Zoekopdrachten

Galanga: voordelen en toepassingen

Galanga: voordelen en toepassingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Behorend tot dezelfde familie als gember, de laos is een getimede plant die bekend staat om zijn potentiële medicinale en culinaire toepassingen. Uitgerust met belangrijke gunstige eigenschappen, is het zeker de moeite waard om te proberen te begrijpen wat het is, wat het traditionele gebruik is, de gezondheidsvoordelen ervan en hoe het moet worden ingenomen!

Wat is laos

Daar laos het wordt al lang gebruikt als culinaire kruiden- en genezende plant. Inheems in Zuidoost-Azië, waar het een belangrijk onderdeel is geweest van veel Aziatische culturen, heeft het een smaak en aroma vergelijkbaar met die van de wortel van gember. De pittige, peperige en aromatische eigenschappen van laos maken het een ideaal ingrediënt in verschillende traditionele gerechten, zoals soepen en rijst.

Bovendien moet in gedachten worden gehouden - sinds deze openingsfase van onze studie - dat er twee soorten laos zijn die gewoonlijk worden gebruikt bij het koken en als geneeskrachtige plant: grotere laos (alpinia galanga) en de laos minor (alpinia officinarum). Vooral de laatste speelde een centrale rol in diëten, met zijn roodachtige uiterlijk en wortels die lijken op lange en dunne vingers.

De wortel van galanga

Samen met gember,medicinaal gebruik van laos het verspreidde zich naar Europa via handelsroutes met Azië. In de moderne tijd heeft gember het echter overgenomen en is galanga relatief onbekend geworden op de westerse markten.

Maar dat was niet altijd het geval. Er zijn inderdaad lange perioden geweest waarin laos een belangrijke rol speelde in Europa en vooral tijdens de middeleeuwen. Bedenk dat de praktijk van de monastieke geneeskunde galanga gebruikte om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te genezen, en dat deze wortel voor sommigen wonderbaarlijke krachten had.

Het gebruik van laos in westerse geneeswijzen ging vervolgens door van monastieke geneeskunde naar traditionele Duitse geneeskunde, en verspreidde zich vervolgens naar andere leeftijdsgenoten van het oude continent.

Eigenschappen en voordelen van laos

De genezende effecten van laos zijn bijzonder uitgebreid. Er worden opmerkelijke voorbeelden aan toegeschreven antimicrobiële en antioxiderende eigenschappenAangezien laos en gember nauw verwant zijn, is het echter geen verrassing dat de gezondheidsvoordelen van de eerste sterk lijken op de gezondheidsvoordelen van de laatste.

Meer specifiek zijn de actieve organische verbindingen die in de galanga-plant worden aangetroffen, flavonoïden, tannines en etherische oliën, die afzonderlijk en gecombineerd werken om een ​​breed scala aan positieve effecten in het menselijk lichaam te genereren.

Bijvoorbeeld, i flavonoïden en ik tannines - wat voedsel meestal bitter maakt - samen met etherische oliën zijn de redenen waarom men denkt dat laos zo'n krachtige antioxidant en ontstekingsremmende plant is. Aan de galanga zijn kenmerken toegeschreven:

 • antioxidanten,
 • ontstekingsremmend,
 • antibacterieel,
 • antiviraal
 • antischimmelmiddelen,
 • bloeddrukverlagend, in staat zijn om de bloeddruk te verlagen,
 • antikanker,
 • pijnstilling,
 • ontwikkeling van vruchtbaarheid, omdat het aantal spermatozoa toeneemt.

Gezien het bovenstaande is het niet verwonderlijk dat laos uiteindelijk is opgenomen in een lange reeks behandelingen voor de volgende aandoeningen:

 • artritis, reuma, gewrichts- en spierpijn en verstuikingen,
 • misselijkheid,
 • spijsverteringsproblemen, zoals gasvorming, diarree en maagklachten
 • aandoeningen van de luchtwegen waaronder astma, bronchitis, hoesten en keelpijn,
 • hoge bloedsuikerwaarden,
 • actuele behandeling als antischimmelmiddel,
 • behandeling van chronische slechte adem,
 • behandeling om het aantal zaadcellen en het libido te verhogen,
 • antioxidant en verlichting van verkoudheid,
 • vermindering van overtollig cholesterol,
 • uitputting, vermoeidheid en zwakte,
 • stimulatie van de eetlust,
 • hartgezondheid, met verlaging van de bloeddruk en verbeterde bloedsomloop.

Zelfs de etherische oliën van laos ze zijn rijk aan genezingspotentieel. Onderzoek naar etherische olie van laos en extracten van laos heeft in feite een breed scala aan belangrijke farmacologische en biologische activiteiten aan het licht gebracht.

Natuurlijk zijn niet al deze gunstige eigenschappen voldoende geanalyseerd door de traditionele geneeskunde en daarom raden we u aan om met uw arts te praten voordat u teveel vertrouwen in deze plant stelt. we delen ook dat laos niet wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Hoe galangal te gebruiken

Zelfs als de laos Het kan ook worden gebruikt voor plaatselijke toepassingen, de meeste gezondheidsvoordelen worden verkregen door het eten van de rauwe, gedroogde of verpoederde wortel. Verse laoswortels kunnen enkele weken in de koelkast worden bewaard.

Galangal-poeder wordt verkregen uit de gedroogde wortels, die worden gemalen. Galangal poeder kan worden gebruikt als versgemalen saus, curry's, soepen. Of u kunt tijdens het koken kleine hoeveelheden laospoeder toevoegen.


Video: IMK Business Talk. Waarom hulp vragen zo belangrijk is én hoe je dat doet. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nudd

  Volgens mij heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 2. Amasa

  Met het risico als een leek te klinken, maar toch zal ik vragen, waar komt dit vandaan en wie heeft het überhaupt geschreven?

 3. Robbin

  logisch

 4. Pascual

  Het is het daarmee eens, de nuttige informatieSchrijf een bericht