Zoekopdrachten

Thuis energie besparen

Thuis energie besparen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De strategieën voor het bedienen van een energiebesparend ze zijn talrijk. Van energiebesparing gekoppeld aan verwarming tot die voor huishoudelijke apparaten. Er is ook sprake van energiebesparing als het brandstofverbruik wordt verlaagd. Laten we eens kijken naar de decaloog van de regels die nodig zijn voor bespaar energie in huis zonder enige opoffering.

Voor bespaar op uw rekening elektriciteit kan op verschillende manieren worden gedaan, in het verleden hebben we gezien hoe je elektriciteit kunt besparen met een adequaat gebruik van huishoudelijke apparaten. Laten we vandaag echter meteen beginnen met de tien regels voor energie besparen thuis, zonder op te geven.

 1. Verwarming in huis: stel de temperatuur in rond de 19 ° C. Dit is de ideale temperatuur voor woonomgevingen, bovendien kunnen we 's nachts, als we in bed liggen, de temperatuur met drie graden verlagen zonder door deze variatie te worden beïnvloed. Elke keer dat we de temperatuur met één graad verhogen, stijgt het verbruik dramatisch en weegt dan onze rekening.
 2. Het is erg handig om een ​​klokthermostaat te gebruiken waarmee u een tijdprogramma kunt instellen om de temperatuur automatisch te laten dalen wanneer een bepaalde drempel wordt bereikt. Als het te warm is in huis, zal het openen van de deur of het raam alleen warmte afvoeren en dus verbruiken elektrische energie nutteloos.
 3. Controleer de deuren en ramen, gebruik de juiste lagers om tocht te beperken. Thermische isolatie is de grootste bondgenoot van energiebesparend zozeer zelfs dat de energieklassen van gebouwen op basis daarvan worden toegekend.
 4. Als u "de lucht wilt verversen", laat het raam dan niet erg lang half open staan. Voor een goede ventilatie zet u het raam gewoon een paar minuten helemaal open. Gemiddeld kan worden gezegd dat een volledige luchtverversing in een kamer in ongeveer 3 minuten kan plaatsvinden.
 5. Om op temperatuur te blijven, is het goed om elke kamer afzonderlijk te verwarmen of te koelen. De slaapkamerdeur open houden en de gangradiator aan zal niet veel helpen. Elke kamer moet zijn eigen autonome verwarming / koeling hebben.
 6. Om verspilling te voorkomen, kunnen elektronische of thermostatische kranen worden geïnstalleerd. De meest effectieve zijn de elektronische die op radiatoren zijn geïnstalleerd om de juiste temperatuur in elke kamer van het huis te behouden, om niet onnodig elektriciteit te verbruiken.
 7. Raadpleeg de regels van jou klimaatzone. Elke klimaatgebied geeft een periode van het jaar aan en een totaal van maximale uren voor het gebruik van kachels. Let erop dat u deze uren niet overschrijdt en gebruik de verwarming alleen in de aangegeven periodes.
 8. Als de ketel kapot gaat, overweeg dan om een ​​krachtige ketel te kopen in plaats van deze te repareren. Voor energie besparen condensatieketels en warmtepompen kunnen ook worden gebruikt.
 9. Zorg voor de radiatoren door er regelmatig lucht uit te laten ontsnappen.
 10. Niet alleen radiatoren moeten periodiek worden ontlucht. Vergeet niet de nodige onderhoudswerkzaamheden aan de ketel uit te voeren. Sommige controles zijn ook voorzien door de geldende regelgeving om de juiste prestaties van de ketel te garanderen, maar ook om een ​​grotere huisveiligheid te garanderen.

Een ander gerelateerd artikel van ons dat u mogelijk interesseert, is: Draadloze klokthermostaat.


Video: Thuis energie besparen? Thomas Meulemans uit Lopik riep hulp van energieambassadeur in (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Arcas

  De stenen branden! :-D

 2. Eshan

  Het is interessant. Je zult me ​​niet vragen, waar voor mij om er meer over te leren?

 3. Caine

  Snel antwoord)))

 4. Geldersman

  Vertel me alsjeblieft - waar kan ik hierover lezen?

 5. Chaka

  Heerlijk onderwerp

 6. Naoko

  Ik zal worden geleid wanneer ik alleen naar mijn smaak kiest. Er zijn geen andere criteria voor de muziek die hier wordt geüpload. Naar mijn mening is iets meer geschikt voor ochtendluisteren. Iets - voor de avond.Schrijf een bericht