Categorie Landbouw

Kleiachtige bodems, structuur en kenmerken
Landbouw

Kleiachtige bodems, structuur en kenmerken

Wat kenmerkt kleiachtige bodems en hoe worden ze herkend? De gezondheid van de planten en dus die van ons hangt af van de vruchtbaarheid van de bodem. Een bodem die rijk is aan mineralen en organische stof is de sleutel tot een goede oogst en kleiachtige bodems zijn een goed uitgangspunt.

Lees Verder

Landbouw

Duurzame meststoffen gemaakt in Italië

Dit is geen eenvoudig onderzoek maar een grote aankondiging: de afspraken voor grootschalige distributie van duurzame mest zijn rond. De meststoffen met een lage milieu-impact zullen worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en de overeenkomst met Credentia Advisors LLC (North Carolina, VS) werd ondertekend door een Italiaans bedrijf, SACOM SpA, uit Larino.
Lees Verder
Landbouw

Biologisch en GMO: laten we erover praten

De kwestie van ggo's in tegenstelling tot biologische landbouw is discutabel, wat positief is, want wanneer een probleem (of een kans) zich voordoet, is praten erover beter dan het negeren. Het moeilijkste blijft om niet te vervallen in evaluatiefouten als gevolg van een gebrek aan informatie, of in vooroordelen die worden aangewakkerd door eeuwige clichés.
Lees Verder
Landbouw

Biochar, duurzaam of niet?

Italië zou zijn CO2-uitstoot kunnen verminderen met behulp van biochar, een meststof / bodemverbeteraar die de bodemvruchtbaarheid kan verhogen en zo de landbouwproductiviteit kan verbeteren. De tonnen CO2 die elk jaar worden verminderd door het gebruik van biochar, kunnen oplopen tot 45 miljoen! Het probleem is dat biochar in Italië verboden is.
Lees Verder
Landbouw

Brindisi, water verontreinigd door steenkool

In het milieuscenario is steenkool de zwarte man van de geschiedenis geworden en in Italië zijn er veel wateren die door steenkool zijn verontreinigd. De dramatische situatie werd opgemerkt door de ARPA (Regional Environmental Protection Agency) van Brindisi, Puglia, die de vervuiling van het water bevestigde als gevolg van de kolencentrale Federico II van Enel.
Lees Verder
Landbouw

Moestuin op het terras, courgette

De teelt van courgette, zowel op het terras als in de volle grond, geeft altijd veel voldoening. Waarom creëer je geen tuin op het terras om courgette te laten groeien? Het is simpel, volg gewoon wat handige tips. Tuin op het terras, de pot Courgette houdt van een grond die goed aan de zon wordt blootgesteld, dus zorg ervoor dat de potten op een zonnige en luchtige plek staan.
Lees Verder
Landbouw

Oxfam tegen landroof

Ondanks de zware regenval van de afgelopen dagen hebben Oxfam Italia-activisten hun bewustmakingswerk niet opgegeven. Het hot topic is land grabbing, letterlijk "land grabbing". Landroof is het fenomeen dat gemeenschappen in het zuiden van de wereld dwingt hun huizen en gronden te verlaten.
Lees Verder
Landbouw

Organische meststof

Organische meststof, ook wel organische mest genoemd, is een in de natuur aanwezige meststof die uitsluitend is samengesteld uit stoffen van dierlijke, plantaardige of gemengde oorsprong, dat wil zeggen deels plantaardig en deels dierlijk Organische mest, de voordelen Organische mest vervult twee belangrijke functies: om de groei van planten mogelijk te maken door de levering van fundamentele voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en structureel kalium, die dienen om de kwaliteit en vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren, waardoor de planten gezonder en beter bestand zijn tegen ziekten.
Lees Verder
Landbouw

NASA-technologieën voor het kweken van marihuana

De burgers van Washington en Colorado hebben zich bij de laatste verkiezingen positief uitgesproken over de legalisatie van marihuana. We hebben het niet over legalisatie voor medische doeleinden, maar voor recreatief gebruik. Dit betekent dat niemand in Washington of Colorado een probleem zal hebben als ze marihuana bezitten of telen.
Lees Verder
Landbouw

De robotbijen komen aan

"Als de bij van de aardbodem zou verdwijnen, zou de mens nog maar vier jaar leven". Dit werd gezegd door Albert Einstein en de huidige samenleving twijfelt niet aan de fundamentele rol die bijen spelen. Het is niet alleen honing, was en koninginnengelei, de bijen zijn betrokken bij verschillende landbouwproducties en maken samen met andere soorten het fenomeen bestuiving mogelijk.
Lees Verder
Landbouw

De rol van water in de landbouw

We moeten onszelf voeden en om ons voedsel te produceren, hebben we een grote hoeveelheid schoon, ongezouten water nodig. De wereldwijde vraag naar water zal alleen al in de komende 20 jaar met 40 procent toenemen en tegen 2050 zal de vraag naar voedsel naar verwachting met 70 procent groeien.
Lees Verder
Landbouw

