Categorie Energiebesparend

Cloud computing bespaart geen energie
Energiebesparend

Cloud computing bespaart geen energie

Wat uiteindelijk is begrepen over cloud computing is dat dit systeem geen energie bespaart, uitgaande van wat het mogelijk maakt: draadloze verbindingen. Zonder afbreuk te doen aan de andere voordelen van de 'cloud', is de energieverspilling van draadloze internetnetwerken die worden gebruikt om toegang te krijgen tot clouddiensten vanuit mobiele netwerken tot 10 keer hoger dan die van gewone datacenters.

Lees Verder

Energiebesparend

Economische crisis, verwarming wordt afgezworen

De crisis in de eurozone laat zich steeds sterker voelen: het lijkt erop dat de economische crisis in sommige geografische gebieden de inwoners ertoe heeft gedwongen het gebruik van verwarming af te schaffen of te verminderen. Al tussen 2009 en 2010 toonden ISTAT-gegevens een daling van de uitgaven voor kappers, schoonheidsspecialisten en reizen aan.
Lees Verder
Energiebesparend

Biogas ook voor Apple

Apple heeft besloten om de capaciteit van de energiecentrale van zijn datacenter in North Carolina te verdubbelen. De centrale is brandstofcel en heeft momenteel een vermogen van 5 MW. Na de upgrade zal het vermogen 10 MW bereiken, waarmee dat van North Carolina de grootste brandstofcelcentrale in de wereld van Hitech is, waardoor de titel van het eBay-systeem wordt gerukt.
Lees Verder
Energiebesparend

Energie uit de wijngaarden

Er wordt niets van het varken weggegooid en zelfs geen druiven. Van de wijngaard tot het glas, alles wordt gerecycled en alles wordt hergebruikt. Het is een tijd van zorg voor het milieu, na jaren van gemakzucht, maar ook van sparen en besteden. En als de noodzaak je scherp maakt, heeft deze crisis minstens één goede kant en heet innovatie.
Lees Verder
Energiebesparend

Geothermische energie in Ferrara

In Italië wordt helemaal geen aardwarmte ontgonnen. Een project dat een paar jaar geleden in Napels begon, het diepboorproject Campi Flegrei, eindigde in een patstelling. Vandaag is de schijnwerper gericht op Ferrara en op een geothermisch plan met lage enthalpie. Het Ferrara-project kan rekenen op Europese fondsen voor de bouw van geothermische centrales.
Lees Verder
Energiebesparend

Freeijis, de groene koelkast

Het leven in het noorden van Nigeria is bijzonder moeilijk, hier leven de gemeenschappen in een half verlaten plattelandsgebied en het grootste deel van de bevolking komt rond door middel van geassisteerde landbouw. Vanwege het ontbreken van koelkasten is voedselbederf een groot probleem op afgelegen locaties zoals deze.
Lees Verder
Energiebesparend

Verlaag de energiekosten in het bedrijf

Verbruik en onderhoud zijn nadelig voor investeringen De prijs van elektriciteit baart bedrijven, met name KMO's, zorgen die al vastbesloten zijn concurrerend te blijven en de totale kosten onder controle te houden. Daarom zijn het voorzichtig omgaan met leveranciers en het nemen van maatregelen om de energiekosten te verlagen strategische prioriteiten geworden.
Lees Verder
Energiebesparend

Kerstinkopen, hoeveel kost je mij?

U weet hoeveel kerstinkopen uw portemonnee kost, maar u weet niet hoeveel het het milieu kost! We zitten midden in de kerstperiode, jullie hebben allemaal al kerstcadeaus ingepakt en bezorgd, maar welke impact heeft je boodschappen op het milieu gehad: ben je een wilde en ongebreidelde consument of een meer deugdzame consument?
Lees Verder
Energiebesparend

Bespaar energie op kantoor

We hebben gezien hoe we een kantoor kunnen inrichten met aandacht voor goede milieupraktijken. Vandaag zien we enkele strategieën om ons kantoor energiezuiniger te maken. Het verminderen van energieverspilling staat gelijk aan het beschermen van het milieu en het besparen van geld: elke watt bespaarde elektriciteit verandert in een handvol extra centen die we aan het einde van de maand in onze portemonnee zullen vinden.
Lees Verder
Energiebesparend

Eataly en Italo: gemaakt in Italië voor het milieu

Van links naar rechts, Oscar Farinetti van Eataly en Giuseppe Sciarrone van NTVEataly en Italo samen voor het milieu. Met twee interessante initiatieven: Eataly Real Estate zal vastgoed van de Eataly Group (verkooppuntketen in de voedingssector gespecialiseerd in typische producten) een evaluatie uitvoeren van de ecologische voetafdruk (koolstofvoetafdruk en watervoetafdruk) met betrekking tot het ontwerp van het te bouwen Green Retail Park in Turijn.
Lees Verder
Energiebesparend

Thermische hernieuwbare energie: klaar voor click-day?

