Zoekopdrachten

Oogvermoeidheid of asthenopie: wat het is en hoe het te behandelen

Oogvermoeidheid of asthenopie: wat het is en hoe het te behandelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Beschuldig de schermen, de pc en de smartphone, maar ook de tv, maar niet alleen: onze ogen zijn gestrest, constant geroepen om vooruit te kijken en verder te kijken in een soms gekke dans van de leerlingen. Met de levensstijl die we leiden en het soort verlichting dat ons omringt, merken we steeds vaker dat we lijden vermoeidheid van de ogen of asthenopie. Laten we proberen beter te begrijpen wat er met ons gebeurt en wat de meest geschikte remedies zijn.

Oogvermoeidheid of asthenopie: wat het is

Deze aandoening die onze ogen aantast, is voornamelijk te wijten aan te veel werk dat we van onze ogen moeten doen. Het deel dat gestrest raakt, dat moe wordt, is het spierstelsel van oogbol die wordt gestimuleerd elke keer dat we een object van dichtbij observeren: de externe en interne spieren worden geactiveerd om ons te laten focussen en dit vereist een aanzienlijke inspanning, vooral als het steeds weer gebeurt met verschillende focusonderbrekingen.

Deze constante werking van de ogen zoals beschreven is typerend voor degenen die op computers of met schermen werken altijd vooraan. Maar zelfs degenen die een visusprobleem hebben en dit hebben verwaarloosd, kunnen moeite hebben met het oplossen van hun ogen.

Oogvermoeidheid of asthenopie: symptomen

Het gevoel van vermoeidheid in de ogen is vrij intuïtief, maar laten we proberen de signalen beter te observeren die ons lichaam ons kan sturen om ons te waarschuwen dat we te veel vragen van het gezichtsorgaan. Onze ogen kunnen bijvoorbeeld tranen, en a oculaire verbranding, droge ogen of de indruk een vreemd lichaam in het oog te hebben, alsof het zand van de woestijn of het strand ons gezicht had bereikt en ons verblindde. En de ogen zijn erg geïrriteerd door de inspanning, ze kunnen ook erg gevoelig worden voor licht, dit wordt fotofobie genoemd en kan gepaard gaan met oogpijn en hoofdpijn, wazig of dubbel zien.

Asthenopie: hoe het te genezen

Voordat we erover nadenken om het te behandelen, proberen we het te voorkomen en zo veel gedoe te vermijden. Soms is het onmogelijk om de tijd die u op de computer doorbrengt te beperken als u dit voor uw werk doet, dus moeten we zoeken naar alternatieve manieren om stress in onze ogen te voorkomen. We kunnen bijvoorbeeld de lichtomstandigheden, overweeg de mogelijkheid om een ​​bril te dragen en pas het scherm aan als het meest geschikt om niet moe te worden. Wanneer asthenopie echter verband houdt met een visusstoornis, is er niet veel te voorkomen, maar te genezen.

L 'hypermetropie, astigmatisme en bijziendheid, openlijk of latent strabismus, amblyopie, chronische blefaritis of conjunctivitis, droge-ogen-syndroom, onvoldoende convergentie kan oculaire vermoeidheid veroorzaken evenals ernstigere ziekten zoals maculopathieën of degeneratieve retinopathieën (zoals AMD).

Om dit te genezen toestand van lijden Allereerst moeten we een zorgvuldig en volledig oogonderzoek ondergaan, waarbij we ons vragen om bijzonder zorgvuldig de refractie (meting van de gezichtsscherpte) en het voorste oogoppervlak te evalueren. Een mogelijk gebrek aan tranenvloed moet ook worden gecontroleerd. Bovendien kan het in bepaalde situaties nodig en essentieel zijn om een ​​orthoptisch onderzoek uit te voeren, met een onderzoek naar fixatie en oculaire motiliteit.

Oogvermoeidheid of asthenopie: advies

Laten we eens kijken naar enkele oplossingen in het dagelijks leven die ons kunnen helpen om onze ogen minder moe te maken.

  • Houding: laten we proberen op te letten hoe we voor de computer staan, bijvoorbeeld op afstand. De algemene positie die we innemen lijkt ook invloed te hebben op asthenopie.
  • Bril: aangezien verwaarloosde gezichtsstoringen dit probleem kunnen veroorzaken, laten we proberen ze te corrigeren en als een bril ons kan helpen onze ogen af ​​te koelen, laten we ze dan gebruiken!
  • Pauzeert: Laten we minstens om de twee uur een pauze van tien minuten nemen, voor de ogen en ook voor de hersenen. Het helpt je ook om je concentratie en productiviteit hoog te houden.
  • Sfeerverlichting: controleer hoe het is georganiseerd en probeer het zo te plaatsen dat de lichtbron 90 ° ten opzichte van het scherm is geplaatst.
  • Tranen en oogdruppels: Kunsttranen kunnen erg handig zijn om het oogoppervlak constant te smeren, we kunnen ze proberen om droge en gestreste ogen te voorkomen. Oogdruppels kunnen ook een goede hulp zijn. Die op basis van inositol zijn nodig omdat deze stof kan helpen bij het tegengaan van de oxiderende werking van vrije radicalen die worden geproduceerd in situaties van accommoderende inspanning. Op deze manier geven we de voorkeur aan de oculaire spiercontractiele respons.

Als het probleem te maken heeft met verblindingsstoringen, kunnen we gebruik maken van speciale filterlenzen de oogarts om aanwijzingen vragen om het probleem niet te verergeren door verkeerde te kiezen.Video: 21 GEKKE INDIASE JUGAAD-HACKS (Mei 2022).