Categorie Gidsen voor tuinieren

Thuis fruit verbouwen? Erg mogelijk!
Gidsen voor tuinieren

Thuis fruit verbouwen? Erg mogelijk!

Schrik niet van het woord "boomgaard". De fruitteelt heeft niet veel ruimte nodig, zeker als het om klein fruit gaat. Als je genoeg bereid bent, kun je thuis fruit kweken door onze instructies te volgen. We waarschuwen je dat je voor het opzetten van een kleine boomgaard een balkon of terras nodig hebt, een veranda of keuken zou ook prima zijn ... als er maar genoeg licht was!

Lees Verder

Gidsen voor tuinieren

Winterverzorging van planten in huis

De winter is zeker het moeilijkste seizoen voor kamerplanten, die in deze periode speciale aandacht vereisen. De eerste regel is, indien mogelijk, om de potten in ruimtes te plaatsen met een maximale temperatuur van 18 ° C, uit de buurt van warmtebronnen en tocht. Het moet ook worden vermeden om de planten vaak te verplaatsen, om ze niet te dwingen tot de stress van het voortdurend draaien van de bladeren naar de lichtbronnen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Draadloze elektrische grasmaaier

Het gras in de tuin maaien is voor sommigen vervelend. En ook voor het milieu is het misschien geen goed moment: uitlaatgassen van de grasmaaier, bijvullen met smeerolie, volumineus maaisel ... we voelen ons kampioenen van de natuur terwijl we worstelen met gereedschap in de hand, maar vervuilen we.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Een nieuw leven voor de kerstboom

De boom in de afvalcontainer: hier is wat je niet moet doen. Naarmate de feestdagen voorbijgaan, komt de treurigste tijd voor de kerstboom. Als je een echte dennenboom voor in huis hebt gekocht (in de hoop dat je rekening hebt gehouden met het advies dat we je hebben geprobeerd te geven), en als je het geluk hebt een groentetuin of een tuin (of een terras of een beplantbare openbare ruimte) te hebben, kun je het proberen om het te redden door het in de volle grond te planten bij het verwijderen van de decoraties.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Aardbeiboom

De aardbeiboom is de fruitstruik die de aandacht van velen van jullie heeft getrokken, dus hier is een artikel om uit te leggen hoe je de aardbeiboom kunt laten groeien, waar je hem kunt vinden en hoe je hem moet behandelen. Hoewel de aardbeiboom afkomstig is uit Zuid-Europa, past hij zich goed aan elk type klimaat aan, zowel aan de hete en droge zomers die typisch zijn voor de eilanden als aan de koude en strenge winters van Noord-Italië: de aardbeiboom verdraagt ​​de kou tot 15 graden onder nul.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Een truc voor de kerstster

Vooral planten met winterbloei moeten verzorgd worden, zodat de bloemen zo lang mogelijk aan de plant blijven. Zelfs als de periode net voorbij is, onthullen we een truc die ervoor zorgt dat je, misschien volgend jaar, een kerstster op tijd klaar hebt voor de vakantie. plant gedurende 16 uur in een zwarte polyethyleen wikkel, van zonsondergang tot de vroege ochtend, en stel het vervolgens bloot aan het volle licht door het in een kamer te bewaren die verwarmd is tot 15-18 ° C.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Compost thee

Compostthee heeft voordelen voor uw tuin. Als je een liefhebber bent van natuurlijke remedies en organische mest, moet je het "compostsap" proberen, een vloeibare meststof voor de tuin en de kwekerij Wat is compostthee Compostthee is een vloeibare versie van de klassieke compost. Perfect om planten water te geven en ze tegelijkertijd op natuurlijke wijze te voeren.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Stadstuinen met geïntegreerd toilet

Het heet “When Nature Calls”, letterlijk “When Nature Calls”, het is een openbaar toilet dat groene ruimtes naar de stad weet te brengen. Zoals? De openbare badkamer integreert een plantenbak en recyclet urine om de planten die direct op het toilet groeien te voeden en te bemesten. When Nature Calls is een element van straatmeubilair dat zo bijzonder is dat het moeilijk voor te stellen is onder het huis.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe het gazon te onderhouden

Naarmate de zomer nadert, beginnen we meer aandacht te besteden aan onze tuin. De tuin is de ideale plek voor lunches in de buitenlucht, aperitieven en braciate, dus er is geen tijd te verliezen, u moet beginnen met het verzorgen van het gazon. We hebben de neiging om het gazon dicht bij de grond te maaien.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Moestuin op het balkon

Wil je op het balkon een groentetuin aanleggen? Misschien compleet met fruit, groenten en groenten? Niets is eenvoudiger ... De tuin op het balkon kan u weinig plezier bezorgen, van het telen van aardappelen tot aardbeien en bosbessen. Laten we eens kijken hoe we ons kunnen organiseren om een ​​kleine moestuin op het balkon van het huis aan te leggen! Vandaag stellen we voor om op het balkon een tuin aan te leggen met aardappelen, tomaten en aardbeien.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Dat onweerstaanbare verlangen naar een moestuin in huis

