Categorie Energiebesparend

Hoe luchtverontreiniging te beperken
Energiebesparend

Hoe luchtverontreiniging te beperken

Decennialang heeft de mens de lucht willekeurig vervuild, maar toen werd hij zich er eindelijk van bewust dat hij de planeet aan het vernietigen was. Er zijn meer dan ooit oplossingen nodig om de luchtverontreiniging te beperken: luchtverontreiniging wordt veroorzaakt door industriële dampen, uitlaatgassen van auto's en verwarmingssystemen.

Lees Verder

Energiebesparend

Energiebesparing in musea

Vereisten voor airconditioning, verlichting, communicatie, beveiliging en monitoring maken musea tot de gebouwen met de grootste impact op het milieu: hun energierekening schommelt gemiddeld van 780 tot 1280 GW per jaar, een aanzienlijke uitgave, zelfs voor de drukbezochte gebouwen van een betalend publiek.
Lees Verder
Energiebesparend

Het milieuactieplan van Fujitsu

Het loont de moeite om een ​​paar regels te besteden aan het milieuactieplan van Fujitsu, niet omdat het document een absolute nieuwigheid is of dingen bevat die nog nooit eerder zijn gezien, maar simpelweg omdat het getuigt van de waarde die een bedrijf, in dit geval een Japanse multinational van ICT en elektronica, draagt ​​bij aan ecologische duurzaamheid en het feit dat dit wordt gecommuniceerd naar de consument: bijna een kwestie van nationale trots, niet alleen marketing (althans dat denken we).
Lees Verder
Energiebesparend

Methoden om op te slaan

Geld en middelen besparen in tijden van crisis is een prioriteit geworden voor de meeste Italiaanse gezinnen. Er zijn veel manieren om te sparen, ze hebben allemaal te maken met onze levensstijl en onze dagelijkse gewoonten, beginnend bij wat we naar de tafel brengen tot aan de brandstofwinkel en rekeningen.
Lees Verder
Energiebesparend

Strategieën om het verbruik te verminderen

Er zijn veel strategieën waarmee we het verbruik kunnen verminderen. De eerste stap om het verbruik te verminderen, is het elimineren van al het afval. We beseffen het niet altijd, maar onze dagelijkse activiteiten zijn vol verspilling, afval is consumptie die gemakkelijk kan worden vermeden.
Lees Verder
Energiebesparend

Appliances-app voor bewust winkelen

Koelkast, vaatwasser, wasmachine ... hoe kies je de apparaten op het moment van aankoop? Hoe gebruik je ze op de veiligste en goedkoopste manier? We zouden snel hulp nodig hebben, we zouden een ... Apparaten App nodig hebben Het punt is dat het instructieboekje niet voldoende is en je het in ieder geval later kunt raadplegen, als de apparaten al zijn gekocht.
Lees Verder
Energiebesparend

Duurzame apparaten

Sinds afgelopen januari is de nieuwe Europese Erp-richtlijn (Energy Related Product) van kracht, waardoor het mogelijk is om huishoudelijke apparaten in te delen op basis van energieverbruik. Wat is er nieuw? De minimale energie-efficiëntie-eisen zijn gewijzigd en de Erp-richtlijn heeft een nieuwe energieschaal bepaald die tot 2019 van kracht blijft.
Lees Verder
Energiebesparend

Barbecue, welke moet je kiezen?

De barbecue is een apparaat dat wordt gebruikt om voedsel te koken door middel van directe warmte. Er zijn verschillende soorten barbecues, de meeste vallen in twee categorieën: gasbarbecues en houtskoolbarbecues. De barbecue is wijdverspreid over de hele wereld en er zijn veel tradities gerelateerd aan het gebruik ervan; met gunstige weersomstandigheden is er in Italië geen gebrek aan mogelijkheden om buitenbarbecues te organiseren en is een draagbare barbecue een must!
Lees Verder
Energiebesparend

Eco-regels voor waterbesparing

Kleine dagelijkse gebaren zijn voldoende om waterbesparing te garanderen. Het is niet alleen een kwestie van beschaving, maar ook van economisch gemak! Hier zijn de eco-regels die u moet respecteren: Eco-regels voor het besparen van water Gebruik luchtmengers in kranen en douches: u bespaart ongeveer de helft van het water Verminder het doorspoelen van het toilet: plaats gewoon een volle plastic fles van een liter in de stortbak water, ongelabeld en hermetisch afgesloten met de dop Voer regenwater in de goten naar uw tuin of in opvangbakken voor later gebruik Geef de planten water met het water dat al is gebruikt om de groenten en fruit te wassen: gewoon verzamel het in een bak in de gootsteen en gebruik het na het spoelen van de groenten Controleer regelmatig de status van het watersysteem in huis: controleer gewoon de watermeter als alle kranen gesloten zijn, als hij blijft draaien, is dat waarschijnlijk een lek in het systeem Geef de voorkeur aan de douche boven de badkamer: bedenk maar dat er 100 liter water nodig is om een ​​badkuip te vullen hier is de helft!
Lees Verder
Energiebesparend

