Zoekopdrachten

Door tsunami bedreigde kerncentrales

Door tsunami bedreigde kerncentrales


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onderzoek heeft een nachtmerriescenario aan het licht gebracht: er zijn er 74 reactoren "Mogelijk gevaarlijk". De reactoren zijn verdeeld over 23 kerncentrales allemaal gelegen in gebieden a tsunami-risico. De studie is in het tijdschrift gepubliceerd Natuurlijke gevaren.

De analyse wees op het gevaar van 23 kerncentrales met 74 reactoren. Niet alle reactoren zijn actief, sommige zijn in aanbouw en andere worden ontmanteld. De 23 kerncentrales bevinden zich in zones a tsunami-risico, in het bijzonder is het de westkust van het Noord-Amerikaanse continent, Spaans en Portugees. De risicogebieden voor tsunami's omvatten het westelijke deel van de Atlantische kust, de noordkust van Afrika en ook de Middellandse Zee met de oostkust.

José Manuel Rodrìguez-Llanes, co-auteur van de studie en onderzoeker aan het Centre for Research on Disaster Epidemiology (CRED) van de Katholieke Universiteit Leuven, België, zei dat dit de eerste is "globale kaart van hoe civiele kerncentrales worden verspreid over kusten met tsunami-risico ". Om de studie te voltooien, gebruikten de auteurs historische, archeologische, geologische en andere gestandaardiseerde hulpmiddelen voor het bepalen van de tsunami-risico.

De meeste kernreactor under construction is gevestigd in China. De Aziatische reus heeft er enorm in geïnvesteerdkernenergie. Het probleem is dat 19 van de 27 reactoren Chinezen zijn in aanbouw in gebieden die zijn geïdentificeerd als "gevaarlijk“, Twee hiervan worden geactiveerd in Taiwan. In het geval van Japan, dat in maart 2011 leed aan een nucleaire catastrofelopen nog 19 reactoren gevaar. Zuid-Korea staat op het punt nog vijf reactoren te activeren, waarvan er twee in gevaar zijn. In India en Pakistan zijn er drie reactoren in aanbouw en allemaal in gebieden die grote gevolgen kunnen hebben na een tsunami.

Het incident in Fukushima zou ieders oogleden wijd moeten openen. Het project van de kerncentrale van Fukushima bevatte hoge veiligheidsnormen, zelfs hoger dan die voor de activering van nieuwe reactoren in risicogebieden. Als wat er is gebeurd met de centraal in Fukushima als het ergens anders was gebeurd, in een minder georganiseerd land, zou de impact veel ernstiger zijn geweest en zouden de gevolgen voor de hele wereld groter zijn geweest. Tegenwoordig zijn alle voorwaarden aanwezig om verdere nucleaire rampen te voorkomen. Als je echt niet de middelen hebt voor de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnenkunt u beginnen met het opzetten van energiecentrales in minder risicovolle gebieden!Video: UNBELIEVABLE Items Found After Tsunamis! (Mei 2022).