Zoekopdrachten

New Mob: Bergamo experimenteert met de aanpassing van mobiliteit

New Mob: Bergamo experimenteert met de aanpassing van mobiliteit


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De achteraf inbouwen bestaat uit het toevoegen van nieuwe technologieën of features aan een oud systeem (bron Wikipedia). Als we erover praten duurzame mobiliteit, retrofit betekent het ombouwen van traditionele auto's en fietsen elektrische voertuigen door de motor om te bouwen (in het geval van auto's) of een trapondersteuningsset (in het geval van een fiets). Op deze manier kan een verouderd voertuig worden omgebouwd tot een elektrische auto van de nieuwste generatie, wat de conversiekosten verlaagt elektrische mobiliteit (volledige vervanging van voertuigen) voor burgers, bedrijven en openbaar bestuur.

Elektrische voertuigen voor korte trips: het idee is zeker groen in het licht van de trends. Mobiliteit in Italië het is in toenemende mate een lokaal fenomeen met korte ritten die veelal binnen de stad plaatsvinden, de som van passagiersreizen onder de 10 km is in feite 70% van het totaal. Italiaanse personenauto's (meer dan 37 miljoen, het hoogste aantal in Europa) zijn verantwoordelijk voor vervuiling, verkeersopstoppingen, ongevallen en bodemconsumptie en behoren tot de hoogste in Europa (bron General States of the Green Economy). Technologische innovatie, zelfs retrofit, kan veel doen.

Er begint iets interessants te zien. Gepromoveerd door Gemeente Bergamo op initiatief van Duurzame wind in samenwerking met eVNow, en gemaakt met de bijdrage van Cariplo Stichting, werd op 20 november gepresenteerd New Mob - Minder energie, meer beweging, het project dat de cultuur van achteraf inbouwen naar de stad Bergamo wil brengen.

"Daar duurzaamheid van het milieu is een cruciale kwestie voor het gemeentebestuur - zei de wethouder van Milieu van Bergamo Massimo Bandera - en we willen elektrische mobiliteit ondersteunen via projecten die de elektrificatie en het hergebruik van traditionele voertuigen en fietsen vergroten, de kosten voor burgers en instellingen verlagen en de kwaliteit van de lucht en het milieu waarin we leven verbeteren.

Het project New Mob - Minder energie, meer beweging wil de cultuur van introduceren elektrische mobiliteit en van de retrofit in Bergamo via drie acties: elektrificatie (retrofit) van enkele fietsen van het fietspark in de gemeente Bergamo; bewustmaking de voordelen en mogelijkheden van elektrische mobiliteit voor burgers, verenigingen en bedrijven in de omgeving; opleiding gericht op specifieke doelen zoals monteurs en gemeentelijke technici om het aanbod van diensten en vaardigheden met betrekking tot energie-duurzame mobiliteit en retrofit te vergroten.

De positieve effecten van Nieuwe Mob - minder energie, meer beweging ze zullen veelvoudig zijn. Verander je fiets in een a ondersteund trappen stelt u in staat om optimaal gebruik te maken van de voordelen van de fiets zonder het gemak van gemotoriseerd transport te verliezen, vooral in een heuvelachtig gebied als Bergamo. De lage kosten van aanleg en beheer, het gemak van parkeren, de positieve effecten op het milieu, maken de trapondersteunde fiets een voertuig van grote aantrekkingskracht in de context van hedendaagse mobiliteit.

Retrofit is een technologie die zich nog in de testfase bevindt, maar zodra de laatste belemmeringen in de regelgeving zijn weggenomen, kan het een belangrijk hulpmiddel zijn voor beleid gericht op het bevorderen van duurzame mobiliteit en een signaal van aandacht voor de noodzaak van een groene mobiliteit.Video: Kom je met 4x4 of winterbanden beter de skipiste op? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Otis

  Ik zal het onthouden! Ik zal zijn vruchten afwerpen!

 2. Sheiling

  Mijn excuses, maar naar mijn mening vergist u zich. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 3. Chiram

  Een heel handig ding

 4. Kakazahn

  Wat een ontroerende zin :)

 5. Gilberto

  Wat probeer je te zeggen?

 6. Anthony

  Bravo, het prachtige idee en het komt op het juiste momentSchrijf een bericht