Zoekopdrachten

In Parma bestaat een "correct afvalbeheer"

In Parma bestaat een


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een alternatief systeem van afvalbeheer te bereiken "Zero waste":" Nee "zeggen tegen verbrandingsovens en het serieus zeggen, met voorstellen en argumenten, is mogelijk. Een groepje Parma-burgers doet het door de handen uit de mouwen te steken en zich te laten horen. Aldo Caffagnini van GCR - in feite Corretta Waste Management - vertelt over zijn ervaring en de stappen die voorwaarts zijn gezet en genomen om de kwaliteit van leven op zijn grondgebied te verbeteren.

1) Wanneer werd GCR geboren? wat is je missie?

De associatie Goed afval- en hulpbronnenbeheer (GCR) werd opgericht in 2006 met als doel de bouw van een afvalverbrandingsoven tegen te gaan en een alternatief koudemanagementproject te promoten, zonder toevlucht te nemen tot een verbrandingsinstallatie. Het alternatieve voorstel is zowel bij de gemeente Parma als bij de provincie Parma geformaliseerd en is beschikbaar op onze website.

2) Wat zijn uw belangrijkste activiteiten in de omgeving?

Correct beheer van afval en hulpbronnenhandelt met correcte informatie over afvalbeheer. Het promoot avonden, conferenties, bijeenkomsten, evenementen om mensen bewust te maken van positieve actieve ervaringen in alle delen van de wereld, en informeert de burger over de risico's en gevaren van het gebruik van een verbrandingsoven.

3) Hoe is burgerparticipatie?

De actieve kern van de vereniging bestaat uit enkele tientallen mensen, terwijl ten tijde van de demonstraties, zoals fakkeloptochten en marsen, duizenden burgers deelnamen. Het segment van de bevolking dat actief deelneemt, varieert van 40 tot 50 jaar en is zeer gevarieerd qua extractie: gaande van professionals, handelaars, arbeiders, leraren.

4) Welke problemen kom je tegen?

De "officiële" informatie is allemaal in het voordeel van de verbrandingsinstallatie en het behoud van dit soort beheer. Er zijn enorme economische belangen die een juiste reflectie en evaluatie van de verschillende methoden van afvalbeheer dat zou een vergelijkende evaluatie mogelijk maken waarin de voor- en nadelen van de verschillende methoden worden benadrukt. Het is moeilijk te geloven dat er alternatieven zijn voor de enige officiële gedachte.

5) Wat is de voorgestelde Zero Waste-wet?

Het voorstel van Zero Waste-wet heeft tot doel alle prikkels voor afvalverbranding die de markt voor materialen na gebruik in Italië verdoven, weg te nemen. De wet stelt ook een stimulans en ondersteuning voor voor technieken met minder impact op het milieu, zoals mechanisch biologische behandeling, de behandeling van harde kunststoffen door middel van extrusie. In het algemeen erkent de wet de Europese indicatie om het continent om te vormen tot een recyclingsamenleving.

6) Hoe doe je mee?

We hebben de handtekeningen in Parma verzameld via banketten en aanwezigheid op evenementen. We waren aanwezig in Rome tijdens de voorbereidings- en discussiebijeenkomsten, we werkten mee aan het juridische luik van het opstellen van de wet. Het verzamelen van handtekeningen was een gelegenheid om de kwesties van afvalbeheer met de burgers te bespreken en te bespreken, en om ook te informeren over de voortgang van de geplande verbrandingsoven in Parma, die nu helaas voorlopig in bedrijf is.

7) Lever de handtekeningen wat er gebeurt?

Het wetsvoorstel volgt het reguliere proces. Het Parlement zal de analyse en bespreking van het wetsvoorstel in de commissie en vervolgens in de Kamer onder ogen moeten zien.We zijn ervan overtuigd dat er brede steun zal zijn van politieke fracties die gevoelig zijn voor milieukwesties en dat de wet zonder al te veel verwachtingen en omwentelingen zal verschijnen. .Video: Giardino Ducale. Parma, Italia. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Takoda

  Ik heb een vergelijkbare situatie. Laten we bespreken.

 2. Baha Al Din

  Het is jammer, dat ik nu niet kan uiten - ik ben te laat voor een vergadering. Maar ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs schrijven dat ik denk.

 3. Marlon

  Now all is clear, I thank for the information.

 4. Basil

  Mijn excuses, maar niet fit genoeg. Misschien zijn er opties?

 5. Kinnard

  Ja werkelijk. Het was en met mij. Vul in, we bespreken deze vraag. Hier of in PB.Schrijf een bericht