Zoekopdrachten

Essentiële olie van citroengras: eigenschappen, gebruik thuis en aromatherapie

Essentiële olie van citroengras: eigenschappen, gebruik thuis en aromatherapie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Citroengras etherische olie: eigenschappen, toepassingen en natuurlijke remedies. Van prijs tot doe-het-zelf, alle informatie over citroengrasolie.

Citroengrasolie

L 'etherische olie van citroengrasHet kan worden gebruikt in de aromatherapie, voor de bereiding van massagezalven, voor zelfgemaakte kaarsen en doe-het-zepen. L 'etherische olie van citroengras niet te verwarren met "L 'citroengrasolie”Veel gebruikt voor anti-muggen zaklampen.

Als het aankomt op essentiële oliënwe verwijzen naar hooggeconcentreerde olieachtige verbindingen van actieve ingrediënten en aromatische verbindingen, niets mee te makencitroengrasolie. Op de markt kun je in feite met de term "citroengrasolie" een brandbare olie op alcoholbasis kopen. Het is dus een heel ander product dan een etherische olie. Als u citroengrasolie koopt en u deze niet in een muggenbrander gaat gebruiken, zorg er dan voor dat er staatCitroengras etherische olie"Of" etherische olie van citroengras ".

De voorwaardecitroengraswordt gebruikt om de citroengras plant.

In ieder geval zullen degenen die op zoek zijn naar natuurlijke remedies om muggen af ​​te weren nog steeds kunnen profiteren van de afstotende eigenschappen van citroengras: metetherische olie van citroengras je kunt muggenkaarsen, sprays en andere doe-het-zelf insectenwerende middelen maken.

Zelfgemaakte citroengraskaarsen maken

L 'etherische olie van citroengras het heeft een zeer sterke geur, niet erg prettig maar zeker effectief voor houden muggen op een natuurlijke manier weg.

Om te profiteren van de afstotende eigenschappen vanetherische olie van citroengras zonder het risico van onaangename geurtjes, raden we aan om een ​​paar druppels etherische olie van citroengras te mengen met andere etherische oliën. Citroengras is niet de enige etherische olie met afstotende eigenschappen tegen insecten en muggen, er zijn oliën met mildere afstotende eigenschappen maar die het voordeel hebben een aangenamere geur af te geven. Te doen zelfgemaakte afweerkaarsenkan de geur van etherische olie van citroengras worden verbeterd door toe te voegen:

  • etherische olie van geranium
  • Tea tree olie
  • Pepermunt etherische olie
  • De klassieke etherische oliën van tijm en lavendel

Om de geur in de omgeving te verspreiden, kunt u zich voorbereiden DIY citronella-kaarsen of gebruik eenetherische olie diffuser.Om thuis kaarsen te maken volg je de tips in onze gids:Hoe geurkaarsen te maken.

Samenvattend kunt u de resten van kaarsen die al zijn gebruikt oplossen en een recyclingproces uitvoeren, of bijenwas of bijenwas kopen om te verrijken met een paar druppels etherische olie van citroengras. Het is een heel eenvoudige DIY en voor iedereen betaalbaar.

Citroengras plant

L 'etherische olie van citroengrasis afgeleid vanCymbopogon nardus, een plant van de familie Poaceae. Het is vooral bekend om zijneigendominsectenwerende middelen tegen muggen en andere insecten.

VanfabriekCymbopongon nardus wordt gewonnen uit zowel de kostbare etherische olie die veel wordt gebruikt om wierook, kaarsen, zeep, cosmetica ... en insecticiden te bereiden!

De United States Environmental Protection Agency beschouwt decitroengrasolieals eenbiopesticide(biologisch insecticide) omdat het muggen en andere kleine insecten in de modus weghoudtniet giftig.

De citroengrasplant is er eengroenblijvendwelke vormplukjes grastot 180 cm hoog. De bladeren zijn smal, lang en lintvormig. Ze hebben een lichtgroene kleur en ontwikkelen zich uit kruipende wortelstokken. Het is uit de bladeren dat de etherische olie wordt verkregen.

De plant geeft eenbloeierg schuw: het produceert smalle en lange kolven van 15 tot 30 cm. De wortelstokwortel is erg moeilijk uit te roeien, dus in sommige landen wordt het als een plaag of zelfs als een schadelijke soort beschouwd. De citroengrasplant komt oorspronkelijk uit tropische streken zoals Oost- en Zuidelijk Afrika en groeit ook spontaan in Zuidoost-Azië (Birma, Laos, Vietnam).

