Zoekopdrachten

De microturbine: kleine grote groene uitdaging

De microturbine: kleine grote groene uitdaging


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Daar microturbine wint de selectie van Let op The Bridge Bridge Foundation: het is een geminiaturiseerde draagbare energiegenerator die de grootte heeft van een 1 euromunt maar veel meer waard is. De teamleider van de groep van het Italian Institute of Technology die het heeft gemaakt, Emanuele Guglielmino, legt uit dat het micro is, maar vooral "groen“Omdat elektriciteit wordt opgewekt door gebruik te maken van de druk van een lokaal beschikbare vloeistof, wordt een verbrandingsproces vermeden dat erg schadelijk is voor het milieu.

1) Wat is de Microturbine en waar dient hij in het kort voor?

Daar microturbine is een geminiaturiseerde (met een diameter van 14 mm) en geïntegreerde draagbare stroomgenerator geïnspireerd op turbomachinetechnologie.

Het maakt gebruik van de druk van een vloeistof die lokaal beschikbaar is in de omgeving of in een industriële installatie, bijvoorbeeld in een gasleiding, en zet deze om in elektriciteit die beschikbaar is voor gebruik ter plaatse. Daar microturbine het valt in de categorie van zogenaamde "energy harvesting" systemen, van de Engelse term "harvest" wat landbouwoogst betekent.

Mogelijke toepassingen zijn in de gasindustrie, of in de spoor- of nautische sector. Een typisch gebruik is de stroomvoorziening van sensoren voor de meest uiteenlopende toepassingen, zelfs in afgelegen gebieden.

2) Hoe werkt het? Hoe is het idee ontstaan?

Het natuurkundige principe is analoog aan dat van "macro" turbines, die worden gebruikt in energiecentrales en vliegtuigmotoren, maar afgenomen op de "micro" -schaal, waardoor de technische uitdagingen in verband met miniaturisatie worden opgelost.

De perslucht wordt gedwongen uit te zetten door speciaal gevormde kanalen en bij deze bewerking wordt de energie van de onder druk staande vloeistof omgezet in mechanische energie die de turbine laat draaien. Deze energie wordt op zijn beurt via een generator omgezet in elektrische energie.

Toen we de marktbehoefte observeerden tijdens werkervaringen met betrekking tot industriële turbines voor energie- en olie- en gastoepassingen en spoorwegsystemen, werd het idee geboren om een ​​microturbine te ontwikkelen met de diameter van een euromunt. Ik heb het project samen met mijn collega ontwikkeld in het Italian Institute of Technology Michele Focchi.

3) Waarom is het groen?

Omdat elektriciteit wordt opgewekt door gebruik te maken van de druk van een lokaal beschikbare vloeistof, niet door middel van een verbrandingsproces. Deze elektriciteit kan winstgevend worden gebruikt om sensoren van stroom te voorzien voor de meest uiteenlopende toepassingen milieu Controle voor de bescherming van de systemen, waardoor de betrouwbaarheid van deze laatste wordt verbeterd.

De microturbine kan een batterij vervangen of opladen op een afgelegen locatie, waardoor de kosten voor systeemonderhoud en het verwijderen van batterijen worden verminderd.

4) Welke technologieën zijn verborgen in deze draagbare energiegenerator?

Daar microturbine is een miniatuur, geïntegreerde en intelligente draagbare stroomgenerator.

Bij het passeren van een industriële turbine van enkele meters doorsnee naar een machine van enkele millimeters doorsnee ontstaan ​​kritieken die op macroschaal niet aanwezig zijn, dus het simpelweg beklimmen van een grote machine zou niet tot het gewenste resultaat hebben geleid. Om deze technische problemen op te lossen is er een unieke (gepatenteerde) innovatie geïntroduceerd, waarbij het elektrische gedeelte en het mechanische gedeelte in één component worden geïntegreerd.

Bovendien is de microturbine het is uitgerust met een draadloze kaart, zodat de informatie die door de sensoren wordt gemeten, kan worden verzonden naar een externe operator, bijvoorbeeld via een sms rechtstreeks op zijn mobiele telefoon.

5) Hoeveel energie kan het produceren en de gemiddelde levensduur?

Hij kan tot 30 watt produceren met lucht bij een druk van ongeveer 1 atmosfeer en heeft een levensduur van 10 jaar, met andere woorden, hij kan 10 jaar draaien zonder te stoppen en zonder dat er onderhoud nodig is.

6) Enkele voorbeelden van situaties waarin u de Microturbine kunt gebruiken?

Een typisch voorbeeld is een gaspijpleiding, die door gebieden loopt die ver van bewoonde centra liggen, waarlangs het nodig is om gaslekken te monitoren met sensoren of om, wederom via geschikte sensoren, de optimale werking ervan te beheren; of stel je een grote fabriek of een spoorlijn voor waar het uitvallen van bepaalde instrumenten een onderbreking van de dienst kan veroorzaken. De sensoren worden doorgaans gevoed door batterijen die met koperen kabels op het instrument zijn aangesloten, zodat de batterijen leeg raken of de kabels beschadigd raken, waardoor de werking van het systeem kan worden onderbroken, wat de werking van het systeem kan beïnvloeden en dure onderhoudsinterventies in het veld vereisen.

In deze contexten is het microturbine staat als een alternatieve energiegenerator.

7) Welke erkenningen heb je gehad voor dit idee? Verdere ontwikkelingen worden bestudeerd: toekomstscenario's?

In juni van dit jaar was het project de winnaar van de selectie van Mind The Bridge Foundation en deze zomer werd het onder de aandacht gebracht van investeerders en bedrijven in Silicon Valley in Californië en won onlangs de "Start Cup Research - il Sole 24Ore”.

De evaluatie van nieuwe toepassingen en de definitie van het meest geschikte bedrijfsmodel voor deze technologie zijn momenteel aan de gang om de wijdverspreide verspreiding ervan te vergemakkelijken.


Video: Mega Mindy - Zwart goud (Mei 2022).