Ze zijn tussen de 30 en 40 jaar oud en zijn meestal nieuw in de tuinbouw. Ze herinneren zich echter met plezier dat ouders en grootouders thuis voor salades en tomaten in de tuin zorgden en die momenten van landelijke sereniteit willen herbeleven; niet alleen om verse groenten op tafel te hebben, maar ook om kinderen een contact te geven met de natuur die de kinderen van nu negeren.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Het ontwaken van kamerplanten

Na 3 of 4 maanden binnen leven met hoge temperaturen en een gebrek aan vocht en zuurstof, is het tijd voor kamerplanten om wat frisse lucht te krijgen. Hier is het dan, als de buitentemperatuur het toelaat, tijd om de ramen opnieuw te openen en de circulatie van lymfe en vegetatieve groei in de planten te stimuleren.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Nano Garden, de tuin van het appartement

Er zijn steeds meer oplossingen om thuis een moestuin aan te leggen. Er zijn mensen die plastic flessen recyclen om een ​​verticale moestuin te creëren en er zijn er die niet van doe-het-zelf houden en gelukkiger zijn om een ​​klein fortuin uit te geven aan een hitech-tuin. Nano Garden is er zo een van, een futuristische tuin die met hydrocultuur de moestuin in huis haalt.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Solar tuinverlichting

Straatverlichting op zonne-energie is een zeer populaire oplossing voor tuinverlichting. Straatlantaarns op zonne-energie zijn niet bijzonder duur, ze zijn heel gemakkelijk te installeren en vereisen geen elektrische installatie: er zijn geen draden, stekkers of kabels nodig ... de energie die aan de verlichtingseenheid wordt geleverd, wordt rechtstreeks uit zonlicht gehaald.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Herstel de oude potgrond

De lente komt eraan en balkons en terrassen lijken ons kaal. Tijd om voor te bereiden en te verpotten om in de warmere seizoenen een mooie green in huis te hebben, maar hoe zit het met oude potten met verdorde planten? Het land is kostbaar en de oude grond mag nooit worden weggegooid. In kleine hoeveelheden kan de oude aarde worden vermengd met de nieuwe aarde of kan de oude aarde worden geregenereerd.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

ORTOCHIC in het hart van Milaan

Wie had gedacht dat het beoefenen van de tuin een gaaf thema zou worden, nu ook de hoofdrolspeler van chique tentoonstellingen in het elegante hart van Milaan? Toch is het zo, het onweerstaanbare verlangen naar een moestuin dat een multinationale huishoudtoestel ertoe aanzet om tuinbouwcursussen voor werknemers te organiseren (de verzoeken zijn talrijk) is dezelfde die Ortochic bezielt, het beursevenement dat zal worden gehouden van vrijdag 22 tot zondag 24 Maart in de Lombardische hoofdstad.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Het welzijn van de hennen

Als we het hebben over kippenbakken, bedoelen we een structuur die het welzijn van het dier dat het herbergt, moet kunnen garanderen, vooral als het in volle leg is (april-mei). In een kippenhok mag het maximale aantal kippen niet meer zijn dan 4 koppen per vierkante meter.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe een moestuin te laten groeien

Een steeds groeiende groep consumenten heeft geen vertrouwen meer in de agrovoedingsindustrie. Voedselschandalen komen steeds vaker voor. heeft de aanwezigheid van paardenvlees van twijfelachtige oorsprong gezien in een aantal beroemde tortellini, een ingrediënt dat niet op de verpakking staat vermeld.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Aardbeien op het balkon en terras

Het telen van aardbeien op het terras heeft grote voordelen omdat je zo in een beperkte ruimte een bepaalde hoeveelheid goed fruit kunt krijgen. De klassieke oogstperiode is mei, maar er zijn verschillende soorten aardbeien en als u de maximale oogst wilt, kunt u hoogproductieve soorten selecteren die vrucht dragen van midzomer tot het einde van de herfst.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Behandeling voor vetplanten

Vetplanten zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig ruimte nodig. Over het algemeen hebben ze niet veel verzorging nodig, maar kunnen ze worden aangevallen door kleine parasieten. Degenen die thuis vetplanten kweken, zijn vaak gealarmeerd en omdat ze geen diepgaande kennis hebben van de verschillende parasieten, gaan ze meestal naar een kinderdagverblijf om een ​​behandeling te vragen om de luizen van de meest vettige te verwijderen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hop, bier en moestuin

Ik wist dat er veel soorten bier zijn (ik moet bekennen dat ik geen kenner ben) maar ik wist niet dat bier niet alleen lekker is om te drinken en dat je veel nuttige dingen kunt hebben, bijvoorbeeld de moestuin. Toen zag ik het programma van Orticola, de groene lyfe-tentoonstellingsmarkt die van 10 tot 12 mei in Milaan zal plaatsvinden en er ging een wereld voor me open.
Lees Verder