Citroengras etherische olie

Inaromatherapiehet wordt gebruikt vanwege zijn anti-stress en kalmerende eigenschappen, het lijkt effectief te zijn voor de behandeling van milde hoofdpijn en migraine veroorzaakt door angst.

L 'etherische olie van citroengras telt eigendom stimulerende middelen zo veel dat inaromatherapiewordt gebruikt om staten vandroefheiden depressie. Experts spreken vandeodorant eigenschappenmaar waarschijnlijk kan zijn sterke geur andere geuren bedekken, dus om kamers te parfumeren moet het met enige zorg worden gebruikt.

Dankzij zijn krampstillend eigenschappen, deetherische olie van citroengrashet kan geïndiceerd zijn bij buikkrampen, colitis, spasmen en in het algemeen bij alle spierpijn. Je kunt een verzachtende zalf maken door een paar druppels citroengrasolie toe te voegen aan een dragerolie zoals amandelolie. Bij afwezigheid van amandelolie is het mogelijk om avocado-olie, macadamia-olie, kokosolie of een andere plantaardige olie te gebruiken, inclusief olijfolie.

Haar antiseptische eigenschappen ze kunnen nuttig zijn bij een vette huid. Voeg een paar druppels etherische olie van citroengras toe aan het receptDIY zwavelzeep, uitstekend geschikt voor het verwijderen van puistjes, mee-eters en voor de behandeling van een vette huid. Absoluut te vermijden bij een droge en vochtarme huid.

Hoe etherische olie van citroengras te gebruiken

Naast de hierboven genoemde toepassingen, zijn hier andere praktische toepassingen vanetherische olie van citroengras.

  • Voeg 3 druppels toe etherische olie van citroengras met een lepel grof zout in het water van het voetbad om een ​​antiseptische werking te verkrijgen en overmatig zweten van de voet te vertragen.
  • Voeg voor vet haar 2 druppels etherische olie van citroengras toe aan een neutrale shampoo om een ​​zuiverende werking op de hoofdhuid te verkrijgen. Uitstekend bij vet haar en seborroe.
  • Voeg een paar druppels etherische olie van citroengras toe aan de gordijnen om muggen en andere insecten van nature af te weren.

Zelfgemaakte etherische olie van citroengras maken

Wie houdt van dedoe het zelfu kunt proberen deze etherische olie te bereiden. L 'etherische olie van citroengras het wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de bladeren van de plant Cymbopogon nardus.DaarCymbopogon nardus komt oorspronkelijk uit Sri-Lanka en wordt met succes verbouwd in de regio's Ceylon en Java.

De plant vormt dichte bosjes die een maximale lengte bereiken van 100 cm in thuisgewassen en tot 180 cm in zijn natuurlijke habitat. De bladeren zijn erg geurig, zo erg dat het voldoende is om ze tussen je vingers te wrijven om een ​​zeer sterk aroma te verkrijgen dat insecten op een natuurlijke manier kan verwijderen.

Als u er meerdere in uw tuin heeftcitroengrasplantenkunt u proberen eenDIY etherische oliehet verzamelen van de bladeren en het gebruik van een aangepaste snelkookpan. Het is niet makkelijketherische oliën makenzonder distilleerder is de aanschaf van een goede distilleerder een belangrijke investering. Je kunt dus een soort still maken met een snelkookpan zoals getoond in de video en in de instructies in het gidsartikel overStoomdestillatie.

Essentiële olie van citroengras: prijs en waar te vinden

L 'etherische olie van citroengras het wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de bladeren van de plant Cymbopogon nardus.DaarCymbopogon nardus komt oorspronkelijk uit Sri-Lanka en wordt met succes verbouwd in de regio's Ceylon en Java. De plant vormt dichte bosjes die een maximale lengte bereiken van 100 cm in thuisgewassen en tot 180 cm in zijn natuurlijke habitat. De bladeren zijn erg geurig, zo erg dat het voldoende is om ze tussen je vingers te wrijven om een ​​zeer sterk aroma te verkrijgen dat insecten op een natuurlijke manier kan verwijderen.

L 'citronalle etherische olie het kan worden gekocht bij winkels die gespecialiseerd zijn in natuurlijke producten of via de online aankoop waar het te vinden isprijzenmeer competetief.

Op deze Amazon-pagina vindt u bijvoorbeeld een fles van deze essentiële olie van uitstekende kwaliteit die wordt voorgesteld op prijs van 16,50 euro, prijs inclusief verzendkosten. Deprijsverwijst naar een fles van 50 ml.


Video: Prijsverschillen tussen essentiële oliën - Drs. Harmen Rijpkema (Mei 2022).