Zoekopdrachten

Siemens B75, als grootte er toe doet

Siemens B75, als grootte er toe doet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Soms is de grootte van belang, en hoe! Volgens "Windenergie-vergelijking“, Een grotere turbine zal nog meer energie produceren. Om deze vergelijking te benutten, was de Siemens die de B75, de windturbine 75 meter lang, bijna even groot als de spanwijdte van een Airbud A380. Daar gigantisch windturbine is gemaakt van glasvezel en verdiende Simens het wereldrecord voor het langste mes ooit gemaakt. Het blad heeft geen fittingen of verbindingen nodig.

De B75 ze zullen worden geïnstalleerd in een offshore-turbine die in het najaar van 2012 als eerste prototype zal opstijgen, met een vermogen van 6 MW. De offshore turbine zal worden geïnstalleerd op het Østerild teststation in Denemarken. Eenmaal in gebruik genomen, kan de rotor 18.600 vierkante meter beslaan, dat wil zeggen het gebied van tweeënhalf voetbalvelden, waarbij de uiteinden van de bladen met een snelheid van 80 meter per seconde kunnen worden verplaatst.

Maar waarom is de grootte belangrijk? Volgens Windenergie-vergelijking, de energie geproduceerd door a windturbine het is recht evenredig met het draagvlak. Omdat het overdekte gebied meestal een cirkel is - in het geval van windturbines horizontale as - er is een vierkante verhouding tot de lengte van het blad. Voor wiskundigen is dewindenergie vergelijking vertaalt als volgt:

Vermogen in kilowatt = kx Cp x 1/2 Xpx A x V ^ 3

Een paar woorden: k is de constante en het is gelijk aan 0,000133 om energie in kilowatt te produceren. Cp is de vermogenscoëfficiënt van de turbine, p is de dichtheid van de lucht en A is het rotoroppervlak (meestal wordt pi-straal in het kwadraat x gebruikt voor turbines met horizontale as). V is de windsnelheid en het is een zeer belangrijke variabele, daarom wordt het uitgedrukt in blokjes.

Maar hoe kwam Siemens op de proppen met zulke grote, voegloze of voegloze bladen?
De technologie die hij gebruikte heet IntegralBlade, waarmee het gehele lemmet wordt verkregen door het werken met een enkele glasvezelmodule. De module is al voorgeïmpregneerd met epoxyhars en balsahout om verder lassen niet te vereisen. Gezien de gebruikte materialen weegt het blad 20% minder dan conventionele bladen. De eerste twee turbines uitgerust met B75 ze worden momenteel getest in het windpark Gunfleet Sands voor de zuidkust van Engeland.

bewerkt door Anna De SimoneVideo: Hoe groot is de piemel van je vriend? - WIE IS DE SJAAK? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Moogugami

  Exclusieve gedachte)))))

 2. Murdock

  Bedankt :) Cool onderwerp, schrijf vaker - je gaat het geweldig :)

 3. Gregor

  Kan niet beslissen.

 4. Mikajin

  Het is waar! Ik vind dit idee leuk, ik ben het volledig met je eens.

 5. Ovadya

  Nou ja, krabbelen

 6. Gugrel

  En het is niet ver naar het oneindige :)

 7. Gardabar

  Welke woorden ... de fenomenale, prachtige gedachteSchrijf een bericht