Zoekopdrachten

AEEA-diefstal: een verontrustend fenomeen

AEEA-diefstal: een verontrustend fenomeen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een stortplaats van AEEA

DE AEEA als een tierelier verkopen. De diefstal van Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) van de gemeentelijke inzamelingsvelden voor vast afval heeft het zorgwekkende contouren aangenomen. Hij hekelde het Daniele Belotti, Regionaal wethouder voor gebieds- en stadsplanning van de regio Lombardije, tijdens de conferentie Hi Tech & Milieu georganiseerd door ReMedia-consortium, al zes jaar actief in het eco-duurzaam beheer van technologisch afval in heel Italië: "Het fenomeen wordt steeds duidelijker in de regio - zei de commissaris - en we denken dat het aanwakkeren ervan een toename is van de ongecontroleerde vraag naar producten waarvan ze variëren afgedankte huishoudelijke apparaten, batterijen, loodaccu's ". Er kwam een ​​bevestiging van Danilo Bonato, Directeur-generaal van ReMedia: "In feite zijn we getuige van een zorgwekkende toename van illegale of ondoorzichtige kanalen voor de verwijdering van AEEA, met ecologische en economische schade".

De jacht op AEEA, een fenomeen dat het hele schiereiland omvat, wordt gevoed door de waarde van sommige componenten die kunnen worden teruggewonnen, zoals compressoren voor afgedankte koelkasten, maar ook door de inhoud van kostbare materialen - denk aan koper of nikkel - die voldoen aan een groeiende vraag op de clandestiene markt. Een ander doelwit van dieven en in sommige gevallen van echte criminele organisaties is het gehalte aan edele metalen en zeldzame aardmetalen van AEEA, zoals platina, goud, zilver, palladium, cerium en yttrium, waarvoor echter hoogtechnologische processen nodig zijn.

De milieuschade die wordt veroorzaakt door de diefstal van AEEA houdt voornamelijk verband met de gedeeltelijke en benaderende recycling van afval, waarvan de edele delen worden teruggewonnen en de vervuilende delen zoals oliën en koelmiddelen worden verspreid. De economische schade hangt daarentegen ook af van de verwijdering van edelmetalen, edelmetalen en zeldzame aardmetalen uit het officiële recyclingkanaal, zoals dat beheerd wordt door ReMedia ook door E-afval, het laboratorium dat is opgericht om de recycling van zeldzame aarden en edelmetalen te verbeteren, waardoor het Italiaanse industriële systeem een ​​belangrijk deel van de grondstoffen die nodig zijn voor de bouw van nieuwe elektronische apparatuur, wordt ontnomen.

Momenteel produceert elke EU-burger 17 kg AEEA per jaar, een cijfer dat volgens schattingen zou moeten stijgen tot 24 kg tegen 2020. Lombardije, met 50.000 ton, kan bogen op het Italiaanse inzamelingsrecord (1000 ton alleen al in de gemeente Milaan in 2011, volgens AMSA-gegevens). Het informeren en sensibiliseren van burgers over hoe belangrijk het is om technologisch afval correct te differentiëren, een activiteit waarin ReMedia zwaar investeert, zal een steeds strategischer belang krijgen.

Bewerkt doorMichele CiceriVideo: Hepro kunstoog kozijnen Zuidbroek (Mei 2022).