Categorie Energiebesparend

Schatting van het verbruik van elektrische apparaten
Energiebesparend

Schatting van het verbruik van elektrische apparaten

Wat zijn de verbruiken van de meest voorkomende elektrische apparaten? Hoeveel weegt het gebruik van onze tv op de rekening en hoeveel wegen de computer en de koelkast? Het is belangrijk om te vragen naar het verbruik van elektrische apparaten, zowel in het geval van een aanstaande aankoop als als u het huishoudelijk elektriciteitsverbruik wilt optimaliseren met een beter energieverbruik.

Lees Verder

Energiebesparend

CoreLine: goede redenen om over te stappen op led

Met LED-technologie worden nu verlichtingsarmaturen met een laag energieverbruik geproduceerd. De besparingen op de rekening in vergelijking met traditionele technologieën zijn zodanig dat er geen redenen meer zijn om niet over te schakelen op LED in omgevingen zoals scholen en kantoren, maar ook thuis. De kosten van armaturen met LED-technologie, hoger dan traditionele, worden in weinig tijd dankzij een lager verbruik en minder onderhoud, zonder in te leveren op hoogwaardige verlichting.
Lees Verder
Energiebesparend

Caraïben. Geothermische energie komt eraan

Als het op elektriciteit aankomt, is het Caribisch gebied niet zo goed gelegen, in dit gebied kunnen wind en zon beter worden benut. Bijna alle energiebehoeften van het Caribisch gebied worden gedekt door energiecentrales op fossiele brandstoffen en enkele waterkrachtcentrales. In de Caribische context is Jamaica geen uitzondering… voorlopig.
Lees Verder
Energiebesparend

Ecologische bruiloft

Het huwelijk is een ritueel dat veel kosten met zich meebrengt en niet alleen ..... het milieu gaat ook ten koste! Waarom kiest u niet voor een ecologische bruiloft? Volg gewoon een paar tips en je kunt op een milieuvriendelijke manier trouwen, waarbij je ook economisch profiteert. Milieuvriendelijke bruiloft, uitnodigingen Verspil geen geld en papier met klassieke uitnodigingen, digitale uitnodigingen kunnen ook prima zijn: nodig gasten gewoon uit via e-mail, twitter, facebook, chat , hen te vragen een formulier voor deelname in te vullen.
Lees Verder
Energiebesparend

Biobrandstoffen uit bier

Voor veel jonge mensen is bier meer een levensbloed dan brandstof. We zien dat de Alaskan Brewing Company dezelfde filosofie heeft aangenomen, maar met een meer technische en verantwoorde aanpak. In Alaska wordt tarwe uit het brouwproces gebruikt als energiebron voor de brouwerijen zelf.
Lees Verder
Energiebesparend

Rome zet zijn eerste stappen op weg naar het Smart Grid

Vandaag hebben we het over Smart Grid in Italië, waar het grootstedelijk gebied van Rome vooruitgang boekt dankzij een overeenkomst tussen Acea en NEC Italia. De overeenkomst voorziet in de voorbereiding van twee energieopslagsystemen die in de primaire en secundaire cabines worden geïnstalleerd. De energieopslagsystemen zijn lithium-ion en zullen een van de sleutelelementen zijn van Acea's Smart Grid-project in de hoofdstad, op de 20 kV middenspanningslijn genaamd "Persichetti".
Lees Verder
Energiebesparend

Frankrijk op weg naar schone energie

Frankrijk zou een 100% hernieuwbare natie kunnen worden. Toegegeven, meer dan 70 procent van de energiebehoeften van Frankrijk wordt momenteel gedekt door kernenergie. Elektriciteit in Frankrijk is relatief goedkoop en in studieboeken over kernenergie wordt dit land als een rolmodel gezien.
Lees Verder
Energiebesparend

Panasonic warmtepompen

Warmtepompen worden enorm populair bij gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare en energiezuinige verwarmingssystemen. Een van de meest ‘populaire’ producten zijn de warmtepompen van Panasonic met de Aquarea-reeks, die vanaf dit jaar kunnen rekenen op nieuwe, nog efficiëntere modellen.
Lees Verder
Energiebesparend

De slimme thermostaat

Een intelligente thermostaat, als hij als zodanig kan worden gedefinieerd, is een thermostaat die zich kan aanpassen aan de gewoonten van het huis waarin hij is geïnstalleerd en zelfregulerend is om de beste voorwaarden van thermo-hygrometrisch comfort en energieverbruik te garanderen. De intelligente thermostaat controleert autonoom de atmosferische omstandigheden, de helderheid van de zon, de aanwezigheid van mensen in huis en past de systemen aan, inclusief jaloezieën en rolluiken, op zoek naar de beste omstandigheden.
Lees Verder
Energiebesparend

Microhydro voor Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park ligt in de VS, meer bepaald in het uiterste noordwesten van de staten Wyoming. Natuurliefhebbers mogen een reis om Yellowstone National Park te ontdekken niet missen, dit is zelfs een van de grootste intacte ecosystemen in het gebied tussen de Tropic en de Poolcirkel zonder te bedenken dat Yellostone het oudste nationale park in de world, opgericht in 1872 en in 1978 uitgeroepen tot UNESCE-erfgoed.
Lees Verder
Energiebesparend

