Zoekopdrachten

Hoe pepers te drogen

Hoe pepers te drogen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

DEchilipeperspittigze worden veel gebruikt bij het koken. DeChili peperhet wordt vers gegeten,droog, gerookt, gekookt of rauw. In dit artikel zullen we zien hoe pepers te drogen.

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn dat niet de zadenpittig,om decapsacine(de stof die maakt "sterk”Een chili) is het binnenmembraan vanChili peper, dus wie wil er consumerengedroogde pepers,tijdens de voorbereidingsfase kan hij de zaden vrijelijk verwijderen.

Voordat je het ziethoe pepers te drogen, probeer onze gerelateerde artikelen eens te bekijken:

  • Hoe paprika's in potten te laten groeien
  • Hete pepers, eigenschappen en deugden

Hoe hete pepers te drogen

VoorBewaar de hete pepersje kunt een eenvoudige voedselzak gebruiken om in de vriezer in te vriezen, of je kunt proberen het te begrijpenhoe pepers drogenen onderneem dan actie!

Waarschuwing!
Alvorens in detail te zienhoe pepers te drogen, vergeet niet dat u voor elke fase van dit werk handschoenen moet dragen en nooit uw handen naar uw ogen, neus of mond brengt!

Hoe pepers in de zon te drogen

Het proces vanhet drogen van de pepers in de zonhet is de meest traditionele en vooral gratis: u hoeft niet eens een megawatt aan energie te investeren. Voordroog de paprika's in de zonje hoeft alleen maar twee parameters te controleren:
-weersomstandigheden
-vochtigheid

Raadpleeg de weersvoorspelling en maak plannendroog de paprika'sin de zon als er meer zonnige dagen achter elkaar zijn. Regel de chilipepers in de zon, eventueel op een strak gaasnet en zorg elke dag voor maximale blootstelling aan de zon en minimale blootstelling aan vochtigheid: laat in de middag dechilipepersvolkstuin, op een droge plaats.

Voordroog de paprika'ssneller kun je ze bij het begin afsnijden. Verwijder het steeltje met een schaar en snijd je paprika's doormidden (maak twee gelijke delen). Verwijder de zaadjes en schik elke helft met de gesneden kant naar beneden.

Als je geen haast hebt en wat wilt kopengedroogde pepersook mooi om naar te kijken, wapent u met een touwtje en maakt er een rij vanchilipeperszoals die op de foto door de stengels aan elkaar te binden.

Jij kandroog de paprika'szelfs buiten het raam, zolang er geen tocht is en om ze te draaien om een ​​homogene blootstelling aan de zon te garanderen.

Hoe je gedroogde pepers maakt in de oven

Degenen die in gebieden met een hoge luchtvochtigheid wonen, kunnen niet droog de paprika's in de zon, dus het zal noodzakelijkerwijs de oven moeten gebruiken.

1) Verwarm de oven voor
Voordroog de paprika's in de ovenVerwarm hem voor op lage snelheid (70-80 ° C), nog minder als het een heteluchtoven is (40-50 ° C).

2) Schoon i chilipepers om te drogen
Maak schoon ichilipepershet verwijderen van de bladsteel en zaden.

3) Verwijdering van chilipepers
Regel dechilipepersin een ovenschaal en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. De paprika's horen met de gesneden kant naar beneden.

3) Bak
Zet de pan in de oven en laat de deur op een kiertje staan.

4) Droogtijden
Dit kan ongeveer 6 uur durendroog de paprika's in de oven.

Hoe pepers te drogen met een droger

Er zijn drogers in alle prijzen en maten op de markt, dus je hoeft niet per se een fortuin uit te geven om dit apparaat te winnen.

Een wasdroger is een zeer veelzijdig huishoudelijk apparaat waar hij voor kan worden gebruikt droge pepers, aromatische kruiden… maar vooral groenten die rijk zijn aan vloeistoffen zoals fruit zelf (pruimen, vijgen, abrikozen…), tomaten en champignons, die moeilijker te drogen zijn in de zon.

Dedrogerszijn de snelste en gemakkelijkste oplossing voordroog de paprika's, zelfs in grote hoeveelheden.

Hoe werkt een wasdroger?

Een ventilator zuigt de lucht uit de omgeving aan en geeft deze door een elektrische weerstand waardoor het geen vocht meer krijgt en giet deze vervolgens op chilipepers om te drogen.

De eenvoudigere en goedkopere modellen zijn gemaakt van rechthoekige of ronde roosters die, wanneer ze over elkaar worden gelegd, zelfs 1 - 1,5 kg pepers kunnen drogen voor elke cyclus. Met de meer uitgebreide en professionele modellen (luchtstroom) kunt u zelfs meer dan 3 kg pepers per cyclus drogen met een zorgvuldige temperatuurregeling.

Als u overweegt een wasdroger voor aan te schaffendroog de paprika's snelraden we enkele van de meest populaire modellen op de markt aan. We verdelen ze op prijs om u een geldige optie te bieden voor elk type investering.

Stockli, vermogen 600W
Prijs: 152 euro, aangeboden in promo op Amazon met gratis verzending
Waarom is het zo duur? Voor het vermogen, voor de capaciteit en vooral omdat de roosters uitbreidbaar zijn (dus zeer groot) en omdat het de mogelijkheid geeft om de temperatuur te regelen om optimaal te drogen op basis van de te drogen groentesoort. Het heeft ook een automatische uitschakeltimer.

Het apparaat is uitbreidbaar, dus door andere rekken aan te schaffen kunt u ook 3 kg of meer chilipepers drogen voor elke cyclus, maar als u geen extra rekken koopt, komen er 3 uit de verpakking, deze zijn voldoende voor droog een kgchilipepersvoor elke cyclus. Kleine tip: als je roosters koopt om te profiteren van de "uitbreidbare" functie en grotere hoeveelheden chilipepers droogt, raad ik je aan voor metalen roosters te kiezen, omdat de plastic roosters meerdere keren moeten worden gewassen om het pittige dat door de jouwe is achtergelaten te laten verdwijnenchilipepers! Metalen roosters wassen veel gemakkelijker.

Bomann DR435 CB
Prijs: € 44,40 met gratis verzending op Amazon
Dedrogersinstapniveau zijn allemaal min of meer geldig en hebben een prijsklasse variërend van 25 tot 90 euro. In plaats van een duurdere te kopen, wil ik erop wijzen dat deze, zoals alle niveaus, niet de mogelijkheid heeft om de temperatuur te regelen, maar een groot voordeel heeft: in tegenstelling tot andere modellen, zelfs duurdere, is de lucht gepompt op het fruit door de 'high; het voordeel is dat de hete lucht, die van boven naar beneden komt, over de paprika's gaat om twee keer te drogen (naar het midden en naar de zijkanten), het nadeel dat het steunvlak de neiging heeft om op te warmen maar dit is niet zo groot probleem. De roosters zijn alleen van plastic, dus ik raad je aan om altijd dezelfde te gebruiken voor de chilipepers of wapent u met veel geduld bij het schoonmaken: gebruik alcohol om de kunststof roosters te wassen en laat ze drogen in de open lucht.


Video: Hoe kruiden drogen? (Mei 2022).