Zoekopdrachten

Hoe zich te ontdoen van cochenille

Hoe zich te ontdoen van cochenille


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe zich te ontdoen van cochenille: een gids die je zal helpen vechten en verslaancochenillezowel in de tuin als bij kamerplanten.


Dewolluizenzijn fytofage insecten die behoren tot de orde vanRhynchota (Rincoti, ook bekend als Hemiptera) en vormen een van de meest schadelijke systematische groepen voor de landbouw.

Omdat het moeilijk is om van cochenille af te komen

Dewolluizenhet zijn kleine insecten met een lager potentieel dan dat van andere fytofagen zoals bladluizen of mijten, maar toch verschillende soortenwolluizenze kunnen gemakkelijk verantwoordelijk zijn voor plagen die zo ernstig zijn dat ze in de eerste plaats de oogst beïnvloeden katoenachtige schaal insecten.
Dewolluizenze zijn buitengewoon aanpasbaar, zowel aan verschillende klimatologische situaties als aan verschillende ongunstige situaties dankzij het vermogen van volwassenen om zichzelf te bedekken met beschermende afscheidingen.

Deze weerstand manifesteert zich tegen een groot aantal insecticiden, in het bijzonder contact opnemen met pesticiden. Geen enkel contactinsecticide kan een goede werkzaamheid hebben, omdat deze insecten zichzelf kunnen beschermen met overvloedige wasachtige afscheidingen.

tevens decochenillehet heeft "aan zijn kant" nog een voordeel, het voedt zich met praktisch alles: het is een polyfaag insect dat verschillende plantendelen (bladeren, scheuten, houtachtige takken en vruchten) en een groot aantal soorten kan aanvallen, inclusief kamerplanten.

Cochenille, symptomen

Voedend met sap en andere plantvloeistoffen, decochenillevertraagt ​​de ontwikkeling van de plant en veroorzaakt schade aan de structuur van de plant en veroorzaakt in extreme gevallen zelfs de dood.
DE symptomen ze zijn herkenbaar aan het vergelen van sommige bladeren, het verschijnen van vlekken en verdord blad. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat de plant duidelijke misvormingen ondergaat. De aanwezigheid van veel mieren kan ook een indicator zijn die ons waarschuwt voor de aanwezigheid van cochenille te elimineren dringend.

De mieren worden aangetrokken door de zogenaamde "honingdauw" afvalstof die wordt geproduceerd door het metabolisme van cochenille: het spijsverteringssysteem van cochenille werkt als een filter dat eiwitten uit het sap en groentesappen van de plant vasthoudt en koolhydraten (suikers) in de vorm van honingdauw die soms zelfs hele bladeren bedekt.

Een andere plantenparasiet kan zich dan ontwikkelen op de suikerachtige honingdauw, een schimmelmycelium dat bekend staat alsfumaggine.

Natuurlijke remedies

Het is moeilijk om goden te vindennatuurlijke methoden om witte cochenille te elimineren(donzige cochenille) maar ook de andere, minder wijdverspreide soorten cochenille (zwarte cochenille).
De enigenatuurlijke remediedie kan helpen bij het verminderen van de cochenille-infestatie omvat massaal snoeien door op een beslissende manier de takken te elimineren die het meest worden aangetast door cochenille. De biologische strijd kan worden gevoerd met lieveheersbeestjes, in het bijzonder met de soortCryptolaemus montrouzieridat voedt zichkatoenachtige schaal insecten.

In het algemeen, als het gaat om natuurlijke remedies tegen parasieten of plantluizen, wijzen we op de pyrethrum, een uitstekendenatuurlijk insecticide. Helaas, vanwege de beschermende afscheidingen van decochenille, dit insecticide is ook niet effectief.

Hoe zich te ontdoen van cochenille

Elimineer schaalinsecten het is helemaal niet eenvoudig. Er is een groot aantal pesticiden op de markt, maar soms zijn de resultaten slechts tijdelijk. Een goed systeem voor elimineren cochenille bestaat uit het gebruik vanminerale witte olie die de dood van schaalinsecten door verstikking veroorzaakt.
Dit type olie moet worden gebruikt volgens de methoden die op het etiket staan ​​aangegeven, meestal is het een oplossing die op de hele plant wordt gesproeid: wanneer het op geïnfecteerde planten wordt gespoten, zal dit product een soort film vormen die, de wolluizen het zal de dood door verstikking veroorzaken.

Waar vindt u hetminerale witte olie? In winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen of door te profiteren van online aankopen. Er is een groot aantal producten op Amazon. Voor de volledigheid wijs ik op de pagina:Witte minerale olie op Amazon.

U weet dat cochenille wordt verkregen een kleurstof? ontdek welke in dit artikel over de kleurstof e120Video: How To Make CLAY from DIRT? Making Clay Is Easy u0026 TKOR Shows You The Easiest DIY Clay In The World (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dozilkree

  Deze informatie is nauwkeurig

 2. Taysir

  Het is opmerkelijk, het zeer nuttige bericht

 3. Nikojar

  Dit is onwaarschijnlijk.

 4. Nancie

  O! Interessant interessant.Schrijf een bericht