Zoekopdrachten

Afstelling van de MTB-versnelling

Afstelling van de MTB-versnelling


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een fundamentele operatie voor alle fietsers die het beste uit hun MTB willen halen, de Afstelling van de MTB-versnelling het moet met bijzondere zorg worden uitgevoerd en, voor degenen die geen eerdere ervaring met het onderwerp hebben, kan het ook een kleine moeilijkheid zijn die over het algemeen wordt overwonnen door het slagen voor tests en het rijpen van een betere ervaring in deze situatie .

Maar hoe maak je de Afstelling van de MTB-versnelling? Wat zijn de stappen die u moet nemen om dit effectief te kunnen doen?

We hebben geprobeerd de belangrijkste activiteiten samen te vatten die u moet uitvoeren voor een goede afstelling van de versnellingsbak van uw MTB, met dien verstande dat er voor een meer punctuele en gekwalificeerde hulp niets beter is dan het advies van de fietsverkoper te raadplegen, of een servicecentrum dat u stap voor stap begeleidt om het beste uit uw favoriete twee wielen te halen!

Hoe de MTB-versnellingsbak af te stellen

Het eerste dat u moet doen om dit te doen stel de MTB-versnellingsbak af is om de ketting in het kleinste "tandwiel" te plaatsen.

Zodra dit is gebeurd, moet u de bedieningskabel loslaten, zonder dat de borgbout daarom te strak wordt vastgedraaid, en moet u de stelschroef bedienen, die meestal de kop is waarvan de kop kan worden bediend met een gewone kruiskopschroevendraaier. Het doel is om het handwiel perfect uit te lijnen met het tandwiel waarop de ketting zich bevindt.

Nadat u deze korte voorbereidende handeling heeft uitgevoerd, moet u de kabelspanningsafstellers op de achterderailleur zoveel mogelijk vastschroeven en die op de kabelgeleider op de onderbuis. Draai vervolgens de kabel vast door deze aan het slot te bevestigen, op de behuizing van dezelfde versnellingsbak.

Op dit punt zou de versnellingsbak al klaar moeten zijn om naar behoren te functioneren. In het geval dat u een kleine doorhanging van de kabel opmerkt, kunt u deze herstellen door opnieuw op de spanningsregelaars te werken, misschien door te proberen die op de onderbuis op nul te laten staan ​​en direct in te grijpen op de aanwezigen op de versnellingsbak , en die een nauwkeurigere afstelling mogelijk maken.

Stel de bovenste schroef van de MTB-derailleur af

Als je de bovenstaande handelingen hebt voltooid, hoef je alleen nog maar de cirkel te sluiten met de afstelling van de bovenste schroef.

Zelfs deze operatie levert geen specifieke obstakels op, maar we raden toch aan om het de eerste keer dat u het doet rustig te doen, omdat het u enkele verrassingen kan opleveren als het te snel wordt gedaan.

Vergeet niet dat u de versnellingsbak moet brengen om de ketting in de laatste versnelling te verplaatsen, zodat u de spanafsteller effectief kunt afstellen, zodat u kunt voorkomen dat de ketting naar de spaken van de fietswielen komt.

Het doel is om de ketting gemakkelijk naar de laatste versnelling te laten gaan zonder vermoeid te raken, en tegelijkertijd naar de kleinste te laten vallen zonder tussen het ene tandwiel en het andere te komen.

In het geval dat u moeite heeft met klimmen en u daarom een ​​evenwichtssituatie moet herstellen, probeer dan iets aan de kabel te trekken door de spanningsregelaar los te draaien. Aan de andere kant, als u moeite heeft met afdalen, moet u de kabel iets loslaten en daarom moet u aan de andere kant doorgaan met het vastdraaien van de spanningsregelaar.

Wij raden u in ieder geval aan om deze manoeuvres geleidelijk uit te voeren. Om het juiste balanspunt te vinden, zal het zelden nodig zijn om het lichaam strakker of losser te maken, maar het is voldoende om de kabel voorzichtig vast te draaien met een gewone inbussleutel 5, zonder te overschrijden.

Onderhoud van de MTB-versnellingsbak

Voordat we vertrekken, willen we een paar regels wijden om enkele nuttige tips te delen over hoe je de MTB-versnellingsbak zo kunt onderhouden dat deze zijn levensduur en efficiëntie in de loop van de tijd kan verlengen.

Onthoud in feite dat de versnellingsbak van de fiets zeker een van de meest delicate componenten is van uw favoriete tweewieler en dat dit het meest onderhevig is aan breuk na de banden. Daarom raden we alle fietsers aan om wat meer aandacht te besteden aan het gebruik ervan.

Het is bijvoorbeeld goed om de ketting vaak te smeren, een accessoire dat constant in beweging is als je van versnelling wisselt, en dat regelmatig moet worden schoongemaakt van resten en puin.

Het is ook goed om alleen tijdens het trappen te wisselen, zodat je niet gedwongen hoeft te wisselen als je stilstaat: het versnellingsmechanisme is namelijk specifiek ontworpen om de ketting tijdens het trappen te kunnen bewegen, en niet andersom!

Nogmaals, we raden aan om niet te veranderen door de pedalen te zwaar te belasten, want als u te hard op de pedalen drukt en tegelijkertijd doorgaat met de verandering, kan de ketting overmatig worden belast en breken. Vooral tijdens de beklimmingen is het erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden en daarom is het goed om iets vroeg te proberen. Dat wil zeggen, het is goed om iets eerder dan nodig te schakelen, zorg ervoor dat u van versnelling verandert voordat u aan de klim begint!


Video: Hoe stel je de achterderailleur van je fiets af? (Mei 2022).