Zoekopdrachten

Berberpaard: kenmerken en oorsprong

Berberpaard: kenmerken en oorsprong


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Berberpaard, werd geboren in Algerije, Marokko en Libië maar tegenwoordig is het wijdverbreid over het hele Noord-Afrikaanse grondgebied, waar het kansen vindt om te worden gefokt en gebruikt. Het is een zeer snel en aanpasbaar zadelpaard, met een levendig karakter maar nooit vervelend of ongehoorzaam, inderdaad, zeer attent naar anderen en genereus.
Laten we naar de ontdekking gaan van dit paardenras dat zeer aanwezig is in de gebieden die grenzen aan de Middellandse Zee, recht voor ons.

Berberpaard: oorsprong

Als de naam onmiddellijk zijn oorsprong oproept, laten we dan niet voor de gek houden, want het is niet zo eenvoudig om de oorsprong van dit dier te reconstrueren en ze bestaan verschillende hypothesen die het ze proberen te vertellen. In de loop der jaren heeft hij veel wisselvalligheden ondergaan die het onderzoeksproces niet zo lineair maken, juist omdat de territoria waarin hij is geboren en getogen, worden gedomineerd en bestuurd door verschillende onderwerpen met een verschillend beleid.

Een hypothese stelt dat de oorsprong van de Berber paard zijn te vinden in Afrika, maar er zijn ook mensen die ondanks de naam ervan overtuigd zijn dat het als ras in Centraal-Azië is geboren. In de loop van de tijd heeft de Berber echter verschillende transformaties ondergaan die zijn uiterlijk en gedeeltelijk ook zijn karakter hebben veranderd. Als we echter kijken naar waar hij is geboren, kunnen we beter begrijpen met welk paard we te maken hebben. Het gaat over zeer bergachtige streken, denk maar aan de Marokko, bijvoorbeeld, en waarin zich een deel van het grondgebied bevindt bezet door de woestijn die bijna direct in de zee of de oceaan duikt. In dit type land is de Berber geboren en getogen en wordt hij nog steeds gefokt, dus hij kan zeker bogen op zijn kenmerken soberheid en verzet waardoor hij als een goed zadelpaard kan worden beschouwd en geschikt is voor licht slepen.

Fokkers kunnen ook een sterke gelijkenis met de P.R.E of Andalusisch en in feite zijn de twee rassen niet helemaal los van elkaar, er is er inderdaad één hechte relatie en dit tweede ras heeft het Berberpaard eleganter en zachtaardig van vorm gemaakt.

Het Europese debuut van dit paard dateert officieel uit de 17e eeuw, maar zijn aanwezigheid in Italië, in Rome, waar het de hoofdrolspeler was van die "Rassen van de Berbers" gezocht door Paul II langs de huidige Via del Corso tot aan Piazza Venezia. In de daaropvolgende jaren werd het vaak gebruikt als renpaard in de paleizen en was het een belangrijke aanwezigheid in de selectie van de Engelse volbloed waarvan het een van de grondleggers is.

Berberpaard: kenmerken

Dit mesomorfe paard is niet bijzonder groot, de hoogte gaat over bij de schoft van 145 tot 155 cm en zelfs meer, en hij heeft een resistent lichaam, ook gezien de omgeving waarin hij werd geboren. Haar hoofd heeft een langwerpige vorm met een recht profiel en in sommige gevallen schapenvacht, zijn ze niet erg groot ogen maar levendig en alert, de oren zijn dun en recht, maar ook in vergelijking met de rest van het lichaam behoorlijk groot. In plaats daarvan zijn de mond en lippen klein, dun.

De hals is goed van gemiddelde lengte gespierd en massief, en ook een beetje gebogen, de schoft is goed geprononceerd terwijl de korte rug-lumbale lijn recht is. De bult is in continuïteit met de staart die een lage aanhechting heeft en een schuine vorm heeft, de borst is breed en diep terwijl de schouder zich in lengte ontwikkelt en een beetje schuin loopt. Het berberpaard heeft zeer stevige ledematen en de gewrichten houden ook goed stand.

De vachtkleuren die in de rasstandaard worden geaccepteerd en die we dan kunnen vinden zijnbruin, donkerbruin, kastanje, zwart, grijs

Berberpaard: houding en gebruik

Dit paard veel neuriel en moedig, maar tegelijkertijd ook volgzaam, het heeft een fysieke eigenschap waarover we niet hebben gesproken en dat maakt het bijzonder. Het heeft vijf lendenwervels in plaats van zes. Het is geen kwestie van esthetiek of zelfs van cijfers, maar deze eigenaardigheid heeft invloed op de prestatie en houding van het paard. Het hebben van vijf lendenwervels ontspant de ophangende spieren en maakt het dier bijzonder resistent, met een zachte maar onvermoeibare rit.

Dit opent verschillende wegen voor het gebruik van Berber, bijvoorbeeld ook die van kruis paard om snellere en snellere renpaarden te creëren, zoals de Engelse volbloed, omdat het een ras is dat uithoudingsvermogen en snelheid combineert, het beste voor wie op zoek is naar een paard om mee te oefenen paardensport.

In Noord-Afrika zijn paarden van dit ras vaak bestemd voor bepaalde culturele activiteiten, zoals Fantasia, maar in werkelijkheid kunnen en worden ze gebruikt in veel moderne sportactiviteiten. vanaf dressuur, vanaf leerlingwezen, vanaf uithoudingsvermogen tot polo en toeristische hippische circuits. Karakter helpt ook, want het is niet alleen resistent, maar ook één extreme zoetheidOnder de verdiensten vinden we ook nuchterheid, rustiekheid, weerstand, geduld, behendigheid en het feit dat we onvermoeibaar zijn.

Berberpaard: fokken

Het Berberpaard wordt nu alleen in beperkte mate in zijn oorspronkelijke vorm gefokt gebieden in Marokko, Algerije en Libië, de Toearegs zorgen ervoor en de koning van Marokko bezit enkele van de mooiste exemplaren in zijn stallen.


Video: Dubai International Arabian Horse Championship 2014 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Bogdan

  Het is gewist (heeft verwarde sectie)

 2. Ethelred

  Naar mijn mening geef je de fout toe. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Walbridge

  I wanted to see for a long time thanks

 4. Daitaxe

  Volgens mij bega je een fout. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.Schrijf een bericht