Zoekopdrachten

Hoe de was te doen

Hoe de was te doen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oude nylons, tennisballen en steenzout. Zou je ooit kunnen zeggen dat dit de juiste ingrediënten zijn? een was doen ecologisch? We vragen je niet om je kleding met de hand te wassen, maar alleen om de wasmachine op een verstandige en duurzame manier.

Onze dagelijkse handelingen kunnen worden bereikt met zo min mogelijk energieverbruik. Het begint met het begrijpen van welke maatregelen u moet nemen om deimpact op het milieu zelfs in de meest afgeprijsde cursussen zoals wasgoed in de wasmachine.

Wasgoed in de wasmachine doen. Marseille zeep
In plaats van traditioneel wasmiddel is het raadzaam om Marseillezeep te gebruiken: het heeft het voordeel dat het zeer biologisch afbreekbaar is. Gebruik nooit het type geraspte of crèmige zeep om te voorkomen dat de zeep aan de stoffen of de muur van de wasmachine blijft kleven. Ideaal is Marseillezeep in blokken: voor vijf kilo wasgoed zijn twee stukken van 100 gram voldoende. In het geval van een stok van 200 gram, moet de zeep in twee stukken worden verdeeld.

Het is belangrijk dat er twee stukken in de wasmachine zitten om meer kleding te kunnen schrobben. De zeepstaafjes moeten in wat netten worden gedaan of misschien in oude nylon kousen, om te voorkomen dat ze aan bepaalde kleding vast blijven zitten. Het is raadzaam ook twee in te voeren tennisballen om het wrijven en daarmee de reinigingskracht te vergroten.

Voeg samen met deze zeep ook 2 eetlepels toe natriumbicarbonaat of soda om het water te verzachten en om een ​​alkalische omgeving te creëren waarin de zeep optimaal kan werken en 2 eetlepels grof zout om de vorming van overtollig schuim te blokkeren.

Hoe u zeer witte kleding kunt krijgen
Als we de wasmachine willen doen met ongekleurd vuil wasgoed, kunnen we samen met de zeep twee eetlepels actieve zuurstofbleekmiddel voor natriumcarbonaat toevoegen. Ze zijn te koop in supermarkten of biologische winkels: het kan ook worden aangeduid met de internationale naam Natriumcarbonaatperoxide.

Als het gemakkelijker voor je is, kun je het vervangen door twee eetlepels van 40 volume-eenheden waterstofperoxide. Vergeet in dit geval ook geen stukjes grof zout toe te voegen om het schuim te beperken.
Gebruik in plaats van wasverzachter witte wijnazijn of witte appelazijn: het dient niet alleen om de stoffen zachter te maken, maar ook om geurtjes te neutraliseren. Het dient ook om zeepresten of andere producten te verwijderen.

Verspil niet teveel wasmiddel
Het is de hoofdregel: een te grote hoeveelheid wasmiddel lost niet op en wordt dus niet gewassen! Met een teveel aan wasmiddel krijgt u precies het tegenovergestelde effect. Pas ook op dat u nooit een temperatuur van meer dan dertig graden gebruikt voor i gekleurde stoffen: we zullen ze niet beschadigen en besparen elektriciteitsrekening.Video: Hoe gebruik je de Binance exchange? uitleg (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Rodes

    Geweldig, dit is een zeer waardevol stuk

  2. Shakagrel

    Naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM, we zullen praten.Schrijf een bericht