Zoekopdrachten

Smart Cities en Smart Villages: Montescudo bespaart

Smart Cities en Smart Villages: Montescudo bespaart


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Gemeente Montescudo bespaart 52,3% op elektriciteits- en onderhoudskosten dankzij de invoering van een slim systeem voor openbare verlichting van het grondgebied. De stad, met 3303 inwoners op de heuvels van Rimini, is niet de eerste in Italië die de slimme weg neemt, maar het valt op tussen de kleinere steden en is de eerste in zijn soort in Valconca. Terwijl een Smau Milaan (17 - 19 oktober) Digitale agenda is Slimme steden het overheersende thema is, is het ook de moeite waard om deze kleine (maar belangrijke) getuigenis te noemen.

De Burgemeester van Montescudo, Ruggero Gozzi, die voor het eerst in dit project geloofde, legt uit: "Dankzij het gebruik van apparatuur voor beheer op afstand kunnen we algemene besparingen realiseren op het gebied van energie en onderhoud van de 52,3%. Technologische innovatie zal dus helpen om de energiekosten drastisch te verlagen en de beheerskosten voor onderhoud te verlagen ".

De technologie die in Montescudo wordt toegepast, is die van het bedrijf UMPI, opgericht in Italië in 1982, gespecialiseerd in de oprichting van intelligente systemen voor het op afstand beheren van openbare verlichting en van smart grid, wereldleider in powerline-technologieën. Een driekleurenbedrijf van de groene economie dat van plan is 2012 af te sluiten met een omzetstijging van ongeveer 50 miljoen euro.

Het grondgebied van Montescudo is volledig "intelligent" gemaakt dankzij een project van efficiëntie en energiebesparing op openbare verlichting op basis van overgebrachte golftechnologie. De Minos-systeem UMPI is in staat om het bestaande elektriciteitsnet om te vormen tot supersnelle datanetwerken zonder nieuwe bekabeling aan te leggen. De 929 straatlantaarns en 25 stroomcabines van de stad kunnen nu audio- en videosignalen met zeer hoge snelheid doorgeven talrijke diensten extra.

De videobewakingssysteem is al actief, terwijl door aanvullende apparatuur aan te sluiten zonder nieuwe infrastructuren te hoeven bouwen, nieuwe diensten kunnen worden geboden met betrekking tot duurzame mobiliteit, veiligheid en controle op het grondgebied, connectiviteit en monitoring van de luchtkwaliteit. Bovendien is het verbruik aanzienlijk verminderd dankzij de mogelijkheid om de lichttoevoer naar behoefte te moduleren.

Ideegreen.it is mediapartner van Smau Milano 2012.Video: Special Session on Smart Cities u0026 Smart Villages on Wednesday, 11th May 2016 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Chappel

  Nee, ikzelf niet.. las ik ergens

 2. Filmer

  hmm, je kunt een kleine verzameling maken

 3. Abooksigun

  Ik denk dat je de fout toestaat. Schrijf me in PM, we praten.

 4. Macandrew

  Maar jezelf, je probeerde dat te doen?

 5. Kerwyn

  Wat gaaf

 6. Gubar

  Gewoon schattig !!Schrijf een bericht