Zoekopdrachten

Leeuwenbek: kenmerken, teelt en ziekten

Leeuwenbek: kenmerken, teelt en ziekten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We noemen allemaal deAntirrhinum Leeuwebek omdat het eigenlijk veel comfortabeler is en ook een geschikte naam is voor deze plant, heel gebruikelijk in Italië net als in alle andere streken met een mediterraan klimaat. Meestal vinden we het gebruikt voor heggen of om borders te versieren, maar het groeit ook spontaan.

Dit geslacht van planten behoort tot de familie van de Scrophulariaceae en de naam "leeuwebek" is afgeleid van de vorm van zijn bloem, heel bijzonder, omdat hij bij het openen doet denken aan de kaken van deze katachtige.

Snapdragon: kenmerken

Deze planten zijn rustiek en meerjarig, kunnen worden gekweekt als eenjarige of zelfs als biënnales, ze hebben een rechtopstaande stengel die zelfs anderhalve meter hoog kan worden.

De bladeren hebben een lancetvormig en een sterke groene kleur, de bloemen kunnen in vele kleuren worden verzameld - van wit, tot geel, tot rood met alle tussenliggende tinten - ze worden verzameld grote racemische bloeiwijzen. De vorm van de bloem, waaraan de plant zijn naam dankt, is zeker de eigenaardigheid die in het oog springt en dat maakt hem bijzonder.

Leeuwenbek: teelt

Er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen waarmee rekening moet worden gehouden om deze plant met succes te kweken, het belangrijkste is om hem niet te koud te laten worden, want hij houdt veel van de zon, essentieel voor een goede bloei.

Als je ervoor kiest om deze te fokken planten zoals biënnales of vaste planten, het is belangrijk om ons te organiseren om ze tijdens de winter te beschermen, bijvoorbeeld door ze naar binnen te brengen, als we ze in een vaas hebben, of door ze te bedekken met een niet-geweven stof, als ze in de grond zitten.

Leeuwenbek heeft niet veel water nodig, het is nodig geef het water vooral in de lente en zomer maar zonder te overdrijven om de vorming van waterstagnatie in de schotel. Geef in de winter alleen water als de grond droog is, anders is het beter om te vermijden. Wat betreft de bodem zijn er geen bijzondere indicaties, maar als we echt de beste willen kiezen, streven we naar een bodem met een kalkrijke samenstelling in plaats van een zure.

In het voorjaar begint de periode voor bevruchting, om de twee weken en niet meer, tot het einde van de zomer, door een vloeibaar product te kiezen dat rijk is aan micro-elementen, om te verdunnen in het gietwater. In de winter is kunstmest niet nodig, snoeien is nooit nodig, u kunt zich tot beperken verwijder bloemen en bladeren die met het verstrijken van de dagen worden geruïneerd.

Leeuwenbek: soort

Daar Antirrhinum Majus het is absoluut de meest gecultiveerde soort van de veertig die tot het geslacht Antirrhinum behoren, laten we eens kijken welke kenmerken het heeft. Het is een vaste plant die zelfs anderhalve meter hoog kan worden, met vlezige en lancetvormige bladeren en bloemen met bloemkronen in vele kleuren: geel, roze, rood en zelfs paars. Het is absoluut een decoratieve en opzichtige plant die van juni tot oktober het beste bloeit. Op de markt vinden we veel variëteiten en veel hybriden die verschillende kleuren en hoogtes hebben, om iedereen te plezieren. Majus wordt voornamelijk gebruikt om borders te maken, maar we vinden hem ook gekweekt in potten of in bloembedden.

Leeuwenbek: ziekten

Ze kunnen deze planten aanvallen bladluizen, kleine wit-geelachtig-groenachtige dieren, ook wel luizen genoemd, zo moeilijk te zien dat je misschien een vergrootglas nodig hebt. Om op ze te jagen, is het nodig om te gebruiken specifieke pesticiden die de plant binnendringen en bij het eten door insecten worden opgenomen.

Een andere vijand is de zogenaamde paddenstoel Botrytis cinerea waardoor er donkere vlekken op de bladeren ontstaan ​​en de bladstelen en bloemstelen gaan rotten. In dit geval is het noodzakelijk om onmiddellijk in te grijpen, de geïnfecteerde delen te verwijderen en vervolgens een specifiek fungicide product te gebruiken. Om dit soort aanvallen te voorkomen, kunt u proberen een niet erg vochtige omgeving te behouden en het water geven te beperken. Tussen verschillende paddenstoelen er is een andere die leeuwenbek kan aanvallen, het wordt roest genoemd, het is zeer schadelijk en veroorzaakt roodachtige vlekken op de stengel, op de bladeren en op de kelkblaadjes. Er moet met specifieke chemicaliën op worden gejaagd, er is geen andere remedie.

Als we de aanwezigheid van misvormde en gekrulde bladeren opmerken, is de boosdoener een schimmel, nog een andere, de Valse meeldauw antirrhini. Op de lange termijn bedekt het de bladeren met een echte grijze schimmel die zich concentreert op de onderkant en de groei van de hele plant blokkeert. Nogmaals, de enige remedie is een chemisch product.

Leeuwenbek: vermenigvuldiging

Hoewel niet erg zeker, is de enige vermenigvuldigingsmethode die kan worden gebruikt die door middel van zaad. Je kunt doorgaan in het zaaibed maar ook direct in potten, het hangt ook af van de periode waarin we willen zaaien.

De zaden moeten zijn gezaaid van februari tot maart, in zaaibedden, en het is niet nodig om ze in de diepte te plaatsen, maar plaats ze gewoon op een substraat, bevochtig ze en bedek ze met een laag zand. Onder de grond moet een mengsel van turf en zand zijn, in gelijke delen genomen. Als de zaailingen zich ontwikkelen en groot genoeg worden, kunnen ze in ieder geval voor een periode naar potten met "echte" aarde worden verplaatst 8 centimeter in diameter, dan zullen ze na verloop van tijd worden verpot. Als we het willen zaaien Leons mond direct in de grond, we moeten wachten tot het warmer wordt en tot de lente eindelijk aanbreekt.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram


Video: Wat is er zo bijzonder aan het Lam Gods? (Mei 2022).