Zoekopdrachten

Bioplastics uit eieren

Bioplastics uit eieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Terwijl 's werelds eerste biologisch afbreekbare kunststoffen zich verspreiden, bereidt een team van Britse onderzoekers zich voor om de eerste te maken plastic gemaakt door eierschaal.

De eierschalen worden momenteel op stortplaatsen gestort, met dergelijke ontwikkelingen kunnen ze commerciële waarde krijgen en een nieuw leven beginnen in de vorm van iPhone-hoesjes, muizen en vele andere plastic accessoires. Het onderzoek is ontwikkeld door de University of Leicester en gefinancierd door iNet, een netwerk dat zich inzet op het gebied van innovaties in de voedingssector.

Dankzij de financiering konden wetenschappers van de scheikunde-afdeling van de Engelse universiteit een reeks analyses uitvoeren en tot de conclusie komen dat ze met de extractie van typische eierschaaleiwitten konden produceren bioplastics. Bovendien kan deze extractie ook nuttig zijn op farmaceutisch gebied.

Het team is gespecialiseerd in de zogenaamde duurzame chemie en onderzoekt alternatieve materialen voor fossiele brandstofderivaten. Wetenschappers hopen het innovatieve plastic te gebruiken als vulmiddel voor verschillende soorten objecten. Versterk de kunststoffen van voedselbakken tot het maken van speciale apparatuur.


Video: Biodegradable. Compostable. Bioplastic. Oxo-degradable 2021: Which is better? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tygoshakar

  I have to say this - confusion.

 2. Yozshusar

  en het klopt

 3. Krisoijn

  Ik ben het ermee eens, nuttige informatie

 4. Yojin

  Heel erg bedankt! Nam mezelf ook, het zal van pas komen.

 5. Mikajin

  Ik bevestig. En ik liep hier tegenaan. Over dit thema kunnen we communiceren.Schrijf een bericht