Zoekopdrachten

Eetbare paddenstoelen: wat zijn ze en wat bepaalt de wet voor de collectie

Eetbare paddenstoelen: wat zijn ze en wat bepaalt de wet voor de collectie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Eetbare paddenstoelen, een smakelijk gerecht dat ook wel het vlees van de armen wordt genoemd vanwege zijn voedende eigenschappen. Het is in feite rijk aan kostbare stoffen voor ons en passie en geduld zijn voldoende om ze in goede hoeveelheden te verkrijgen. Natuurlijk zijn er ook enkele technische begrippen nodig, sterker nog, ze zijn onmisbaar, omdat vaak de schoonheid van hun kleuren het verbergt een gif, in sommige gevallen dodelijk.

Eetbare paddenstoelen: wat ze zijn

DE eetbare en niet-eetbare paddenstoelen, zijn planten niet in staat om autonoom te leven, daarom moeten ze een plant of een organisme vinden waarmee ze parasitair kunnen leven, 'zuigende' voeding. Er zijn heel veel soorten, meer dan 100.000, en we gaan over van diegenen die zo klein zijn dat ze alleen onder de microscoop zichtbaar zijn, naar andere reuzen in naam en in feite.

Het eerste onderscheid dat nodig is voor liefhebbers van paddenstoelen, zelfs alleen in het gerecht, is dat tussen Eetbare paddenstoelen en giftig. De enige manier om dit te doen is door met zekerheid de verschillende soorten en leer naam, achternaam en het verschijnen van dodelijke giftige soorten.

Alleen ik heb geselecteerd Eetbare paddenstoelen, we hebben een redelijk compleet voer, met een uitstekende energetische waarde en licht verteerbaar. Ze bevatten veel water (gemiddeld 88%) maar ook koolhydraten, stikstofhoudende stoffen, cellulose, as en vetten (0,4%).

Heerlijke eetbare paddenstoelen: Eekhoorntjesbrood

Tussen Eetbare paddenstoelen de Porcino is er een die bekender klinkt, zelfs voor degenen die geen expert zijn. Het behoort tot het genre Boletus, en gewoonlijk bedoelen we met Porcino 4 soorten boleti die qua morfologische en organoleptische kenmerken vergelijkbaar zijn. We vinden ze in de eiken- en kastanjebossen van de vlakte of in de beuken- en sparrenbossen van het hooggebergte en kunnen zelfs een of twee kilo kwijtraken.

Deze Eetbare paddenstoelen ze zijn onderverdeeld in Boletus edulis, ook wel bastaard of september genoemd, Boletus aereus, bezempaddestoel genoemd, Boletus aestivalis of witte paddenstoel, en Boletus pinophilus of koude paddenstoel. De laatste twee hebben een meer uitgesproken smaak en aroma, maar minder stevig vruchtvlees, de andere zijn minder lekker zoals eetbare paddenstoelen maar steviger, zeer geschikt voor conservering in olie.

Eetbare paddenstoelen: Cantharellen (of Cantharellen)

Onder de eetbare paddenstoelen zei de ene Chanterelle het heet serieus Cantharellus cibarius en het is een van de bekendste, het wordt overal verzameld en gegeten, gekookt in olie, peterselie, knoflook en chili, alleen of als bijgerecht, of in azijn of gedroogd. Vaak vinden we het ook als specerij en daarom wordt het ook gezegd "De peterselie van champignons".

De geur is intens en aromatisch, maar pas nadat we het hebben gekookt, voordat het bijna niet bestaat, is de smaak zuur-zoet als het rauw maar het wordt zoet en fruitig als het wordt gekookt. De cantharel komt in de zomer-herfst uit in de loof- en naaldbossen.

Eetbare paddenstoelen: drumstokken

Een van de Eetbare paddenstoelen de meest populaire en bekende is deze, genaamd drumclub, maar eigenlijk wetenschappelijk bekend als Macrolepiota procera. Het ziet eruit als een paraplu of een parasol, het is giftig als het rauw is en veroorzaakt vaak vergiftiging. Het wordt gevonden in loof- of naaldbossen maar ook in weilanden, open plekken of langs de bermen, vooral in Noord-Amerika en Europa tegen de zomer.

Deze eetbare paddenstoelen hebben een lichte geur, bijna nootachtig en een zoete smaak. H.jaar behoorlijk groot maar eenmaal gekookt hebben ze weinig opbrengst.Alleen de hoed wordt gegeten terwijl we de stelen kunnen drogen als we willen en ze dan in poeder gebruiken voor smaak sauzen.

