Zoekopdrachten

Industrie en territorium op de tentoonstelling in Venetië

Industrie en territorium op de tentoonstelling in Venetië


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De fabriek van Miralduolo di Torgiano in Umbrië is een van de voorbeelden van duurzame industriële architectuur gemaakt in Italië

Industriële architecturen van Made in Italy protagonisten van de 13e Internationale Architectuurtentoonstelling van de Biënnale van Venetië die op 29 augustus wordt ingehuldigd. De Paviljoen van Italië, die het ministerie van Cultureel en Milieu-erfgoed aan de zorg heeft toevertrouwd Luca Zevi na zijn project te hebben gekozen uit dat van 10 Italiaanse architecten die zijn uitgenodigd om deel te nemen, presenteert het zichzelf als een reflectie op relatie tussen industrie, architectuur en territorium of, om het meer in het algemeen te zeggen, tussen cultuur en economie.

De bedoeling van de tentoonstellingsruimte gecreëerd door Zevi, in samenwerking met zijn medewerkers e IN / ARCH Nationaal Architectuurinstituut, is om het publiek te laten zien hoe sommige topmerken van Made in Italy ervoor hebben gekozen om werkplekken te bouwen volgens een architectonisch ontwerp van topkwaliteit, waardoor structuren ontstaan ​​die aandacht hebben voor poëzie van plaatsen en objecten, naar het leven van mensen, naar duurzaamheid van het milieu.

Het accent wordt gelegd op een Italiaanse zaken doen deugdzaam ook in het denken over de plaatsen van productie en marketing. Een keuze die, zij het op een fijne manier, helpt creëren nieuwe landschappen in een hedendaags territorium dat wordt gekenmerkt - en vaak verwoest - door een sterke decentralisatie van productie-eenheden.

De Paviljoen van Italië zal een relatie tussen architectuur en industrie die, vaak verslagen op grond van grote territoriale en stedelijke ontwikkelingen, zich sporadisch maar aanzienlijk heeft ontwikkeld dankzij de bedrijven die het prestige van de Italiaanse productie in de wereld.

Een concreet voorbeeld waarin de betekenissen van de tentoonstelling worden gesynthetiseerd, is lo Miralduolo di Torgiano-fabriek ontworpen door de architect Filippo Raimondo van de ABDR-studie, dat volgens de curatoren van de tentoonstelling een zeer belangrijk voorbeeld is van industriële architectuur van Made in Italy.

De Miralduolo di Torgiano-fabriek het rijst op in Umbrië, perfect geïntegreerd met de natuur in een context van grote landschappelijke waarde. Toegewijd aan de meest technologisch geavanceerde verwerkingsfasen die de productiecyclus van Listone Giordano, wordt beschouwd als een referentiemodel voor fabrieksautomatisering en organisatiewaarden. Deze industriële setting is vertegenwoordigd in de geautomatiseerd magazijn, een logistiek platform uniek in zijn soort qua omvang en technologische moderniteit.

Geboren in 1970, het productiecentrum van Miralduolo heeft recht op de meest recente robotachtig magazijn zijn vlaggenschip. Een symbool van industriële architectuur van groot prestige, een voorloperproject dat getuigt van de bijzondere aandacht van een ondernemersgezin, de familie Margaritelli, in het combineren van industriële aanwezigheid met een delicate landschapsgevoeligheid in een gebied met een sterke agrarische en enologische roeping.

De Miralduolo-fabriek heeft een zorgvuldige skyline, waardoor demilieu-impact met een uitgraving van meer dan 6 meter diep onder de grond en creëert continuïteit op meerdere interpretatieniveaus van het landschap. Dit getuigt van een project verlicht door een langetermijnvisie, die zich heeft kunnen vermengen met de zoetheid van de Umbrische heuvels.

Bewerkt doorMichele CiceriVideo: Explained. Worlds Water Crisis. FULL EPISODE. Netflix (Mei 2022).