Zoekopdrachten

Gaetano Gatti, de personal trainer met een groen hart

Gaetano Gatti, de personal trainer met een groen hart


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een "welzijn op maat": dat is hoe Gaetano Gatti, personal trainer van beroep, definieert zijn studio, gehuisvest op een grote en lichte zolder in Crema, "waar ik meer aandacht kan besteden aan mijn gasten en de beste trainingen en werkprotocollen kan creëren die ideaal zijn voor hun behoeften". Maar dat is niet alles, Gaetano besteedt ook veel aandacht aan het milieu: tussen magnetische hometrainers, spaarlampen en strikt gerecycled papier droomt de jonge, milieuvriendelijke personal trainer ervan zich te voeden met fotovoltaïsche panelen en te profiteren van de fysieke energie die zijn klanten zo in vorm houdt.

1) Waar kwam het idee vandaan om uw sportschool duurzame en ecologische kenmerken te geven?

Ik heb altijd interesse gehad in alternatieve energieën en de droom om te creëren een werkplek die qua energie zelfvoorzienend is. Het idee om mijn atelier duurzame en ecologische kenmerken te geven kwam dan ook vanzelf: het was het juiste moment om dit project te kunnen ontwikkelen, misschien omdat er in onze cultuur nu meer bewustwording over bestaat.

2) Welke "groene" elementen heb je aan de tools toegevoegd? Hoe werken ze en hoeveel kosten ze meer dan de andere?

Mijn studio is klein van formaat, ongeveer 80 vierkante meter, en ik heb geen grote machines nodig, maar ik heb ze gekozen met precieze criteria: ik heb een magnetische hometrainer geplaatst, die niets te benijden heeft op de elektrische, een paar isotone machines en veel kleine gereedschappen, van losse gewichten tot elastiekjes, fitballs, zwaartekrachtmachines, kabels ... Het zijn allemaal apparaten die de menselijke component nodig hebben en geen elektriciteit om te worden gebruikt. De enige elektrische machine is een loopband (loopband) die essentieel is bij revalidatieprotocollen. Behalve dat het 'duurzaam', functioneler en nuttiger is, deze machines verlagen de kosten van zowel onderhoud als energieverbruik aanzienlijk, waardoor ze bijna nul zijn.

3) Welke andere voorzorgsmaatregelen voor een duurzame sportschool?

In mijn atelier heb ik nog andere kleine maatregelen genomen, altijd uit respect voor het milieu en beperkt energieverbruik. Allereerst elke lamp heeft een laag verbruik, ik gebruik alleen oplaadbare batterijen met een oplader voor zonne-energie, het printerpapier, toiletpapier en rollen zijn strikt gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast is elke kraan voorzien van een doorstroomregelaar om onnodig gebruik van water te voorkomen en voor het wassen van vloeren en apparatuur gebruik ik samen met wasmiddelen een voorwerp dat de te gebruiken hoeveelheid wasmiddel / zeep sterk vermindert. Wordt genoemd Happy Wash en zorgt ervoor dat de moleculen in het water worden 'herschikt' volgens de polariteit die ze oorspronkelijk hadden, waardoor ze de oorspronkelijke 'reinigingskracht' terugkrijgen. Het is gemaakt met behulp van een permanente "zeldzame-aardemagneet", gekalibreerd tussen de grootte van de magneet, het zitvlak en het juiste Gauss-vermogen. Het direct op Happy Wash stromende water is gemagnetiseerd en verhoogt de natuurlijke reinigingskracht.

4) Hoe zit het met het meubilair?

Omdat ik een zwak had voor de oosterse levensfilosofie, besloot ik de inrichting van de sportschool te oriënteren door er een paar te volgen feng shui-richtlijnen. Uiteraard volgde ik de hele filosofie niet letterlijk, maar ik nam hier enkele hints van om te beslissen welke oriëntatie ik moest geven aan meubels, gereedschappen, spiegels, lampen in de studio.