Eetbare paddenstoelen: Chiodini

Bekend als "champignonasperges", i Eetbare paddenstoelen gebeld haringen, (Armillaria mellea), zijn goed en kauwbaar in het bovenste uiteinde van de stengel en in de hoed, terwijl de rest leerachtig en onverteerbaar is. De chiodino smaakt een beetje naar knoflook, is zuur en zoet van smaak, met een bittere nasmaak die niet iedereen lekker vindt.

Het is giftig als het rauw is, maar het wordt gewaardeerd als het 10-15 minuten in water wordt gekookt. E bereid in olie of azijn, of gestoofd, gebakken, als kruiderij voor risotto en bij vlees en worst. Deze eetbare paddenstoelen groeien in de herfst, vaak op boomstammen in Noord-Amerika en Europa.

Eetbare champignons: Champignonpaddestoelen

Het heeft geen zin hem te bellen Agaricus bisporus, omdat in de wereld van Eetbare paddenstoelen dit is voor iedereen nodig champignon en staat in hoog aanzien over de hele wereld. De naam "bisporus" in het Latijn herinnert eraan dat het twee sporen heeft, wit vlees heeft, lichtjes rood wordt, een geur die lijkt op die van musk en een eigenlijk zoete smaak. Het groeit in bemeste velden, in mest in tuinen of in de weilanden aan de rand van het bos en dan vinden we het in talrijke recepten.

Eetbare paddenstoelen: oogsten volgens de wet

Verwijzend naar de specifieke wet die het verzamelen van Eetbare paddenstoelen we vernemen dat het verboden is in natuurreservaten, in nationale en regionale parken, evenals in gebieden die specifiek verboden zijn door de bevoegde bosautoriteit om bosbouw-culturele redenen. Ook op het gebied van naturalistisch en wetenschappelijk belang i Paddestoelen moeten blijven waar ze zijn.

Ze kunnen zelfs niet worden verzameld in de tuinen en landerijen die de groene zone van gebouwen vormen, tenzij ze van ons zijn. Voor degenen die de regels overtreden, kan de inbeslagname van Eetbare paddenstoelen geïnde en administratieve sancties.

Eetbare paddenstoelen: marketing

Dezelfde regels gelden niet voor het op de markt brengen van eetbare paddenstoelen, hangt ervan af of ze vers, gedroogd of geconserveerd zijn: bevroren, diepgevroren, bereid in olie, in azijn, in pekel. Uiteraard is in het algemeen de gezondheidsvergunning vereist volgens de geldende algemene regels, dan voor Verse champignons er is een ad-hoclijst om te controleren, voor soorten uit andere landen moeten ze als eetbaar worden erkend door de bevoegde autoriteit op de plaats van herkomst.

Zes Champignons zijn droog ze moeten een vochtgehalte hebben van niet meer dan 12% om te worden verkocht, terwijl ze, als ze gedroogd zijn, in gesloten verpakkingen verkocht moeten worden. Een uitzondering wordt gemaakt voor de Porcini.

Eetbare paddenstoelen: de rol van de mycoloog

De rol van de mycoloog is erg belangrijk voor degenen die zeker willen weten dat ze hebben verzameld Eetbare paddenstoelen: hij is het die ze herkent en controleert in publieke of private structuren. Er is een nationaal register van mycologen, bijgewerkt en ook online beschikbaar om een ​​echte expert van te worden Paddestoelen en het is niet nodig om deel te nemen aan een training en te slagen voor het eindexamen.

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren:

 • Piopparelli
 • Ganoderma of Reishi
 • Waar champignons verzamelen
 • Hoe eekhoorntjesbrood van wormen te reinigen
 • Dodelijke giftige paddenstoelen
 • Giftige paddenstoelen: hoe ze te herkennen


Video: Videocursus Herfst fotografie (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kazrakazahn

  De grap is wreed!

 2. Ajay

  Het is jammer dat de blog is verlaten ...

 3. Bitten

  Ik kan veel praten over dit probleem.

 4. Zulkiramar

  helemaal eens met de vorige zin

 5. Abdul-Aziz

  Bravo, deze briljante zin is zojuist gegraveerd

 6. Viran

  Lees natuurlijk ver van mijn onderwerp. Maar toch is het mogelijk om met u samen te werken. Hoe denkt u zelf over trustmanagement?Schrijf een bericht