Zoekopdrachten

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: wat zijn het

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: wat zijn het


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We zijn gewend om over het gebruikelijke te praten planeten van het zonnestelsel die we van jongs af aan op school hebben gestudeerd en misschien beseffen we niet hoeveel het panorama dat we in de ruimte kunnen zien is veranderd dankzij de vele wetenschappers die hele levens wijden aan de ontdekking van nieuwe planeten. Dus vandaag willen we erover praten vreemde planeten buiten het zonnestelsel om te begrijpen wat we niet-triviaal in onze lucht vinden. Af en toe ontdekt een ruimteonderzoeker exoplaneten zoals is gebeurd "Toi 270 b", "c" en "d", cryptische acroniemen die ons eraan herinneren hoeveel van degenen die tot de lijst behoren: meer dan 4 duizend, vooral ontdekt door de NASA- en ESA-telescopen.

Laten we inderdaad enkele van de raarste planeten die de afgelopen tijd zijn gezien en bestudeerd, planeten met absurde weersomstandigheden of onleefbare atmosferen. Het zijn planeten die een beetje fictief zijn, maar ze bestaan ​​echt en helpen ons ons beter voor te stellen wat het betekent om deel uit te maken van een immens universum.

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: Toi 270

De Transiting Exoplanet Survey Satellite, zei Tess en gebouwd door NASA, hij heeft talloze planeten gezien en doet het goed. In één jaar tijd vond het meer dan 24 bevestigde exoplaneten en 993 kandidaten. En ook Toi 270 b en c en d. Deze exoplaneten werden opgemerkt omdat ze het licht van de ster veranderden Toi 270 als ze passeren. Dit is een kleine ster (minder dan 40% van onze zon) ten zuiden van het sterrenbeeld Painter, 73 lichtjaar van de aarde. Wanneer de baan van een planeet ervoor zorgt dat deze tussen de ster en de waarnemer staat, zal de helderheid tijdelijk afnemen. Het heet de transittechniek en is zeer succesvol geweest.

De wetenschappers merkten de afname in helderheid op en schatten de aanwezigheid van deze exoplaneten door vervolgens de variaties in licht te meten en ze te kruisen met de massa van de ster, zijn positie en andere kenmerken. Toi 270 b, c en d zijn zo ontstaan. Het dichtst bij de ster het is b: het voltooit elke 3,4 dagen een baan, het is 13 keer dichter bij zijn moederster dan onze Mercurius. Op het oppervlak wordt een oppervlaktetemperatuur van 254 graden Celsius gemeten. De andere twee lijken meer op Neptunus, die voornamelijk gas en minder rotsen heeft.

Hoewel ver van ons verwijderd en weinig bekend, zijn deze drie exoplaneten in feite erg groot, onvergelijkbaar met de aarde, dus het is de moeite waard om ze te overwegen. Hun grootte - meer dan twee keer zo groot als de aarde - is vreemd en doet ons speculeren dat er een categorie planeten is tussen superaarde en sub-Neptuniaanse planeten.

Vreemde planeten uit het zonnestelsel: helse planeet

Hier maakt het een helse hitte en de naam past perfect. Op deze planeet zijn er aan de oppervlakte ongeveer 3780 graden, een temperatuur die compatibel is met de aanwezigheid van ijzer en titanium in atomaire toestand in de atmosfeer. Deze planeet heet Kelt 9b, is een gasreus die 2,8 keer groter is dan Jupiter en zich bevindt in het sterrenbeeld Cygnus, 650 lichtjaar van onze planeet. Naast de temperatuur is het ook bijzonder omdat het rond een ster draait die twee keer zo groot en heter is dan de zon.

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: dodelijke regen

Van de brandende zon tot de dodelijke regen om te spreken van een planeet in het sterrenbeeld de Vos, ongeveer 63 lichtjaren verwijderd van de aarde, en in de sterrenbeeld van de Volpetta. Deze exoplaneet wordt genoemd HD 189733 b en heeft overeenkomsten met de aarde, maar het is niet identiek omdat het onmogelijk is om daar te leven. Op het oppervlak zijn windstoten van twee kilometer per seconde, terwijl de temperatuur 900 graden bereikt. Ik vergat te specificeren dat druppels gesmolten glas uit de lucht vallen en niet alleen druppels zoet water.

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: Waterwereld

Op sommige plaatsen in het universum bestaat de mogelijkheid, zij het zeer zeldzaam, om devloeibaar water. Er is bijvoorbeeld veel op deze planeet, zoals fietsen Gliese 1214 b. Het bevindt zich in het sterrenbeeld Ophiuchus, het is een superaarde zonder land, die als een oceaanplaneet kan worden beschouwd. Het is 48 lichtjaar verwijderd van onze planeet.

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: diep roze

Het is niet bekend hoe het werd geboren, maar deze planeet, GJ 504 b, heeft een zeer interessante eigenschap. Van dichtbij gezien schijnt het door een donker roze neigend naar magenta. Het is erg heet en in feite zou het roze worden gekoppeld aan de warmte die het uitstraalt na zijn geboorte.

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: koolstofplaneet

Er zijn enkele samengestelde planeten in koolstofprevalentie, dit is niet het geval met de aarde die een korst heeft met veel zuurstof en silicium. 55 Kankers het is slechts 40 lichtjaar van de aarde verwijderd en volgens de analyses uitgevoerd met Hubble lijkt het een koolstofplaneet te zijn. Aan de oppervlakte zijn de temperaturen 2.400 graden.

Vreemde planeten buiten het zonnestelsel: gigantische ringen

We eindigen met speciale ringen waar Saturnus jaloers op is. Als je de melkweg verlaat, kom je fantastische uitvoeringen tegen. De J1407 b is een exoplaneet die 'Saturnus op steroïden' wordt genoemd omdat het ringsysteem ongeveer 200 keer groter is dan dat van Saturnus, met een geschatte straal van ongeveer 90 miljoen kilometer, en een totale massa vergelijkbaar met die van de aarde.


Video: Zijn er aliens in ons zonnestelsel? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Baigh

  Ik ben bang dat ik het niet weet.

 2. Brajas

  Ik feliciteer je met het uitstekende idee

 3. Fontayne

  Geen slechte site, ik wil vooral het ontwerp opmerken

 4. Presley

  super origineel

 5. Mujar

  Absoluut met je eens. Het idee is uitstekend, ben je het ermee eens.

 6. JoJonos

  What a lovely thoughtSchrijf een bericht