Zoekopdrachten

Bloemkoolvlaai

Bloemkoolvlaai


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wilt u in de winter verse seizoensgroenten? Kies bloemkool. Het is de seizoensgroente die je aan tafel niet mag missen. Het bevat weinig calorieën (25 per 100 gram) en de gunstige eigenschappen voor de gezondheid staan ​​buiten kijf: het heeft antibacteriële, ontstekingsremmende, antioxiderende, zuiverende en remineraliserende werkstoffen. Hier is een smakelijk recept om voor elke gelegenheid te bereiden, bloemkoolvlaai.

Hoe bloemkoolvlaai te maken, de ingrediënten
400 gram bloemkool
70 gram boter
300 ml melk
1 nootmuskaat
3 eieren
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
30 gram "00" bloem
bechamel
Fijn zout

Hoe bloemkoolvlaai te maken, de voorbereiding
Eerst moet je de bloemkool gefragmenteerd in niet te kleine stukjes in zout water. Zodra het water kookt, laat je het nog 5 minuten koken en zorg ervoor dat de bloemkool wordt niet te zacht en laat het uitlekken. In een pan met antiaanbaklaag, indien mogelijk, 30 gram boter smelten en de eerder gekookte bloemkooltoppen bruin maken, 3 minuten is voldoende. Voeg 150 ml melk toe en laat 5 minuten koken op laag vuur. Neem vervolgens de bloemkool en doe het in de blender.

Smelt in een andere pan nog eens 30 gram boter, voeg de bloemkool smoothie en tot slot 20 gram bloem. Roer twee minuten met een houten lepel en voeg de resterende 150 ml melk toe. Blijf ongeveer zes minuten roeren. Op dit punt moet het mengsel langzaam dikker worden. Voeg, met het vuur uit, het fijne zout, een nootmuskaat en de Parmezaanse kaas toe aan het mengsel. Roer door de bechamel en eieren toe te voegen. Breng het mengsel over in de vormen die je eerder hebt beboterd en met bloem bestoven en plaats ze op een hoge bakplaat gevuld met koud water. Kook 30 minuten op 180 graden in een dubbele boiler.

Hier zijn de klaar bloemkoolvlaaien, je kunt ze warm serveren met een cascade van bechamel of met een rasp van Parmezaanse kaas.Video: Pharming aandelen naar 100 (Mei 2022).