Zoekopdrachten

Milaan focust op bomen: het stadsbosproject start

Milaan focust op bomen: het stadsbosproject start


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is algemeen bekend dat bomen een echte bondgenoot zijn voor de gezondheid van ons milieu om een ​​groot aantal redenen, variërend van bescherming van het grondgebied van verschijnselen als erosie en aardverschuivingen tot het ontstaan ​​van habitats voor fauna, die vaak in overlevingsgevaar verkeren.

Het planten van bomen is een nog belangrijkere behoefte geworden op dit precieze historische moment, waarin de opwarming van de aarde steeds meer zijn gevolgen laat zien. Hittegolven ze komen voor in alle uithoeken van de planeet en veroorzaken branden, verwoestende weersomstandigheden en droogtes. En het belasten van de bevolking, gedwongen te leven met ondraaglijke temperatuurpieken die gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral onder de zwakste groepen, zoals zuigelingen en ouderen.

Bomen: oplossing voor opwarming van de aarde

Internationale studies tonen aan dat bomen een van de nuttigste instrumenten kunnen zijn om de opwarming van de aarde effectief te bestrijden. Onze groene bewakers hebben zelfs een buitengewoon vermogen om kooldioxide te absorberen, een eigenschap die ze tot een krachtig wapen maakt tegen stijgende temperaturen. Om deze eigenschap te exploiteren, is het uiteraard essentieel om hun aanwezigheid op het hele aardoppervlak te vergroten.

Volgens de berekeningen van de intergouvernementele groep van experts op het gebied van klimaatverandering (IPCC), zou het nodig zijn om de temperatuurstijging van de planeet te beperken tot 1,5 ° C in 2050, om voor minstens een miljard hectare bomen te planten. Een enorm cijfer, maar dat zou kunnen worden bereikt met een sterke politieke wil tot verandering. Verschillende administraties zijn hiervan op de hoogte, in het buitenland, maar niet alleen. Italië begint ook de eerste belangrijke stappen in deze richting te zetten. En Milaan, het zenuwcentrum bij uitstek van ons land, bewijst met zijn project de uitdaging aan te gaan ForestMi.

ForestaMi voor een groen Milaan

Het stadsherbebossingsproject ondertekend door de gemeente Milaan en ontworpen door Stefano Boeri streeft naar een echt ambitieus doel: drie miljoen nieuwe bomen planten tegen 2030. De eerste uitspraken over het stadsbosbeheer dateren van een jaar geleden. Sinds die tijd wordt een team van onderzoekers gecoördineerd door Maria Chiara Herder, met als doel de meest geschikte richtlijnen te tekenen om dit te kunnen bereiken. De studie werd in de eerste dagen van augustus 2019 een officieel document.

We zijn begonnen met het in kaart brengen van het hele Milanese grondgebied, met ongeveer een half miljoen planten in de stad en nog eens vijf miljoen in de 133 gemeenten van het achterland. De drie miljoen bomen die de komende tien jaar zullen worden geplant, zouden resulteren in een stijging van meer dan 50 procent. Experts stellen voor om dit jaar al met 100.000 nieuwe bomen te beginnen. Het aantal zal naar verwachting groeien tot 400.000 in 2022, en twee jaar later doorgaan tot 1.200.000, totdat het geplande pad geleidelijk is voltooid in 2030.

Stefano Boeri, wetenschappelijk directeur van ForestaMi, identificeerde meteen de eerste stedelijke gebieden om te beginnen met planten. Door zich te concentreren op bepaalde percelen en deze van alle parkeerplaatsen te verwijderen, zouden 150.000 planten kunnen worden geplant. Er wordt ook gedacht dat het voormalige spoorwegemplacementen zou worden teruggewonnen en zo ruimte zou geven aan nog eens 250.000.000 bomen.

De belangrijkste strategie zal zijn om een ​​groot stedelijk park te creëren. Maar het grootste deel van de aanplant vindt plaats buiten de stadsgrenzen, in gebieden als de Abbiatense, de Grugnotorto park en het land van de stichting Ca 'Granda. Om het doel te bereiken zal ook een belangrijke bijdrage komen van particuliere sponsoring.

Kortom een ​​gezamenlijk commitment om een ​​efficiënt te kunnen realiseren grootstedelijke groene long, in een tijdperk waarin er meer dan ooit nodig is.Video: Milano In Italy (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Laec

  Goed bij beetje.

 2. Wayte

  Ik ben hier zeker van.

 3. Calibum

  Daarin is er iets en het is een uitstekend idee. Het is klaar om u te ondersteunen.

 4. Yozshurr

  Ik heb het niet begrepen, wat bedoel je?

 5. Goltijar

  Ik denk dat je het fout hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we zullen praten.

 6. Nekree

  Ik weet precies dat dit de fout is.

 7. Samman

  Dit was nog niet genoeg.

 8. Jujora

  generally interesting, of course.Schrijf een bericht