Zoekopdrachten

Zomerbloeiende bolgewassen: lijst - Onze website

Zomerbloeiende bolgewassen: lijst - Onze website


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zomerbloeiend bolvormig: de lijst met voorjaarsbollen die in het voorjaar bloeien. Tips om het hele jaar door bloembedden in bloei te hebben.

Als het aankomt opvoorjaarsbollenje haatbolvormigdie bloeien in de zomer, verwijst naar dezelfde planten. Dezomerbloeiende bolgewassenze worden in de lente geplant om te bloeien in de heetste periode van het jaar, in de zomer.

Als in het voorjaar narcissen, tulpen en late krokussen bloeien, kun je in de zomer calla lelies, anemonen en gladiolen bewonderen. Hebbenbollen die bloeien in de zomerhet systeem moet elk jaar in maart beschikbaar zijn.

Zomerbloeiend bolvormig

 • Coronaire anemoon
  De coronaire anemoon bloeit tussen mei en augustus. De bollen worden geplant op een diepte van ongeveer 5 cm en staan ​​10 cm uit elkaar. Het planten dient plaats te vinden in de halfschaduw, ook in de volle zon is het prima zolang er beschutting is tegen de middagzon.
 • Agapanto
  Minder bekend dan de anemoon, agapanthus is een vaste plant die midden in de zomer met zijn bloemen verschijnt. In kustgebieden met een mild winterklimaat kan hij in de grond blijven omdat hij meerdere jaren achtereen kan bloeien.
 • Crocosmia
  Er zijn verschillende soorten en sommige bloeien in de tweede helft van de zomer. Degenen die in Noord-Italië wonen, zullen, als ze niet van plan zijn de bollen uit de schuilplaats te halen tijdens de koude maanden van het jaar, de grond moeten bedekken met een overvloedige laag mulchmateriaal.
 • Riet
  De botanische naam isCanna geeft aan.De wortelstokken moeten ongeveer 10 cm diep worden geplant, in het late voorjaar in het noorden en wanneer de grond begint op te warmen in het zuiden. Riet kan gemengde bloembedden creëren, samen met gladiolen en dahlia-bollen.
 • Begonia
  Botanisch bekend alsBegonia tuberhybrida het wordt gewaardeerd om zijn decoratieve blad en om de vorm en kleur van de bloemen. Het is beter bekend als knolbegonia en voor de teelt begint het eind maart en begin april, waarbij de knol wordt begraven als de temperatuur nu boven de 16 ° C is.
 • Calla
  Er zijn verschillende soorten calla, elk met een kleur en textuur met een grote esthetische aantrekkingskracht. Raadpleeg het artikel voor alle informatieTeelt van de calla.
 • Ornithogalus
  De bloemen worden in de zomer gewaardeerd: ze zijn ook uitstekend te snijden.
 • Glorieus
  De botanische naam isGlorieuze Rothschildian super. Het is een bol die behoort tot de familie vancolchicaceae in de volksmond bekend alsklimlelie. De bloemen lijken in feite vaag op die van de lelie en het is een klimmende soort.

Bloementuin het hele jaar door met bolvormige bloembedden

Er is altijd eenlampin bloei! Elke maand van het jaar kunnen bloembollen u veel voldoening geven. In dit artikel hebben we gezien wat debollendie bloeien in de zomer, voor zomerbollen (die bloeien tussen herfst en landinwaarts) en herfstbollen (die bloeien in de lente) verwijzen we je naar de pagina's:

 • Voorjaarsbloeiend bolvormig
 • Bolvormig in herfstbloeiend

Het aanplanten van zomerbloeiende bolgewassen

Wanneer en hoe

De plant vanzomerbloeiende bolgewassenmoet in maart worden uitgevoerd. De diepte en breedte van het plantgat is afhankelijk van de te planten soort.

In het algemeen kunnen we stellen dat de breedte van het plantgat ongeveer twee keer de diameter van de bol moet zijn. Hoe diep moet het gat zijn? Om de bollen te planten, moet u een gat graven met een diepte van 1,5 of 2 keer de hoogte van de bol.

Om het bloembedden van bolgewassen en elk seizoen bloembollen hebben. Ik raad u aan het artikel over te lezenbloembedden van bolgewassen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

 • Blauwe orchidee
 • Bloem van vriendschap


Video: Bloembollenkwekerij Vof. Houdijk u0026 Zn (Mei 2022).