.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Pad in de tuin

Er zijn er die een pad in de tuin willen en er zijn er die het hebben en het als een ongewenste gast beschouwen! Natuurlijk kan een pad in de tuin een probleem vormen als er andere huisdieren zijn, de veel voorkomende bufo bufo pad heeft bijvoorbeeld een rug die wordt gekenmerkt door giftige afscheidingen die als ze in contact komen met slijmvliezen een ernstig risico kunnen vormen voor de gezondheid van honden en katten. .
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Thuis fruit verbouwen? Erg mogelijk!

Schrik niet van het woord "boomgaard". De fruitteelt heeft niet veel ruimte nodig, zeker als het om klein fruit gaat. Als je genoeg bereid bent, kun je thuis fruit kweken door onze instructies te volgen. We waarschuwen je dat je voor het opzetten van een kleine boomgaard een balkon of terras nodig hebt, een veranda of keuken zou ook prima zijn ... als er maar genoeg licht was!
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Plantaardige meststof

Om een ​​goede oogst te garanderen, heeft de moestuin al die voorwaarden van vitaliteit van de grond nodig die worden geactiveerd door microflora en microfauna. Om deze reden is het essentieel om toevlucht te nemen tot bemesting van de grond, die zowel van chemische als organische oorsprong kan zijn. Bij chemische meststoffen worden alleen planten geforceerd gevoed, waarbij het leven van de bodem wordt genegeerd.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Kweek venkel

Venkel, een zeer populaire groente in de keuken, kan in alle gebieden met een mediterraan klimaat worden geteeld. Na 90 dagen na het zaaien is het mogelijk om de "grumolo" te oogsten, een smal blad dat beter bekend staat als venkel. Fracchia, Reus van Napels en Groot van Sicilië.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

De tulpenboom

Nee, we hebben niet de verkeerde titel, sterker nog, we zullen het niet hebben over de klassieke bollen maar over de tulpenboom. Op volwassen leeftijd is de tulpenboom zo majestueus dat hij meer dan 40 meter hoog wordt. In de herfst verkleuren de bladeren van rood naar geel. Het heeft een Amerikaanse oorsprong en biedt geurende bloemen in de vorm van tulpen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Verzorging van planten, natuurlijke methoden

Om voor de planten in onze bloementuinen te zorgen, is het niet nodig om gebruik te maken van chemische behandelingen. In feite zijn er effectieve natuurlijke methoden die in staat zijn om de aanwezigheid van parasieten en ziekten te bestrijden en te voorkomen, waardoor de gezondheid van planten wordt gegarandeerd, zelfs in een periode van weelderigheid zoals de lente: het is de meest delicate periode voor planten omdat bloemen en bladeren het risico lopen gecompromitteerd worden door een vervelende roofdier, zowel voor binnen- als buitenplanten.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Anti-muggen planten, kaarten en foto's

Er zijn veel kunstmatige insectenwerende middelen tegen muggen op de markt, dit zijn chemicaliën die giftig zijn voor mens en milieu. Kijk maar naar de achterkant van de verpakking om een ​​giftigheidssymbool te zien (een oranje vierkant gemarkeerd met een X, een schedel die is geassocieerd met het symbool van giftigheid voor het milieu).
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe St. Anthony's Lily te kweken

Het is tijd om de Sint-Antoniuslelie te planten, een zeer geurige bolgewas met witte kronen. De lelie van St. Antonius is altijd een symbool geweest van deugd en zuiverheid. De teelt is eenvoudig, in feite vereist het niet veel zorg, het is voldoende om het een zeer doorlatende grond te geven! Sint-Antoniuslelie komt oorspronkelijk uit het oostelijke Middellandse Zeegebied en wordt in veel delen van Europa en het Midden-Oosten gebruikt.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Smog-resistente planten

Planten zijn een wondermiddel tegen smog, maar men mag niet vergeten dat ook zij last hebben van vervuilde lucht. Bij het kiezen van tuinplanten, vooral in steden, mag het aspect van hun weerstand tegen schadelijke stoffen in de lucht met het risico van smog en zure regen niet worden onderschat.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe je thuis een avocado kweekt

Het is mogelijk en ook gemakkelijk om de collectie van je kamerplanten te verrijken met iets nieuws door perzik-, dadel-, citrus- en zelfs avocado-zaden te gebruiken. U kunt in elk seizoen doorgaan omdat de verwerking thuis plaatsvindt en er geen grote open ruimtes nodig zijn. Om thuis een mooie avocadoplant te krijgen en te laten groeien, kun je het volgende doen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Stadstuin: de aromatische planten overtreffen de bloemen

Basilicum, tijm en rozemarijn hebben rozen, madeliefjes en geraniums overtroffen op onze balkons, hoeken getransformeerd in stadstuinen met een steeds meer voedselconnotatie. Er zijn 23 miljoen Italianen die aromatische kruiden verbouwen, terwijl er 20 miljoen bezig zijn met planten en bloemen; Daarnaast cultiveren 24 Italianen fruitbomen en 33 (1 op de 3 Italianen) hebben een kleine moestuin.
Lees Verder