Zoekopdrachten

Zonneauto: Lightyear One te koop vanaf 2021

Zonneauto: Lightyear One te koop vanaf 2021


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

L 'Lightyear One zonneauto het is voorbestemd om een ​​succes te worden. Drie jaar tot de officiële release en er zijn al ongeveer 100 modellen verkocht (de voorverkoop is open). Laten we alle details bekijken.

Daar Lichtjaaris een Nederlandse startup die presenteerde een elektrische auto aangedreven door zonne-energie, de een.

We spreken van "zonnewagen" omdat de carrosserie intact is zonnepanelen die laadenergie leveren en het ontwerp verfraaien. De startup heeft toegezegd de zonneauto's begin 2021 af te leveren. De serieproductie start medio 2020 in de fabriek in Helmond.

Kenmerken van de Lightyear One

De auto ziet er zo uit sedan vijfzitter. Degrootte? 506 cm lang, 190 cm breed en 143 cm hoog. Het laadvermogen van de kofferbak is 780 liter maar kan oplopen tot 1701 liter door de achterbank op te offeren.

De zonneauto kon alleen worden geleverd met een draadloos startsysteem met sleutel.

Als het aankomt opelektrische auto'sde eerste twijfels die rijzen hebben betrekking op autonomie. Met deLightyear Oneer is om twee redenen geen risico dat u niet wordt opgeladen:

  • de batterij wordt opgeladen door de zon
  • de batterijen kunnen elektrische energie opslaan om eenautonomievan 725 km

Oplaadtijden variëren. Als de batterijen worden opgeladen met degeïntegreerde zonnecellen, is een uur nodig om het bereik van 12 km te vergroten.

Met het laadstation "Snel opladen" kan in één uur een bereik van 570 km worden bereikt.

Met een eenvoudig huishoudelijk stopcontact kunt u 350 km autonomie bereiken door de auto 's nachts te laten opladen. Maar waarom de auto thuis opladen als de sedan op het werk in de zon geparkeerd staat ?! Zo'n uitgebreide actieradius wordt niet bereikt, zelfs niet door de topklasse van de elektrische automarkt, de Tesla Model S.

Lightyear One zonneauto

De echte eigenaardigheid van de Lightyear One zijn de zonnecellen. De geïntegreerde fotovoltaïsche modules bedekken de voor- en achterkap en het dak van de auto volledig.

De fotovoltaïsche modules hebben een oppervlakte van vijf vierkante meter en zijn geïntegreerd in een veiligheidsglas. Moeten we bang zijn voor storingen en rampen? Nee, de Nederlandse startup zegt dat een volwassene op de motorkap van de auto of op het dak kan lopen zonder de zonnecellen in het minst te beschadigen.

Dankzij de fotovoltaïsche coating kan de One zonneauto zichzelf opladen bij elke blootstelling aan de zon.

Hoeveel verbruikt de elektrische auto One?

We zijn gewend om de afgelegde kilometers af te stemmen op de hoeveelheid verbruikte benzine, uitgedrukt in liters. Met de elektrische auto's het verbruik verandert. DE consumptie van de sedan Lightyear One bedragen 83 Wh per km.

In een jaar, met een gemiddelde reis van 62 km per dag, bereikt het verbruik 5591 Wh. Maak je geen zorgen, elektriciteit hoeft niet per se van het elektriciteitsnet te komen, ook de zon doet haar deel.

Volgens de officiële gegevens is deLightyear One zonneautohet kan 20.000 km autonomie per jaar genereren bij de gebruikelijke blootstelling aan de zon. Dit betekent dat er elke dag ongeveer 55 km wandelen wordt aangeboden door de zon!

Kracht en gewicht

Hoewel de gegevens van de accumulatoren nog niet zijn bekendgemaakt, doordata papiervan de zonneauto verschijnen de gegevens over vermogen, snelheid en koppel.

De elektrische auto is uitgerust met vier motoren die afzonderlijk op de wielen zijn gemonteerd. In de praktijk is het een auto met vierwielaandrijving waarbij de motoren een totaal vermogen van 100 kW (136 pk) teruggeven. Het maximumkoppel is 1200 Nm en de maximumsnelheid is beperkt tot 150 km / u om de efficiëntie van de accumulatoren te optimaliseren.

Lightyear One Solar Car: prijs

De innovatieve fabrikanten hebben alles officieel gemaakt, zowel de releasedatum als de lanceringsprijs. Het is waar dat de Lightyear One zonneauto in 2021 op de markt komt, maar er zijn er die hem al van tevoren hebben gekocht.

De Nederlandse startup heeft eigenlijk alles officieel gemaakt: release, prijs en versies. De eerste 500 kopers die eenlightyear Een zonneautoze zullen het begin 2021 ontvangen in de "Pioneer Edition" -versie. De prijs?

De catalogusprijs begint vanaf 149,00 euro. De startup heeft ook al gezorgd voor een leasingplan waarbij het mogelijk is om vanaf dat moment een lange termijn huurovereenkomst af te spreken kosten maandelijks 1.879 euro.

Materialen

De toevoeging van zonnepanelen en veiligheidsglas woog verder op het totaalgewicht van de auto. Elektrische auto's zijn over het algemeenbekritiseerdvanwege het overmatige gewicht van de accu's (accu's). The One, vanwege het gewicht van de accumulatoren die eigen zijn aan deelektrische auto'svoegt dat toe vanfotovoltaïsche modules.

Om het gewichtsprobleem op te lossen, gebruikten de ingenieurs van Lightyear veel dure en lichte materialen zoals koolstofvezel. Ondanks het massale gebruik van koolstofvezel en aluminium voldoet de auto aan alle veiligheidsnormen.

Uitgebracht in Italië

Het enige verkoopkanaal is Lightyear zelf, dus we hoeven niet te wachten op een releasedatum voor Italië. Wie geïnteresseerd is in de auto kan de borg betalen die nodig is voor de voorverkoop.

Aangezien dit een start-up is, wordt er op grote schaal directe verkoop verwacht tussen de verschillende Europese staten en daarbuiten.

De kosten van de voorverkoop? 19.000 euro voor de Pioneer Edition en 4.000 euro voor de klassieke Lightyear one-versie. Bent u bang om een ​​auto te kopen die nog niet is uitgekomen? Weet dat de startup je laat weten dat als er iets misgaat, de volledige aanbetaling wordt terugbetaald.


Video: Sono Motors: The Sion - A Solar Electric Vehicle - NOAH Digital Video (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Akecheta

    Mijn excuses voor het bemoeien met ... maar dit onderwerp staat heel dicht bij mij. Klaar om te helpen.

  2. Hamzah

    Bravo, geweldig idee en actueelSchrijf een bericht