Degenen die de oude ketel moeten of willen vervangen, de elektrische boiler willen vervangen of thermische zonnepanelen willen installeren, kunnen profiteren van de prikkels voor thermische hernieuwbare energiebronnen. Om van de voordelen te profiteren, mag u de klikdag niet missen, dat is de dag waarop de aanvragen elektronisch kunnen worden verzonden.
Lees Verder
Energiebesparend

De spaarzame koelkasten van Samsung

Binnenlands elektriciteitsverbruik is een niet te verwaarlozen uitgavenpost in het gezinsbudget en heeft ook invloed op de CO₂-uitstoot die de planeet vervuilt. Hier zijn dan apparaten die steeds rendabeler worden, nu herkenbaar dankzij de energieclassificatie waarin de wetgeving voorziet.
Lees Verder
Energiebesparend

Hoe luchtverontreiniging te beperken

Decennialang heeft de mens de lucht willekeurig vervuild, maar toen werd hij zich er eindelijk van bewust dat hij de planeet aan het vernietigen was. Er zijn meer dan ooit oplossingen nodig om de luchtverontreiniging te beperken: luchtverontreiniging wordt veroorzaakt door industriële dampen, uitlaatgassen van auto's en verwarmingssystemen.
Lees Verder
Energiebesparend

Energie-efficiëntie loont!

We hebben de prijzen van fotovoltaïsche zonne-energie al bekeken, we weten hoeveel het kost om een ​​zonnestelsel te installeren, maar wat we niet weten, is hoe lang het economisch rendement op de investering duurt. Ook in termen van energie-efficiëntie, loont energiebesparende verlichting? Hoe lang duurt het vooral om de initiële investering terug te verdienen?
Lees Verder
Energiebesparend

Groene ecologische huizen

Een ecologische woning hebben is de droom van velen! Ja, die met zonnepanelen, zonder tocht, misschien helemaal passief Groene ecologische huizen zijn eenvoudig te bouwen maar wie al een huis heeft moet zijn groene hoop en overtuiging al opgeven Er zijn veel tussenoplossingen zonder de structuur aan te passen van het huis.
Lees Verder
Energiebesparend

Underground Power, die kinetische energie omzet in elektriciteit

Underground Power is het leidende bedrijf in het ontwerp en de productie van systemen die lineaire beweging in elektrische energie kunnen omzetten dankzij de ontwikkeling en productie van apparaten voor het oogsten van energie, dwz apparaten die omgevingsenergie kunnen verzamelen en omzetten. Het bedrijf heeft een apparaat gemaakt dat de kinetische energie van bewegende voertuigen benut.
Lees Verder
Energiebesparend

Hernieuwbare energie in Italië

Terna, de eerste beheerder van netwerken voor het transport van elektriciteit in Europa, heeft de eerste resultaten met betrekking tot de productie van zonne-energie in Italië openbaar gemaakt. Het lijkt erop dat de productie van zonne-energie in 2012 5,6 procent van de elektriciteitsbehoefte van het land voorzag. Deze factor maakt Italië relatief gezien het meest geïndustrialiseerde land ter wereld als het om zonne-energie gaat!
Lees Verder
Energiebesparend

Biomassa

In Italië verloopt de verspreiding van biomassacentrales met horten en stoten, maar biomassa kan concrete voordelen opleveren voor het milieu en voor het budget van het bedrijf dat besluit de activiteit uit te besteden aan een fabriek. Biomassacentrales, vooral die die houtafval als "brandstof" gebruiken, zouden een leidende rol kunnen spelen in de nationale energieproductie en zo de banden met steenkoolbronnen kunnen verbreken.
Lees Verder
Energiebesparend

Golfenergie

Als we het hebben over hernieuwbare energie, stelt onze geest zich een windpark, een fotovoltaïsch systeem en hooguit een geothermische energiecentrale voor, dan richten we de aandacht nauwelijks op de golven en zeestromingen, maar dit is een energiebron van groot belang voor de planeet. De energie van de golfbeweging is in staat om de kinetische energie van de golven te gebruiken voor de productie van elektriciteit met een systeem dat cimo-elektrisch wordt genoemd.
Lees Verder
Energiebesparend

3D Cinema Smart TV

De door LG op CES 2013 gepresenteerde tv is een van de eerste tv's die profiteert van oled-technologie. Als het op tv aankomt, zijn high-definition of 3D-functies niet genoeg om te verbazen, die nu bijna standaard zijn geworden. Tegenwoordig moeten slimme televisies, om indruk op ons te maken, ons in staat stellen op internet te surfen, ons toegang te geven tot streaming videodiensten en een onberispelijke esthetiek te hebben.
Lees Verder
Energiebesparend

Stadsverwarming in Busto Arsizio

De overgang van oliegestookte verwarming naar stadsverwarming (als er een dergelijk netwerk bestaat natuurlijk) leidt tot een geschatte besparing van 30 tot 40 procent. In vergelijking met een traditionele gasverwarming daarentegen liggen de baten in de rekening tussen de 5 en 15 procent, want veel hangt af van de staat van het gebruikte systeem.
Lees Verder