LED, het licht dat goed is voor uw portemonnee

Met LED-verlichting kunt u het energieverbruik en de bijbehorende kosten op de rekening verlagen. LED-lampen zijn op de markt gekomen met hoge kosten, gerechtvaardigd door het feit dat een LED-lamp een gemiddelde levensduur van 25 jaar heeft. Tegenwoordig is de prijs van led-lampen gedaald en 2013 is het jaar bij uitstek om de overstap te maken van oude tl-lampen naar modernere en betaalbare led-lampen.
Lees Verder
Energiebesparend

Hoe u energie kunt besparen met uw pc

We kunnen niet zonder de computer op kantoor, maar er is heel weinig voor nodig om hem minder elektriciteit te laten verbruiken. Enkele feiten: een typische kantoorcomputer die 9 uur per dag draait, kan tot 175 kWh per jaar verbruiken. Door de energiebesparende optie in te stellen, daalt het verbruik met 37, met een Q-besparing van kooldioxide (CO2) uitgestoten in de atmosfeer van ongeveer 49 kg.
Lees Verder
Energiebesparend

Toshiba en Landys + Gyr maken slim licht

Steeds meer comfortabele en veilige ruimtes in het hart van slimme steden, maar niet alleen. In de eenentwintigste-eeuwse stad zullen gebouwen, parkeerplaatsen en straten worden uitgerust met oplossingen die beweging, temperatuur (regen, hitte, mist) en het niveau van zonlicht (dag en nacht) detecteren. Door verschillende parameters te interpreteren, kan openbare infrastructuur voor verlichting kunnen ze bijvoorbeeld zelf inschakelen, de helderheid versterken of onderhoudsproblemen melden.
Lees Verder
Energiebesparend

Laag energieverbruik HD-tv

De EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) is een milieubeoordelingsinstrument voor elektronische producten en dient als referentie voor consumenten die het effect van een product op het milieu willen begrijpen. EPEAT beoordeelt elk elektronisch product op basis van meer dan 50 criteria die de efficiëntie en ecologische duurzaamheid bepalen.
Lees Verder
Energiebesparend

Ledlamp, ecologische verlichting in huis

LED-lampen zijn overal ... in het rode licht van de digitale wekker 's nachts, in het groene licht van het display van de mobiele telefoon, enz. Dankzij hun fundamenteel andere aard dan traditionele gloeilampen, kunnen ze veilig en efficiënt worden gemaakt, zo erg dat ze de hele nacht kunnen blijven branden met heel weinig energieverbruik.
Lees Verder
Energiebesparend

Kamer voor kamer verwarmen

Hoe verwarmen we ons huis? Wist u dat u met 'intelligent' beheer van woningverwarming veel kunt besparen op uw energierekening en tevens uw comfortniveau kunt verbeteren? Naast portemonnee en gezondheid zou het milieu ten goede komen: in Italië zijn er 25 miljoen huizen (volgens Euroconstruct - december 2012) waar ongeveer 19 miljoen ketels zijn geïnstalleerd (hier is de bron Cresme - 2010): denk maar aan tot collectieve besparingen en minder vervuiling als het mogelijk was om ze allemaal een beetje beter te beheren ... Het bedrijf Honeywell probeerde de soms tegenstrijdige relatie tussen Italianen en woningverwarming te bestuderen, niet toevallig bij de leiders in de oprichting van oplossingen voor automatische aanpassing, die de afgelopen dagen de resultaten van een zoekopdracht op ongeveer 1 heeft gepresenteerd.
Lees Verder
Energiebesparend

Hoe u thuis energie kunt besparen

Hoe energie besparen in het dagelijks leven? Het verbruik van energie in de woning is vooral bedoeld als de overdracht van warmte van de woning naar de omgeving, dat wil zeggen een verspreiding van warmte. Dan zijn er nog andere consumpties waarmee rekening moet worden gehouden in verband met de werking van verschillende systemen en huishoudelijke apparaten.Huishoudelijke apparaten zijn van groot belang om energie te besparen in het dagelijks leven en het is goed dat er wordt gekozen voor efficiënte huishoudelijke apparaten (ook als ze iets meer kosten) omdat ze ons geld besparen. ook op andere items, zoals wasmiddelen.
Lees Verder
Energiebesparend

Temperatuur in huis, meer efficiëntie is nodig

In Italië heeft de economische crisis veel gezinnen ertoe gedwongen om te stoppen met verwarmen. Enerzijds hebben we het over brandstofarmoede en anderzijds over energie-efficiëntie. Het concept van energiebesparing is voor veel Italianen bijna uitsluitend gekoppeld aan het verminderen van het aantal uren dat ze aan elektrische apparatuur hoeven te gebruiken.
Lees Verder
Energiebesparend

Energie: besparing thuis, afval op kantoor

Besparingen thuis, verspilling op kantoor. De deugdzame compartimenten die besparen op de energierekening en het milieu helpen, lijken een gewoonte in huis, laat staan ​​als iemand anders de rekening betaalt, ook al is het degene die ons (voorlopig tenminste) een salaris geeft .
Lees Verder