Zoekopdrachten

Peony bloeit niet

Peony bloeit niet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat te doen als hetpioen bloeit niet. Bemesting, verzorging en belangrijk advies om de bloemproductie te stimuleren en te verhogen.

Als je een ... hebt pioen die niet bloeithet is tijd om te handelen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en alvast te gevenkunstmest. Laten we alle details bekijken voorkweek een pioenovervloedigbloeit.

Pioenroos, bloeiend

Depioenrozenhet zijn erg populaire planten vanwege hun bubbelenbloeit. Er zijn twee grote groepenpioenrozen, diestruikachtigen de kruidachtige soorten, daarnaast zijn er variëteiten die "intersectioneel" worden genoemd, verkregen door opeenvolgende kruisingen en hybridisaties tussen deze twee grote groepen.

Meestal worden we in onze tuin naar toe geleidpioenrozen kwekenhybride, "intersectioneel“.

Depioenrozen bloeieneenmaal per jaar, van april (gelobde pioenroos) tot juni (Peonia officinalis), afhankelijk van de soort. Sinds debloeikomt maar één keer voor, het is belangrijk om te proberen het zo lang mogelijk te verlengen.

Hoe pioenrozen te kweken

Als de jouwepioen bloeit niet, zorg ervoor dat je aan al zijn behoeften hebt voldaan. Dezorgzijn vooral belangrijk als deteeltis inpot. Als hetpioen bloeit nietzeker weten dat:

 • de pioen wordt blootgesteld aan de gefilterde zon. Slechts een paar soorten willen in de volle zon staan.
 • Als u de levensduur van de bloemen wilt verlengen, kan gedeeltelijke schaduw tijdens de heetste uren van de dag helpen.
 • Irrigeer de grond regelmatig. De grond moet altijd vers worden gehouden. Overtollig vocht is de meest voorkomende oorzaak van pioenziekten.
 • Om debloeivergeet niet om uitgebloeide bloemen altijd te verwijderen. Integendeel, snijbloemen kunnen planten helpen energie te besparen en meer bloemen te produceren.
 • Als hetpioen bloeit nietverpotten door vruchtbare grond toe te voegen.
 • Bemest depioenrozen die niet bloeienmet een vloeibare meststof voor bloeiende planten. Dien de meststof vanaf de lente om de 10 dagen toe, volgens de doses die op het etiket staan ​​aangegeven. Als u in huis al een meststof met langzame afgifte heeft, kunt u deze gebruiken, mits deze een goede toevoer van kalium, fosfor en stikstof heeft.

Meststoffen met een NPK 4-6-6-verhouding (stikstof, fosfor, kalium) zijn gemakkelijk te vinden. Op Amazon kan een fles van één liter worden gekocht voor 5,65 euro en gratis verzending. We verwijzen je nogmaals naar de officiële pagina:Gesal, meststof voor geraniums (op de verpakking staat geraniums, maar in werkelijkheid kun je het voor alle bloeiende planten gebruiken!). Ook op Amazon zijn er ook specifieke voor pioenroos, maar ze zijn hetzelfde… ze zijn alleen duurder. Om een ​​goede meststof te kiezen, leest u gewoon de verhouding tussen stikstof, fosfor en kalium.

Pioenroos, teelt en verzorging

Als hetpioen die niet bloeithet wordt in potten gekweekt, zorg er naast verpotten voor dat je de plant voorziet van een bak met een diameter van 50 cm en dezelfde diepte. Depioenrozenze ontwikkelen een groot wortelstelsel en daarvoor hebben ze een grote pot nodig. Een kleine potmaat kan nadelig zijn voor de wortelontwikkeling en de plant heeft mogelijk niet genoeg energie om ervoor te zorgenbloei.

Ook daarplantermoet zorgvuldig worden gekozen. Een geschikte plantenbak moet minimaal 100 x 40 x 40 cm diep zijn.

Wanneer depioenhet wordt in potten gekweekt, het moet worden blootgesteld in een halfschaduwpositie en beschermd tegen tocht. Het radicale apparaat vanpioenrozenlijdt aan waterstagnatie en om deze reden, wanneer deverpotten, maak een draineerlaag van 5 - 6 cm geëxpandeerde klei op de bodem van de pot.

Pioenrozen, snijbloemen

DEpeony bloemenze zijn zo mooi dat je er prachtige bloemstukken mee kunt samenstellen: je kunt er prachtige boeketten mee maken! Om de balans van de plant niet te veranderen, raad ik je aan om niet meer dan de helft van de ontwikkelde bloemen af ​​te snijden. Laat bij het afsnijden van de bloem twee of drie bladeren aan de basis van de plant. Het water naar de bloemen moet elke dag worden ververst om een ​​langere levensduur mogelijk te maken.Video: Growing Peonies: Planting and Care (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kazirg

  Ik feliciteer wat een uitstekende boodschap.

 2. Meinhard

  gezaghebbende reactie

 3. Riley

  Is er iets te doen?

 4. Macdoughall

  Wat een zeldzaam stuk geluk! Wat geluk!

 5. Reznik

  Cool artikel, en ik kijk op de site zelf is niet eens slecht. Ik kwam hier door te zoeken via Google, heb het in de bladwijzers ingevoerd :)Schrijf een bericht