Zoekopdrachten

Planten water geven tijdens de vakantie

Planten water geven tijdens de vakantie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe de planten water geven tijdens de vakantie: effectieve en doe-het-zelf oplossingen om planten ook tijdens de vakantie water te geven.

Terwijl we al onze aandacht besteden aan onze planten in de tuin en op het terras, komt het moment waarop onze afwezigheid noodzakelijk wordt: voor vakantie of voor werk ... het overkomt iedereen om een ​​paar dagen van huis te zijn .

Dus hoe geef je de planten water als we niet thuis zijn? Idealiter zouden we allemaal een druppelbevloeiingssysteem moeten hebben dat is aangesloten op een timer om het irrigatiewerk te automatiseren. Voor degenen die willen proberen om een ​​automatisch irrigatiesysteem te bouwen, verwijs ik u naar de pagina:DIY druppelirrigatiesysteem.

Als u niet zo ver wilt gaan met de doe het zelf, laten we u zien hoe u ervoor zorgt dat uw planten geen last hebben van watertekort. Gelukkig kunnen de planten zich aanpassen aan noodsituaties en met enkele gerichte maatregelen voorkom je dat ze tijdens de periode dat je niet thuis bent, te maken krijgen met watertekort.

Planten water geven tijdens de vakantie

Het eerste dat u moet doen voordat u vertrekt, is zorgvuldig evalueren welke planten meer water nodig hebben en welke geen stagnatie kunnen verdragen.

Succulenten of vetplanten hebben het vermogen ontwikkeld om langdurig te weerstaan ​​zonder te lijden aan droogte, dus het zal voor hen geen probleem zijn.

Verplaats voordat u vertrekt de potplanten naar een schaduwrijke plek, of installeer een tijdelijke luifel over de potten die te groot zijn en waarvan u denkt dat ze kunnen bewegen.

Hoe de planten water te geven tijdens de vakantie bij korte afwezigheid

Als het een korte vakantie is waar u niet meer dan 3 of 4 dagen buiten bent, is het waterprobleem vrij eenvoudig op te lossen: de planten weerstaan ​​vrij gemakkelijk gedurende deze periode.

U hoeft zich alleen maar te beperken tot overvloedig water geven voordat u op vakantie gaat.

Als de afwezigheid nog enkele dagen (ongeveer 5 dagen) omvat, raden we aan om een ​​schotel met een laag geëxpandeerde klei of kiezelstenen van ongeveer 5 cm te maken, waarop de plant zal worden geplaatst.

Giet wat water in de schotel: de plant zal het geleidelijk opnemen, zonder aangetast te worden.

Hoe u uw planten water geeft tijdens de vakantie als u langer dan 10 dagen weg bent

Als de vakantie ongeveer 10/15 dagen afwezigheid omvat, wordt de situatie complexer: het is nodig om de planten een blijvende waterreserve te geven.

Wat moeten we doen? Ook hier raden we een doe het zelf wat wordt aangegeven bij afwezigheid van maximaal 15 dagen, ook al is per saldo de waterbehoefte van elke plant een verhaal op zich. De aangegeven periode is slechts indicatief. Dit geldt bijvoorbeeld voor planten die aan de zon worden blootgesteldDIY fleshet duurt niet langer dan een week! Laten we verder gaan om erachter te komen hoe we deze doe-het-zelf-sproeier kunnen bouwen om tijdens de vakantie te installeren.

Krijg iets flessen lege plastic bakjes, vul ze met water en sluit ze goed af met de dop. Prik met een kleine boor de flessendoppen op 2 - 3 plaatsen door: doe hetzelfde aan de onderkant. Steek vervolgens een stuk stof in het gat dat in de dop is gemaakt.

De flessen worden ondersteboven in de grond geplaatst en het water zal langzaam stromen, waardoor de grond vochtig blijft. Elke vaas moet zijn eigen vaas hebbenflesspeciaal aangepast.

Planten water geven tijdens de vakantie: wie niet van klussen houdt

Degenen die niet van doe-het-zelvers houden, kunnen ad-hocoplossingen vinden, gemaakt om te voorzien in de behoefte om planten zelfs op afstand te irrigeren.

Nozzles voor irrigatie tijdens de vakantie

Door gebruik te maken van een groot waterbassin, is het mogelijk om de planten te irrigeren tijdens de vakantie, zelfs als u enkele maanden weg bent! Het product brengt het water van het bassin naar de pot met verschillende intensiteit: hoe hoger het waterpeil in vergelijking met het oppervlak van de pot, hoe hoger de irrigatie-intensiteit zal zijn.

Een irrigatieset bestaande uit 3 tuiten (dus om drie planten te besproeien), wordt op Amazon aangeboden voor een prijs van 9,95 euro met gratis verzending.

De duur is evenredig met de emmer of bak met water die u gaat gebruiken. Met een voldoende groot bassin is het mogelijk om de planten zelfs enkele maanden water te geven.

Gelproducten om planten water te geven tijdens de vakantie

Het is een cilinder die moet worden "ontkurkt" en in de potgrond moet worden geplant. Het water moet geleidelijk worden afgegeven omdat het in de vorm van een "colloïdale vaste stof" zit, een soort gelei die geleidelijk water afgeeft aan de bodem. Dit is een uitstekende oplossing bij langdurige afwezigheid.

Deze producten kunnen worden gekocht in winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van tuinartikelen of online. Elke cilinder kan een plant 20 - 30 dagen water geven, afhankelijk van de grootte van de pot. U kunt natuurlijk meerdere cilinders in één vat implanteren.

Opnieuw zullen we u een nuttige link van amazon achterlaten om u een hydra te geven over het genoemde type product:Dooft de plant in gel. De prijs is rond de 8 euro met gratis verzending.


Video: Aflevering 13: Water geven (Mei 2022).