Zoekopdrachten

Lelie, teelt en advies

Lelie, teelt en advies


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lily, teelten advies over behoeften en zorg. Hoe lelie in potten of in de tuin te kweken. Bemesting, irrigatie en de betekenis van de bloem.

Lily, betekenis van de bloem

Laten we beginnen met de betekenis vanlelie. Deze bloem, bekend alslilum, in de christelijke iconografie wordt het geassocieerd met kuisheid en zuiverheid, daarom kunnen we spreken van bijbelse betekenis: het wordt beschouwd als de bloem van de Madonna, van de aartsengel Gabriël en van de heilige Antonius van Padua.

Het is de ideale bloem om te geven aan een elegante, trotse en eerlijke vrouw, de lelie drukt nobelheid en trots uit als ze wit is. Als het om een ​​roze lelie gaat, drukt het ijdelheid uit.

Lelie, groeit in pot of in de tuin

DEleliesze zijn bang voor zware, drassige bodems en zoals alle bloembollen zijn ze gevoelig voor waterstagnatie. Als je delelie in vaas, vergeet niet om een ​​drainerende laag op de bodem van de container te maken, terwijl voor degenen die in het open veld groeien, de bollen planten of de gekochte lelieplanten transplanteren in een zorgvuldig voorbereide grond,licht en vruchtbaar.

Periode van aanplant van de lelie

De ideale plantperiode valt in de lente of herfst.

Tips voor het planten van de lelie

Plant de planten op 20 cm afstand van elkaar. Het gat moet drie keer zo diep zijn als de hoogte van de bol en drie keer zo breed.

Gebruik licht zure grond gekozen uit bos of heide. Leg een laag grind op de bodem voor drainage (indien gekweekt in de tuin) of geëxpandeerde klei indien gekweekt in potten.

Als de bol eenmaal is ingegraven, bedek je hem met 15 cm aarde die rijk is aan organische substantie, humus en zand. Voor deteelt van lelie in pottenu kunt een specifieke bodem kiezen die vrij is van calcium, zuur reageert, rijk en licht.

Lelie, teelt: bemesting en verzorging

Wie cultiveert hetlelie in vaasmaandelijks een vloeibare meststof toedienen. Wie in de volle grond cultiveert, kan zich beperken tot twee of drie bemestingen per jaar. De belangrijkste bemestingen worden gedaan in het voorjaar (wanneer ileliesbeginnen uit de grond te ontkiemen) en in de vroege zomer (wanneer ze beginnen te bloeien). Degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke teelt en bloemen op biologische wijze laten groeien, kunnen bemesten met zeer volwassen mestcompost, in feite is dit de ideale meststof voor lelie, het kan worden gebruikt met beendermeel en geroosterd leer.

Ideale belichting: waar de lelie te kweken

De lelie kan in de volle zon of halfschaduw worden gekweekt. Als je de mogelijkheid hebt, plaats hem dan in bloembedden die alleen 's ochtends aan de zon zijn blootgesteld: op deze manier laat je het toelelie bloemenom langer mee te gaan en de plant kan u overvloedige en langdurige bloei geven.

Leliebloemen: hoe leliebloei te verbeteren

Naast de truc die we in de vorige paragraaf hebben gezien, zijn er nog twee andere tips om de bloei van de lelie te verbeteren:
- snij de uitgebloeide bloemen onder de kelk
- plaats soorten en variëteiten van verschillende vroegheid naast elkaar, zodat je bloemen hebt om te beklimmen

Waar de lelie te laten groeien: temperatuur en klimaat

Degenen die in de bergen of in het uiterste noorden van Italië wonen, kunnen daar wat problemen mee hebbenlelieteeltin het open veld. DEleliesze zijn niet bestand tegen de kou en daarom doen degenen die ze willen kweken er goed aan om het in potten of in de tuin te doen, maar alleen door ze in de diepte te plaatsen of door te leren omgaan met de bollen. Lees voor al het advies de pagina "Bloembedden van bolgewassen, hoe ze te beheren ".

Integendeel, andere rassen verdragen geen hitte, welAziatische lelie.Bij het telen van Aziatische lelies is het in de zomer goed om een ​​koele plaats te kiezen en wat compost toe te voegen.Video: Veel overtredingen in de land- en tuinbouw met giftige bestrijdingsmiddelen (Mei 2022).