Zoekopdrachten

Ontslagen, geen enkele sector is veilig

Ontslagen, geen enkele sector is veilig


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er was geen analyse voor nodig, maar het jaarverslag van de Europese Commissie toonde dramatische cijfers: 21.000 ontslagen werknemers omdat economische crisis en de effecten van globalisering hebben hulp gekregen om een ​​nieuwe baan te vinden. Voor deze hulp werd 128 miljoen euro uit het EFG betaald, van de landen die aan de frontlinie werden geholpen, valt ook Italië op.

De bijdragen van het EFG aan werknemers uit de lidstaten zijn met 50% gestegen ten opzichte van 2010. EFG-fondsen zijn onmisbaar en hebben hun doeltreffendheid bewezen in landen als België, Zweden en Ierland. 2.352 van de 5.228 ontslagen werknemers in de automobiel-, textiel- en IT-sector hebben werk gevonden dankzij de steun van het EFG. Een kleine troost gezien de dringende ontslagen: de Nokia Siemens Networks kondigde haar voornemen aan om door te gaan met 367 ontslagen in de fabriek in Cassina de 'Pecchi als onderdeel van een omvangrijke herstructurering waarbij ook de kantoren in Catania, Rome, Napels en Palermo betrokken zijn voor in totaal 445 medewerkers.

De ontslagen zijn gerelateerd aan economische crisis en verschijnselen zoals de verhuizing en globalisering: buitenlandse arbeidskrachten kosten veel minder dan de Italiaanse, het meest opvallende voorbeeld hiervan isfotovoltaïsche industrie waar Europa 80% van importeert zonnepanelen juist uit China ten koste van lokale bedrijven. Hoewel de groene economie is in volle gang, met verhuizing is geen enkele sector veilig.

Een bijzonder risicogebied is dat landbouwzijn er geen adequate plannen voor de bescherming van werknemers in de sector. Het is goed om geld toe te wijzen aan de boerderijen die de biodiversiteit en implementeer beleid van water besparing maar dit alles is niet genoeg. Europa moet zich uitspreken ten gunste van werknemers en handelen in het belang van gebied zonder onmogelijke offers van de burgers te vragen.


Video: The Kursk: Episode 5 - Raising the Kursk (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kajilrajas

  Wat te doen in dit geval?

 2. Farquharson

  The debate about this issue seems to be very popular in the context of the financial crisis.

 3. Rumford

  Het is jammer, dat ik nu niet kan uiten - het is gedwongen om te vertrekken. Ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs de mening geven.

 4. Shaktiramar

  Je staat de fout toe. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 5. Boghos

  Ja inderdaad. Al het bovenstaande is waar. Laten we dit probleem bespreken.

 6. Balkis

  Het kwam er nog niet uit.

 7. Schaeffer

  Ik raad je aan om een ​​site te bezoeken, met een grote hoeveelheid artikelen over een thema dat je interesseert.

 8. Searlus

  Goed gezegd.Schrijf een bericht