Zoekopdrachten

Waarom zelfs thuis de maaltijden respecteren

Waarom zelfs thuis de maaltijden respecteren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een beetje regelmaat doet helemaal geen pijn, aan tafel is het inderdaad het beste wellness dieet dat het bestaat en dit betekent ook eten op de juiste tijden, zonder al te veel variaties en eigenaardigheden. Een correcte eetstijl wordt beslist als zodanig gedefinieerd omdat het de juiste ingrediënten in de juiste hoeveelheid bevat, maar ook dagelijkse gewoonten die rekening houden met ons circadiane ritme en onze behoeften. Waarom etenstijden respecteren is zeer belangrijk.

Zelfs degenen die normaal gesproken vrij regelmatig zijn, erin geslaagd zijn om een ​​dagelijkse routine op te bouwen waarin ze activiteiten kunnen uitvoeren zonder dat ze zelf moeten eten als het gebeurt, wanneer ze zien dat ze een revolutie teweegbrengen door een noodgeval zoals het Coronavirus, kan in een crisis terechtkomen. Voor een paar dagen van "anarchie" gebeurt er niets, zoals wanneer de eerste paar dagen van vakantie een paar uitzonderingen worden gemaakt, maar op de lange termijn, en ons thuis moeten blijven zal niet kort zijn, deonregelmatige schema's kan ons kwaad doen.

Er zijn enkele kleine trucjes die ons kunnen helpen een nieuw dagelijks leven te vinden dat rekening houdt met ons ritme en ons in staat stelt om de maaltijden te respecteren. We zullen ook zien waarom het belangrijk is om dit te doen en wat de betere tijden: iedereen is een meester in zichzelf, maar ons lichaam heeft vaak vrij algemene en voorspelbare reacties op bepaalde "schokken".

Waarom etenstijden respecteren

Als het er in het algemeen een kan zijn druk leven om onszelf in een positie te brengen om nooit tijd te hebben om te koken, ons te dwingen te eten wanneer het gebeurt, tussen de ene verloving en de volgende, vandaag is in plaats daarvan een dag met misschien minder (of verschillende) tijden en lege momenten om te vullen, leid ons in verzoeking. "Waarom eten om 13 uur, misschien wacht ik een beetje". “Diner om 8 uur? Maar ik heb geen honger, kom op, ik kijk een film en kijk dan of ik er zin in heb ”. Het hoeft niet te gebeuren, want het is belangrijk om aan maaltijden te blijven, het voorkomt gezondheidsproblemen op de lange termijn en helpt ons fit te blijven.

Het is niet een van de vele tips van drie pond, er zijn wetenschappelijke studies die aantonen hoe het eten van een bepaald en regelmatig ons helpt bij het verteren en beïnvloeden van onze vermogen om voedingsstoffen te metaboliseren. Het lichaam heeft een goed geheugen en heeft ook een eigen aangeboren ritme, dus verwacht het op bepaalde precieze tijdstippen te worden gevoed en kort voordat ze een fase beginnen genaamd 'Voedsel anticiperende activiteit'.

Als we hem teleurstellen, door een maaltijd over te slaan of te ver door te schuiven, creëren we lichamelijk en zelfs psychisch ongemak. Uit onderzoek van het International Journal of Obesity blijkt dat dit op de lange termijn kan leiden tot een verhoogd risico op ontwikkeling hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en obesitas.

Hoe u maaltijden respecteert

Geconfronteerd met een gerevolutioneerde of lege agenda, heb je niet altijd de bereidheid en kracht om handhaaf regelmatige maaltijdenen onderschat het belang van dit gebaar. We concentreren ons op andere dingen, op een baan of een familiebedrijf dat gereorganiseerd moet worden, op de leegte die we willen opvullen, op het nieuws op tv waarvan de lengte van ons "leven thuis" afhangt. Hier zijn manieren om maaltijden aan onze dag te verankeren, of het nu in chaos of in leegte is.