Energieklassen en bijbehorend verbruik

Sinds 2013 zijn de energieklassen, ook wel energie-efficiëntieklassen genoemd, afgenomen. De energieklassen met een hoger elektrisch verbruik zijn geëlimineerd omdat apparaten die veel energie verbruiken nu als verouderd worden beschouwd. Zo gaan de energieklassen van A naar D (de energieklassen E, F en G zijn geëlimineerd).
Lees Verder
Energiebesparend

Bespaar geld met gaskookplaten

Er zijn bepaalde berekeningen die men, om ze te maken, verbaast. Een voorbeeld is dat van het verbruik van gasfornuizen, een argument voor besparing en energie-efficiëntie. Tot voor kort hadden de beste gasbranders in kookplaten een gemiddeld rendement van 55 (iets hoger dan de Europese normen EN 30.
Lees Verder
Energiebesparend

Halogeen- of ledlamp?

De halogeenlamp is de directe evolutie van de oude gloeilamp. In de winkels vind je twee verschillende soorten halogeenlampen, de netspanning en de zeer laagspanning halogeen variant. De belangrijkste verschillen zitten vooral in de spanning: een halogeenlamp op netspanning wordt gevoed door 220v terwijl de zeer laagspanning slechts 12v telt, hieruit kan worden samengevat dat de halogeenlampen op zeer lage spanning een lager vermogen hebben per lamp met maximaal 100w.
Lees Verder
Energiebesparend

Apparaten voor het berekenen van elektrisch verbruik

Degenen die het elektriciteitsverbruik berekenen in plaats van sensoren zijn echte apparaten die door verbinding te maken met het thuisnetwerk elk verbruik kunnen registreren. Sommige modellen kunnen het verbruik verdelen over de verschillende elektrische apparaten in huis. Met de berekening van het elektriciteitsverbruik wordt het nog gemakkelijker om op uw factuur te besparen!
Lees Verder
Energiebesparend

Bespaar energie met krachtig desktopbeheer

Een verstandig energiebeheer van de power-desktop zou elk bedrijf verrassende bedragen kunnen besparen. Volgens een Ovum-onderzoek uit januari 2012 zou van elke desktopcomputer van gemiddelde kwaliteit 380 kWh en 265 kg CO₂ per jaar kunnen worden bespaard, wat overeenkomt met 30 euro / jaar.
Lees Verder
Energiebesparend

Energieherkwalificatie: aftrek 55%

Voor degenen die het hebben, is het tijd om in huis te investeren. Te beginnen met energie-efficiëntie, wat de bedrijfskosten verlaagt en het wooncomfort verhoogt. Het goede nieuws is dat de ecobonus niet verdwijnt en dat het mogelijk zal zijn om de kosten voor de herkwalificatie van energie van gebouwen te blijven aftrekken tot 55.
Lees Verder
Energiebesparend

10 trucs om diesel te besparen

Er zijn veel manieren om diesel te besparen met de auto. Velen zijn zich er niet van bewust dat atmosferische omstandigheden ook van invloed zijn op het dieselverbruik. Uitgaan bij veel wind of op regenachtige dagen verhoogt bijvoorbeeld het brandstofverbruik omdat de auto een extra kracht moet verslaan die wordt gegeven door de druk van de tegenwind en de wrijving met de regen om beweging te garanderen.
Lees Verder
Energiebesparend

Energiebesparing in huis: de wasmachine

We blijven praten over energiebesparing in huis en hoe nuttig het is om thuis een energie-etiquette te hebben, voor het welzijn van onze portemonnee (minder dure rekeningen) en voor het milieu (minder CO₂-uitstoot). Thuis brengen we de meeste tijd door en er is het grootste aantal energie-intensieve apparaten: beter en effectiever gebruiken betekent energie besparen zonder iets op te geven.
Lees Verder
Energiebesparend

Energiebesparing in huis: de koelkast

Door energie te besparen, besteden we minder uit en is het milieu beter dankzij een lagere CO2-uitstoot. Energie besparen betekent niet slechter leven of iets opgeven, het betekent gewoon wat meer aandacht besteden en verspilling vermijden. Want ja, uiteindelijk is de enige echte verzaking die geassocieerd kan worden met een goede energie-etiquette dit: verspilling.
Lees Verder
Energiebesparend

Draadloos bedienbare verlichting

Het led-lampje is ook wifi. Ja ja, je hebt gelijk, er zijn "draadloze lampen", of beter gezegd, die geen schakelaars nodig hebben om actie te ondernemen en die kunnen worden "bediend" met een speciale afstandsbediening of rechtstreeks vanaf de smartphone. Tot de uitmuntendheid van de sector behoren de door Philips voorgestelde HUE LED-lampen.
Lees Verder
Energiebesparend

Energiebesparing: reizen

Wist je dat reizen met de auto met 105 km / u in plaats van 120 km / u ongeveer 15 brandstof bespaart? En dat door de banden opgepompt en uitgelijnd te houden (wat toespoor wordt genoemd) het aantal kilometers dat in een liter kan worden afgelegd met ongeveer 3,3 toeneemt? Zet deze twee dingen bij elkaar, leveren ze geen mooie besparing op?
Lees Verder