Landbouw kan de wereld redden

Landbouw kan zowel een schadelijke als een gunstige invloed hebben op het milieu. De landbouwsector heeft grote watervoorraden nodig en veroorzaakt, gezien het hoge gebruik van pesticiden en kunstmest, de productie van grote hoeveelheden broeikasgassen. Hoeveel schadelijke emissies produceert de landbouw? Deze vraag wordt beantwoord in een door de FAO opgezette database.
Lees Verder
Landbouw

Google ontwikkelt een controlesysteem voor irrigatie

Ik had nooit gedacht dat ik een artikel op Google zou schrijven dat bestemd was om te worden gepubliceerd in de categorie landbouw / tuinieren, maar hier ben ik dan: Google-technici hebben een systeem ontwikkeld dat, door verbinding te maken met het huisirrigatiesysteem, het op afstand kan bedienen. Het systeem is gebaseerd op een Android-besturingssysteem en een Arduino-hardwareplatform.
Lees Verder
Landbouw

In Friuli, positief saldo van biogas volgens Greenway

De biogasinstallatie van Greenway in Bertiolo (UD) In ​​de laatste maanden hebben we meer dan eens geschreven over de biogasinstallatie van Greenway in Bertiolo (UD), waarin we de nieuwigheid van het project en de positieve effecten presenteren die het bedrijf dat de fabriek bezit - Greenway Agricola a rl - beloofd voor de lokale economie van het gebied.
Lees Verder
Landbouw

Tips voor het telen van aardappelen

De beste tijd om te beginnen met het telen van aardappelen begint met het einde van het winterseizoen en loopt door tot in de lente. Het telen van aardappelen is helemaal niet moeilijk, volg gewoon onze tips om een ​​uitstekende oogst te hebben! Om aardappelen te kweken hoef je alleen maar de knollen te begraven, kortom, als er onder de aardappelen die je koopt er enkele zijn die spruiten hebben, begraaf ze dan, ze zullen leven geven aan een nieuwe plant!
Lees Verder
Landbouw

Fokken van leghennen

Legkippen zijn vrij eenvoudig op te zetten. Agrotoerisme en kleine boerderijen die directe verkoop verrichten, kunnen ook een zekere winst maken door eieren op de markt te brengen. Om het fokken van legkippen te organiseren, is het nodig om een ​​schuilplaats en een weidegebied te hebben.
Lees Verder
Landbouw

Lombardije, de meest gecementeerde regio van Italië

In de afgelopen tijd heeft Italië 7 vierkante meter landbouwgrond per seconde vernietigd. Als dit klinkt als een belachelijke schatting, bedenk dan dat Italië in 54 jaar een veel groter stuk landbouwgrond heeft verwoest dan de hele regio Puglia. Kortom, Italië verliest terrein en niet alleen in figuurlijke zin.
Lees Verder
Landbouw

Van Km Zero tot Km Verde

Van Km Zero tot Km Verde: er zijn er die dat denken en het is goed om na te denken. Weten we zeker dat afstand (en de daaruit voortvloeiende besparingen in emissies die verband houden met transport) de sleutel is tot alles? Of zijn er andere factoren die van Km Zero (Km 0) een enigszins beperkt perspectief maken? Volgens de aanhangers van Km Verde omvat dit concept de logica van Km Zero in zichzelf, maar is het bedoeld om het idee te overwinnen dat de bescherming van kwaliteit, versheid en duurzaamheid afhangt van het minimaliseren van de afstand tussen de teeltplaats en de plaats van consumptie.
Lees Verder
Landbouw

Europese financiering voor landbouw

Europese financiering voor de landbouw is niet de enige economische bron voor wie fondsen zoekt om een ​​eigen landbouwbedrijf te starten. Natuurlijk is het in deze tijd van economische crisis niet eenvoudig om een ​​ondernemersdiscours te voeren, maar in dit artikel willen we enkele indicaties geven over de wegen die we moeten inslaan om financiering voor de landbouw te zoeken.
Lees Verder
Landbouw

Sociale boerderij

Dat van de Social Farm is een werk- en levensmodel dat voordelen oplevert voor de gemeenschap in twee opzichten: de sociale en werkintegratie van kansarme mensen en de bescherming van het agrarisch erfgoed van kwetsbare gebieden met biologische landbouw. In de afgelopen drie jaar is het aantal sociale boerderijen in alle Italiaanse regio's opmerkelijk gestegen, maar er zijn nog tal van problemen die moeten worden opgelost.
Lees Verder
Landbouw

Natuurlijke organische meststoffen: niet alleen mest

De natuurlijke meststof bij uitstek is mest, maar wat is het en hoe wordt het gebruikt? Mest wordt gevormd uit de uitwerpselen van dieren die in stallen zijn grootgebracht, vermengd met stro of ander materiaal dat wordt gebruikt voor strooisel. Mest wordt nooit vers gebruikt, omdat hierdoor het risico bestaat dat planten en wortels verbranden, in plaats daarvan moet het ongeveer 6 maanden buiten 'rijpen' voordat het als meststof kan worden gebruikt; het ideaal is om het in een mesthoop te houden en het periodiek nat te maken met de vloeistof die uit de opgehoopte massa loopt.
Lees Verder