Zoekopdrachten

Hoe orchideeën te verpotten

Hoe orchideeën te verpotten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe orchideeën te verpotten: een gids voor het vervangen van het substraat, het toevoegen van voeding, het snoeien van de wortels en het oefenen van deverpotten met de grootste delicatesse.

Alle planten hebben zorg en aandacht nodig, vooral de planten die we proberen aan te passen aan de huiselijke omgeving terwijl ze in de natuur in zeer verschillende omstandigheden leven, dit is het geval vanorchidee.

Een van de belangrijkste interventies die moeten worden gedaan om de gezondheid van te verzekeren en te behoudenorchidee figuur de verpotten. Deverpottenhet is het juiste moment om het substraat te vernieuwen, voedingsstoffen toe te voegen en snoei de wortels. Laten we in detail kijken hoe je de orchidee verpot na enkele nuttige aanwijzingen.

Wanneer de orchidee verpotten? De periode en de behoeften van de plant

U kunt doorgaan naar de orchidee verpotten in drie gevallen:

  • Als de oude pot te klein is geworden.
    Begrijp je door naar de wortels te kijken, ze alle ruimte vullen?
  • Als de grond * bedorven of te nat is.
  • Als er schimmel ontstaat op de wortels, het substraat en de plant.

Wanneer orchideeën decanteren?
Deperiodebest voorverpottendeorchideeënvalt in de herfst, wanneer de planten hun bloemen al hebben verloren. Het kan ook in het vroege voorjaar worden beoefend.

Deverpotten, in feite wordt het erop geoefendorchideeën zonder bloemen. Vooraf verpotten kan ervoor zorgen dat de bloemen eraf vallen door ernstige plantstress.

Wanneer we eenverpotten(en dit geldt voor alle planten) we moeten eenperiodewaarin de plant in rust is omdat op deze manier de wortels de tijd hebben om zich aan het nieuwe substraat aan te passen zonder de groei van de plant in gevaar te brengen die, in rust, wordt gestopt.

Elke keer verpotten?
De beste manier om te weten wanneer u moet verpotten, is door de wortels te observeren, maar in het algemeen als u geen doorzichtige pot heeft orchideeën ze moeten elke twee tot drie jaar worden verpot, waarbij het geschilferde en aangetaste substraat wordt vernieuwd en eventuele droge wortels worden verwijderd.

Bodem voor orchideeën

Orchidee is geen echte aarde. Orchideeën zijn uitgerust met een luchtwortelsysteem en hebben daarom een ​​bepaald substraat nodig dat ondersteunende activiteiten uitvoert.

Hiervoor wordt een specifiek substraat gebruikt bestaande uit min of meer grove fragmenten van schors en krullen die de plant laten hechten en ondersteunen en die zorgen voor een goede afvoer van het gietwater.

Waar orchideeënsubstraat kopen?
In tuincentra of profiteren van online winkelen. Op Amazon kan bijvoorbeeld een uitstekend product worden gekocht voor een prijs van 13,30 euro met gratis verzendkosten. Het is een substraat in granen, dennenkrullen en sporenelementen, specifiek voor orchideeën.

Voor alle informatie over het genoemde product verwijs ik je naar de Amazon-pagina: Seramis substraat

Waarschuwing!
Ongeacht het product dat u kiest, moet u er rekening mee houden dat veel tuincentra bodems voor orchideeën en andere planten aanbieden, vermijd substraten die zich kunnen aanpassen, aangezien u het risico loopt om wat te zien. schimmel op de wortels. Kies een substraat voor exclusief gebruik en dat is opgebouwd uit grove fragmenten, nog beter verrijkt met mineralen.

Als je een dennenplant hebt of vaak door naaldbossen loopt, kun je doe-het-zelfaarde gebruiken door de schors te versnipperen, maar deze praktijk wordt niet aanbevolen omdat je bij thuis-doe-het-zelf geen inerte materialen kunt gebruiken. Kortom, je zou schors kunnen toevoegen die al bevolkt zijn door parasieten, al aangetast door een asymptomatische bacteriose voor de oorspronkelijke plant, maar gevaarlijk voor de orchidee. Maak uw beoordelingen: wil je de gezondheid van je orchidee in gevaar brengen?