De feng shui het is een oude taoïstische geomantische kunst uit China, een hulpmiddel voor architectuur, vergelijkbaar met westerse geomantie, maar die ook rekening houdt met aspecten van de psyche en astrologie. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de geldigheid van zijn hypothesen. Feng shui betekent letterlijk "wind en water", en volgens aanhangers van de Feng Shui-hypothesen zijn er gunstiger aanwijzingen voor verschillende activiteiten thuis, in het leven en op reis, evenals de vorm en kleur van meubels.

Volgens de principes van feng shui moet een goed gebouwd huis bijvoorbeeld vierkant of rechthoekig zijn zonder hoeken of ontbrekende delen en met een regelmatige vorm, het zou een groene draak in het oosten moeten hebben, hoge planten die deze kant beschermen, een witte tijger naar het westen die ook aan deze kant van de planten kan staan ​​maar lager, een schildpad naar het noorden een heuvel of een groot rotsblok, en de rode feniks naar het zuiden die ook in symbolische vorm aanwezig kan zijn, bijvoorbeeld een steen met een rode draad eromheen gewikkeld. Het zuidelijke deel van het gebouw is het meest blootgesteld aan het licht en de warmte van de zon, het noordelijke deel van het huis wordt beschouwd als de kant die overeenkomt met water en carrière. Juist omdat water overeenkomt met het meest Yin-element van de horoscoop, is het de meest geschikte richting voor rust. In feite is een van de feng-shui-tips om te slapen met je hoofd naar het noorden gericht en je voeten naar het zuiden. Elke richting heeft een relatie met een aspect van het leven, familie, kinderen, vrienden, carrière en roem, hulp van ouders, rijkdom etc.

5) Wat zeggen klanten over deze maatregelen?

Ik was blij om op te merken dat al deze trucs niet onopgemerkt zijn gebleven, maar inderdaad hebben meer mensen me verteld dat de plek hen een goed gevoel geeft, van positieve energie. Bovendien hebben klanten die al denken met een milieuvriendelijke mentaliteit, ook het gebruik van gerecycled papier, spaarlampen en deze kleine maar nuttige maatregelen die ik wilde nemen, op prijs gesteld.

6) Welke andere wijzigingen zou u willen aanbrengen? Welke voordelen zou u hebben? Welke obstakels vind je?

Na verloop van tijd zou ik goden willen invoegen Fotovoltaïsche panelen om ervoor te zorgen dat alles zichzelf voedt en dat er geen externe gebruikers nodig zijn voor ons bedrijf. Het is voor mij momenteel niet mogelijk om dit te doen omdat ik eerst een overeenkomst zou moeten vinden met de eigenaar van het gebouw, zeker als ik naar een andere locatie zou moeten verhuizen, zal ik fotovoltaïsche zonne-energie tot mijn prioriteiten hebben. Persoonlijk vind ik het absurd om andere energiebronnen te gebruiken als we het geluk hebben er een te hebben die schoon, sterk en vooral vrij is zoals de zon.

7) In sommige Europese steden zijn er sportscholen die het verkeer van klanten in elektriciteit omzetten, zou je dat doen? Welke moeilijkheden ondervindt u bij het uitvoeren van dit project?

Ik ben er een paar dagen mee bezig, al in andere Europese landen zijn er die de eerste stappen hebben gezet.

Werkend in een veld waarin fysieke energie koning is, vroeg ik me af: "Is er geen manier om al deze kinetische / menselijke energie om te zetten in elektrische energie?". Bij het zoeken op internet merkte ik dat er al kleine bedrijven zijn die zich hiermee bezighouden, in Engeland is er al een sportschool die energie produceert. Terwijl ik mijn gedachten aan het lezen was, helaas en gelukkig altijd actief, werden verschillende ideeën geboren, dus begon ik te werken aan het project van "Care4you“: “zorg voor het milieu". Het is een ambitieus en moeilijk project om uit te voeren, maar daar kan ik nog niets over zeggen.


Video: Personal Training Session. How To Do One. Personal Trainer Tips (Mei 2022).