Zoekopdrachten

Vervuiling door windturbines

Vervuiling door windturbines


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het aankomt op windenergie L 'verontreiniging dat kan worden genoemd niet alleen de akoestische, maar ook de milieu-impact veroorzaakt door de turbines die het einde van hun levenscyclus hebben bereikt. De windturbines zijn omvangrijk, de schoppen ze hebben afmetingen variërend van 45 tot 90 meter lang. Ze zijn samengesteld uit giftige materialen en tot op heden de methode van verwijdering gebruikelijker is storten.

De windturbines niet meer gebruikte worden gestort op stortplaatsen en, als u geen rekening wilt houden met deverontreiniging veroorzaakt door de samenstellende materialen, moet in aanmerking worden genomen dat elk land een beperkte hoeveelheid afval heeft die het in de bodem kan brengen. Om devervuiling door windturbines steeds meer bedrijven werken eraan om de levenscyclus van elke turbine te verlengen of effectievere bergingssystemen te ontwikkelen.

Windturbines - Geluidsoverlast
De windturbines van de nieuwste generatie zijn erg stil. Voor installaties met klassieke windturbines wordt geschat dat op een afstand van meer dan 200 meter het rotatiegeluid van de rotorbladen volledig wordt verward met het geluid van de wind die door de omringende vegetatie gaat. In deze omstandigheden kan er niet van worden gesproken geluidsoverlast echt maar "potentieel ', het is gekoppeld aan twee soorten geluid, het mechanische geluid afkomstig van de generator en het aerodynamische geluid afkomstig van de rotorbladen.

Windturbines - Vervuiling
Zelfs de productieketen van windturbines het heeft milieukosten. Voor de productie van windturbines er worden in feite talloze plastic materialen gebruikt windturbine bevat grote hoeveelhedenglasvezels isepoxyharsen - afgeleid van aardolie -.

Als hetmilieu-impact veroorzaakt door windturbines is dat hoog, is het de moeite waard om ze voort te zetten?
Ja, zowel vanuit milieuoogpunt als vanuit economisch oogpunt.
Als de economische redenen voor de hand liggen, zijn de ecologische redenen misschien minder voor de hand liggend: er is berekend dat in een paar maanden van het leven, windturbines kunnen compenseren voor deverontreiniging Product.

De energie die door een windturbine wordt geproduceerd tijdens zijn gemiddelde levensduur (ongeveer 20 jaar voor onshore-installaties en meer dan 25 jaar voor offshore-installaties) is ongeveer 80 keer hoger dan de energie die nodig is voor de bouw, het onderhoud, de werking, de ontmanteling en de sloop. . Er is berekend dat twee of drie maanden voldoende zijn voor een turbine om alle energie terug te winnen die nodig is om hem te bouwen en draaiende te houden.

Windturbines - Vooruitzichten voor de toekomst
Een team van onderzoekers van de University of Massachusetts Lowel heeft in samenwerking met Qichita State University een nieuw systeem ontwikkeld dat in staat is omwindturbines nog meermilieuvriendelijk, precies zijn,biologisch afbreekbaar. Lees meer over het onderwerp in dit artikel.Video: Windturbines in gemeente De Bilt? (Mei 2022).