Wat je nodig hebt om te verpotten

Naast het substraat voor orchideeën, voor deverpottenu heeft een nieuwe container, een steriele schaar en een borstel nodig. De vaas? Beter als in doorzichtig plastic, zodat u de groei en gezondheid van de wortels kunt volgen. Bovendien hebben orchideeënwortels licht nodig.

Hoe orchideeën te verpotten

Verwijder de plant van orchidee uit de oude pot waarin het zich bevindt, waarbij u er goed op let de wortels niet te beschadigen.

Reinig zorgvuldig het hele wortelstelsel van afzettingen en resten van het oude substraat. In dit stadium heb je misschien een borstel of een zachte borstel nodig.

Verwijder voorzichtig de beschadigde of dode delen met behulp van de speciale tuinschaar, controleer eerst of ze gedesinfecteerd zijn om de gezondheid van de plant niet in gevaar te brengen.

Bereid in de nieuwe pot een eerste laag substraat voor, waarop u de wortels en de plant gaat leggen. Orchideeën hebben substraten nodig die geen water vasthouden en waarbij de wortels in een redelijk zuurstofrijke verbinding kunnen blijven. Wat betekent het? Dat u op geen enkele manier op het substraat hoeft te drukken.

Zorg ervoor dat u verder gaat met verpotten, dat de nieuwe container het juiste aantal drainagegaten heeft: orchideeën zijn sierplanten die niet van stagnatie houden, daarom is het goed dat de pot de voorkeur geeft aan een snelle afvoer van water, om te voorkomen dat het wortelniveau gaat rotten.

Ik heb net de verpotten geef deorchidee ongeveer 7/10 dagen, maar verdamp het bladapparaat eenmaal per dag.

We raden je aan om ook ons ​​gerelateerde artikel te lezen gewijd aan de teelt van orchideeën in huis.

Advies voor het verpotten van de orchidee

Alleen als je de plant niet uit zijn oude pot kunt halen, kun je de wortels nat maken door ze zelfs maar een paar uur in water onder te dompelen, of in ieder geval de tijd die nodig is om ze zachter en gemakkelijker te ontwarren te maken.

Als je een verpottennoodgeval, dus u opereert niet in de herfst maar in de late lente of erger, in de zomer, daarnaverpotten, wacht 7/10 dagen waarin u de plant weinig licht hoeft te geven (verplaats deze naar een donkere ruimte). Na 7/10 dagen kunt u weer met bemesten beginnen.

Hoe orchideeën te bemesten

Ten tijde van verpotten, Bij orchideeën meststoffen mogen niet worden toegediend, maar het zal nodig zijn om te wachten tot de wortelactiviteit weer begint. Alleen alsverpot de orchideein het voorjaar mag je na 7/10 dagen bemesten.

Daarorchideeënbemestinghet moet op een doordachte manier gebeuren. De meststof voor orchideeënhet wordt gedurende de hele vegetatieve periode toegediend, dat wil zeggen van maart tot oktober. Kies een specifieke vloeibare meststof voor orchideeënen volg altijd de aanbevolen doses.

In tegenstelling tot de moeilijker te vinden substraten / bodems voor orchideeën (er zijn er veel op de markt, maar er zijn er maar een paar echt goed), is elke specifieke vloeibare meststof over het algemeen goed uitgebalanceerd. Voor de aankoop kunt u contact opnemen met elk tuincentrum of profiteren van de online aankoop.

Op Amazon zijn enkele uitstekende orchideeënmeststoffen te vinden voor een prijs van 6 - 8 euro met gratis verzendkosten. Voor alle informatie over beschikbare producten nodig ik u uit om langs te komen "Deze pagina“.


Video: De dompeltechniek uitgelegd met een orchidee (Mei 2022).