Zoekopdrachten

Hoe geraniums te laten groeien

Hoe geraniums te laten groeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


DE geraniums ze zijn ongetwijfeld een van de meest voorkomende tuinbloemen; met hun kleurrijke en dichte bloemen sieren ze bloembedden, balkons en terrassen. Geraniums kweken het vereist geen specifieke cultivatiepraktijken; slechts een paar trucs zijn voldoende. Laten we in detail kijken hoe geraniums te kweken.

Hoe geraniums te laten groeien, de soorten
De meest geschikte soort om op het balkon te kweken is de "klimop" -variëteit, gekenmerkt door een mooie trapsgewijze groeiwijze. Vallende geraniums staan ​​bekend om hun flinke bloei: als je meer kleur aan het balkon wilt geven, raden wij je aan om geraniums samen met verbene te kweken, je krijgt een contrast van kleuren waar alle voorbijgangers jaloers op zullen zijn.
Er zijn ook zonale geraniums, die worden gekenmerkt door een rechtopstaande houding en een donkere vlek op de bladeren: kies je voor deze soort, dan raden we je aan om de ruimtes afwisselend de planten te vullen met lobelia of boshyacinten.

Hoe geraniums te laten groeien, routebeschrijving
Hier zijn enkele tips om mooie bloemen te hebben:

  • Geef de voorkeur aan een grond die bestaat uit kleiachtige aarde en turf, met toevoeging van calciumcarbonaat, dat zal dienen om de pH van de grond te verhogen: als je wilt, kun je specifieke grond voor geraniums vinden in de brico-centra. Als je wat klei aan de pot toevoegt, heeft de plant op warme dagen minder last.
  • Zorg ervoor dat de geraniums in de volle zon staan ​​bij een temperatuur tussen 14 ° en 25 °
  • Geef regelmatig water en zorg ervoor dat de grond nooit droog is, vooral in het voorjaar en de zomer: water is essentieel, maar je moet op stilstaand water letten om te voorkomen dat de wortels gaan rotten
  • Gebruik regelmatig kunstmest: vloeibare mest is prima, toe te dienen met gietwater. In de koude maanden is het voldoende om eenmaal per maand te bemesten. Tijdens de bloei, die al in april tot september begint, moet je eens in de twee weken bijmesten, waardoor het percentage kalium toeneemt.
  • Verpot één keer per jaar in het voorjaar: kies ook zorgvuldig de pot waarin u ze plant; het moet groot genoeg zijn om de wortels een geschikte leefruimte te geven.


Video: Tips en trics om je stekjes in water te laten wortelen (Mei 2022).