Zoekopdrachten

Paprika's telen, de gids

Paprika's telen, de gids


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kweek paprika's: instructies opteelt van paprika'sin potten en in de tuin. Verzorging en irrigatie.

Er zijn veel soorten paprika's van groeien in pottenof inmoestuin. Om zelfs op kleine oppervlakken overvloedige oogsten te hebben, is de variëteit die je moet kiezen degene met een vierkante basis. DE paprika's ze kunnen gemakkelijk in heel Italië worden geteeld, behalve in de middelhoge berggebieden waar het te rigide klimaat hun ontwikkeling in gevaar zou brengen.

Bij het telen van peper:zaai- en verplantperiode

Zaaitijd:
Februari in het centrum en zuiden; Mars naar het noorden

Transplantatie- of plantperiode:
Maart in het centrum en het zuiden; eind april in het noorden.

In elk geval moet worden gewacht tot het einde van de nachtvorst, om het risico van late vorst te vermijden, wat de groei van kleine scheuten en minder ontwikkelde zaailingen zou kunnen stoppen.

Paprikateelt:zaaien en planten

Het kan groeiende peper vanaf het zaaien of direct vanaf het planten, in dit geval moet u kleine zaailingen kopen.

De prijs van een Pepper zaailingenbox is redelijk gematigd. Het hangt van veel factoren af ​​zoals ras en seizoen maar in de periode februari / maart kost een doos met 30 planten bij een leverancier in Zuid-Italië zo'n 6 - 7 euro.

Wanneer de peper is geoogst

Het wordt geoogst van juli tot september, van begin oktober tot klimmen. Paprika's met vierkante basis zijn zeer productief en bessen in verschillende stadia van rijpheid worden vaak op dezelfde plant aangetroffen.

Hoe paprika's te zaaien:zaaien in een beschermde omgeving

Om in een beschermde omgeving te zaaien, heeft u nodig:

 • Pot met water
 • Alveolate container
 • Grond voor zaaien
 • Schotel
 • Zaden

Van planten tot oogsten

 • Vruchtbare bodem
 • Zaailingen ontwikkelden zich

Paprika's, zaaien

Om het kiemproces te vergemakkelijken, doe je de zaden van zoete peper geweekt in lauw water (ongeveer 20 °). De pot met het water met de zaden van zoete peper het moet 24-48 uur op een warme (25 °) en donkere plaats worden bewaard.

Zodra deze tijd is verstreken, moeten de zaden in een schaal worden gelegd om te drogen, pas als ze volledig droog zijn, kunnen ze worden gezaaid in speciale cellulaire containers en aarde.

Deze profylaxe wordt aanbevolen om de ontkieming van zaden te verhogen, maar u kunt doorgaan met zaaien zonder de zaadvacht te verzachten. Door de zaden niet te weken, zal de ontkieming langer duren.

DE peper zaden ze moeten bedekt zijn met een laag aarde gelijk aan hun dikte, dus erg dun! Voor elke alveolus moeten 2-3 zaden worden geplaatst, dan wordt de beste plant bewaard.

Plaats de alveolaire container in de schotel, voeg het water toe aan de schotel. De containers moeten op een overdekte en lichte plaats worden geplaatst, misschien tussen het glas van een dubbel raam, op de veranda of, als u in Zuid-Italië woont, in een beschut gedeelte van uw tuin. Houd de juiste irrigatie aan tot het moment van planten.

Zaaien van paprika's in celcontainers

Honingraatcontainers zijn zeer zuinig en zorgen voor een veiligere kieming.

 1. Ga verder met zaaien in een celcontainer.
 2. Gebruik zachte grond om te zaaien.
 3. Plaats drie zaden in elke alveolus, bedek ze met een laag aarde die gelijk is aan hun dikte (dus een minimale hoeveelheid aarde).
 4. Irrigeer heel voorzichtig en spaarzaam.

Voor degenen die in Midden- en Noord-Italië wonen:
om kieming te helpen repareren van de containers met een sluier van niet-geweven stof.

Als je geluk hebt, zullen er drie peperzaailingen ontkiemen voor elke alveole, dus kies de stevigste zaailing en offer de dunnere op.

Pepertransplantatie

Het planten moet worden uitgevoerd als de planten een stevig wortelstelsel en minimaal 4 bladeren hebben gevormd.

Er moet een afstand van 40-50 cm zijn tussen de ene plant en de andere en tussen de ene rij van de plant en de andere moet er een afstand zijn van minimaal 90 cm.

Voor detransplantatie: verwijder de zaailingen heel voorzichtig uit de alveolus, je mag de worteltjes niet beschadigen.

Plaats de planten in voorgevormde gaten en zet ze vast door de aarde rond de wortels te drukken. Maak de grond rond de jonge planten nat.

Schimmels en ziekten die peperplanten aantasten

Paprika's kunnen worden aangevallen door sommige schimmels, waardoor de ontwikkeling van de plant wordt beïnvloed en de oogst wordt bestraft. Tot de meest voorkomende ziekten behoren die veroorzaakt door Botritis-schimmels en Cladosporium. Om deze ziekten te genezen en te genezen, is het noodzakelijk om toevlucht te nemen tot specifieke behandelingen op koperbasis, terwijl het voor echte meeldauwproblemen nuttig kan zijn om in te grijpen met zwavel.

Docenten voor peperplanten in potten of in de tuin

Zowel voor deteelt in pottenbeide voor dat in het open veld, dezoete peperheeft een beugel nodig om het risico op ziekten te vermijden en de hele plant de juiste blootstelling aan de zon te garanderen.

Wanneer de eerste groenten verschijnen, zal de plant door overgewicht de neiging hebben om te gaan liggen of "opkrullen". Op dit punt moet je wat stokken toevoegen om in de grond te planten en met speciale banden aan de plant binden.

Teelt van paprika's in potten

De vierkante paprika is het meest geschikt om in potten te kweken. De instructies voor het teelt van paprika's in pottenze verschillen niet veel van wat tot nu toe is beschreven. De peper wordt vervolgens in een pot geplant die groot genoeg is voor de plant en de stok. Hoe meer substraat beschikbaar is voor de peperplant, hoe groter de opbrengst van de plant.

U krijgt betere resultaten met containers van minimaal 40 cm breed.

Planten die in potten worden gekweekt, moeten dagelijks worden geïrrigeerd, met aandacht voor waarschijnlijke waterstagnatie, schadelijk voor de plant. U kunt een universele grond gebruiken waaraan u wat mest voor groenten toevoegt.


Video: Hochwasser in Enkirch (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Taurino

  Ja, dat zei je correct

 2. Brataxe

  Ik denk dat je een fout maakt. E-mail me op PM, we zullen bespreken.

 3. Mac

  Where there is only against the authoritySchrijf een bericht