Zoekopdrachten

Hoe aardbeien te kweken

Hoe aardbeien te kweken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe aardbeien te kweken: instructies voor het kweken van aardbeien in de tuin of in potten. Van grond tot irrigatie. Hoe aardbeien, remontante of uniforme rassen te zaaien en te planten.

Zonder tuin zou geen tuin mogen bestaan aardbeien. De aardbeien ze zijn mooi, levendig, gemakkelijk te doen cultiveren en lekker om van te genieten. Ze zijn bijzonder caloriearm met slechts 30 calorieën voor elke 100 gram fruit (ongeveer 4 aardbeien). Daar aardbeienteelt het vereist minimale verzorging en weinig ruimte, maar kan grote voldoening schenken met een overvloedige fruitproductie.

Er zijn 600 soorten aardbei, wanneer u het teelt kies je favoriete. U moet weten dat aardbeien in twee groepen kunnen worden verdeeld, de uniforme aardbeien die de vrucht slechts één keer per jaar produceren, in de lente en remontant aardbeien, die meerdere keren per jaar fruit produceren, van de lente tot de late herfst. In de praktijk kun je met remontante planten zelfs tegen Kerstmis seizoensaardbeien oogsten (als je in Zuid-Italië woont). Beter aardbeien laten groeien remontant of unifere? Velen beweren (ook ik!) Dat unifere aardbeien een zoeter en smakelijker vruchtvlees hebben dan gewone soorten. Het is aan jou om te experimenteren! Niets belet je om tegelijkertijd remontante en uniforme aardbeien te telen.

Ze bestaan ​​ookverscheidenheid aan klimaardbeiendie zich onderscheiden door een bijzonder overvloedige oogst en variëteiten van witte aardbeien. De witte aardbeien ze staan ​​bekend als ananas aardbeien of ananas aardbeien.

NAAR "dit Amazon-adres“Je kunt een flink aantal voorstellen vinden, er is geen tekort aan remontante zaden, zaden van uniforme aardbeien, witte aardbei of klimaardbei. Voor deteelt, de regels veranderen niet. De woorden "vier seizoenen aardbei" duiden op remontante variëteiten.

Wanneer aardbeien groeien

Zodra de variëteit uit cultiveren, ga naar een kwekerij en koop jonge planten of, om geld te besparen en de opbrengst te maximaliseren, koop je een zak met zaden.

De beste tijd het is ongetwijfeld lente, maar sommige soorten kunnen ook in de nazomer worden geteeld. Als je in het voorjaar begint te groeien, kun je de eerste vruchten al in de volgende zomer oogsten.

Hoe aardbeien uit zaad te laten groeien

Vooraardbeien zaaienmaakt gebruik van dozen die in een zeer lichte omgeving moeten worden bewaard, met een goede belichting. Gebruik vruchtbare grond om vochtig te houden. Bij een temperatuur tussen 22 - 24 ° C beginnen aardbeienzaden binnen 10 dagen te ontkiemen.

Na het zaaien de geproduceerde planten uitdunnen door de kleinere en zwakkere te verwijderen. Voor een netter resultaat kunt u zaaien in potten of alveolaire containers. Als de zaailing 4 - 5 groene bladeren heeft geproduceerd, kun je doorgaan met kweken enplant aardbeien in de laatste woning, in potten, in de moestuin of in de tuin.

Hoe aardbeien in de tuin te kweken

Als je aardbeien in de volle grond wilt laten groeien, is de teelt omvat het planten in enkele rijen op ongeveer 20-25 cm van elkaar verwijderd. Bij het planten zal het nodig zijn om een ​​gat te graven, omdat de grond voldoende moet zijn "zacht", als je geen gespecialiseerd gereedschap hebt en je handen niet vuil wilt maken, kun je jezelf helpen met een oude dikke marker. Bijvoorbeeld de diameter van de klassiekers uniposca het is perfect om het gat te maken waar de plant geplaatst moet worden.

  1. Voor de diepte is het mogelijk om aan te passen met het stokje aarde dat de plant naar de wortel brengt, de basis van de plant moet evenwijdig aan de grond staan.
  2. Vul het gat met verse aarde om het wortelstelsel volledig te bedekken.
  3. Water met veel water.
  4. Bij het besproeien mag het water alleen naar de bodem gaan en mag het geen bladeren of fruit raken.
  5. Bij de teelt op de grond moet je de paccimatura bedienen, dat wil zeggen de grond bedekken met stro en andere materialen die de groei van onkruid voorkomen. Het stromatras (bij voorkeur gehakt), moet tussen de bladeren van de aardbeiplant en de grond worden geplaatst. Let op, de pallet mag de planten nooit bedekken!

Hoe aardbeien in potten te kweken

Of u nu in potten of in de tuin kweekt, u moet aan uw grondbehoeften denken.

De aardbeien ze geven de voorkeur aan een zanderige, leemachtige bodem die rijk is aan organische stoffen. De pH kan variëren van 5,5 tot 6,5 maar ze kunnen in alle grondsoorten groeien, het belangrijkste is om een ​​goede drainage te hebben. Hoe aardbei in potten te planten?

  1. Plaats de zaailing met het aarden brood in de pot.
  2. Vul de pot met verse aarde om het wortelsysteem volledig te bedekken.
  3. Water met veel water.
  4. Bij het besproeien mag het water alleen naar de basis gaan en mag het de bladeren niet raken en vervolgens de vruchten niet.


Video: Aardbeien kweken! Algemene Info en Tips. (Mei 2022).