 • Laten we er nog een associëren prettige gewoonte. Als we bijvoorbeeld alleen eten, kunnen we het associëren met het luisteren naar een goed programma op de radio of tv. Als we allemaal samen eten, vullen we dit moment met betekenis en, als het gesprek wegkwijnt, brengen we een ander thema aan tafel en vooral dat het niet elke keer het Coronavirus is. Wie daar zin in heeft, kan er ook op voortbouwen een spel, één gezinslid tegelijk zal voorstellen waarover te praten.
 • We eten met een vriend. Nee, we raden u niet aan ongehoorzaam te zijn, maar wel een oproep organiseren. Alleen maar ook in gezelschap, spreek af met een vriend of met een groep vrienden, met ooms en neven en nichten, en probeer samen te eten. Bij veel is het niet mogelijk maar bij 4 of 5 is het een surrealistische en prettige ervaring. Natuurlijk niet altijd, maar pizza op vrijdagavond kan digitaal worden.
 • We mikken op de Wakker worden. Traditionele methoden verraden nooit. Een memo op uw mobiele telefoon is de eerste oplossing om te proberen, want als we het belang van regelmaat begrijpen, is een knikje voldoende om ons weer aan de orde te brengen.
 • Laten we niet toegeven aan de verleiding van "wacht tot ik klaar ben en ik kom aan", want er is elke dag iets om af te eten voordat je gaat eten ... laten we in je hoofd houden dat we na de lunch kunnen afronden zonder dat er iets gebeurt. We leven de etenstijd als één ook een creatieve en vrijetijdsvakantie, socialiteit (digitaal of niet)
 • We vermijden de hele dag te knabbelen, bijten in een fruit of een snack elke keer dat we langs de keuken komen. Regelmatige schema's betekenen ook dat ze niet de hele dag gelden! Hiervoor is het beter vermijd werken in de keuken of neem een ​​doos met cookies mee naast de computer of naar de ruimte waar we werken.

Zoals ze ons als kinderen leren, 5 zijn de maaltijden van de dag, niet drie en nog minder 2 of 1. Dit is niet traditioneel, maar om overbelasting van de maag en darmen te voorkomen, de spijsvertering te bevorderen en beter in staat te zijn om de energie van voedsel te benutten.

Wat zijn de beste tijden voor maaltijden

Als we ervoor hebben gekozen om het alarm als strategie in te stellen, moet u dit als volgt doen. Voor het ontbijt tussen 7 en 8 's ochtends, zonder het ooit over te slaan, voor de ochtendsnack om 10.30-11, licht blijven en wachten op de lunch om 13.00 uur. De snack is goed rond theetijd, om 17.00 uur, dus we komen aan het avondeten met eetlust, rond 20.00 uur of zelfs 21.00 uur, maar niet later, behalve in uitzonderlijke gevallen. Als we dat in het "normale" leven nooit hebben kunnen doen respecteer deze tijden, laten we het nu proberen door gezonde gewoonten aan te nemen die we vervolgens kunnen proberen te behouden.

Maaltijden respecteren om af te vallen?

Naast het bevorderen van de spijsvertering en het bestrijden van slapeloosheid, stelt regelmaat in het ritme van maaltijden ons in staat om het meeste te halen uit wat we binnenkrijgen, ons fit houden. Het is geen valse mythe en het is geen manier om af te vallen, maar gewoon om gezond en fit te blijven. Eet regelmatig het laat je niet afvallen maar doet het niet, het leidt vaak tot gewichtstoename, het aannemen van een chaotisch regime waardoor we vaker het slachtoffer worden van zowel maag- als darmproblemen, en geneigd zijn om te veel uitzonderingen te maken en niet geheel gezonde fouten.


Video: In gesprek met mezelf. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kilmaran

  Voordat ik anders dacht, bedankt voor de hulp in deze vraag.

 2. Chayton

  De keuze voor u moeilijk

 3. Akirn

  It is remarkable, very valuable informationSchrijf een bericht